Lassan 3 éves kisfiammal nem bírok. Tépi a hajam. Karmolja az arcom es harap. Nem tudom h kezeljem. Ha sirok nevet. Es jateknak veszi az egeszet ahogy rászólok. Volt már sajnos h ráütöttem es nevet rajta! Nem tudom mit csinaljak?
Nem lelkiismeretre empatiára kell.jatszani egy 3 évesnél azzal hogy sirsz meg stb
Ezekhez még nem elég a belső onkontrolljuk.éretlenek még.
Koncentracio növeles.
Naponta rajzolni vele, mesét olvasni, labda elkapást gyakorolni pattinzva is stb es akkor sokkal de sokkal kezelhetobb es összeazedettebb viselkedesű egy gyerek.
Probald ki.
A viselkedészavarnak mindig oka van.
Ha nincs szervi baja, akkor a szülő tünete a gyerek:
-engeditek tévézni /mobilozni stb, és olyat lát, amit nem lenne szabad
-trauma érte
-nem kap figyelmet elegendőt, de így tuti, hogy rá figyelsz, még ha szidod is
-erőszakos közegben él
Döntsd el, melyik igaz.
Én finomabban, de minden ilyesmit (hajhúzás, karmolás, harapás, stb.) visszaadtam neki.
Így elég hamar leszokott róla, és jól tette, mert az oviban a társa, akit pl. megkarmol, rohadtul nem fogja mérlegelni, hogy mekkora erővel karmoljon vissza. :)
Istenem.. regen ilyet nem csinált. Beraktam bölcsibe azóta csinálta. De viszont leszokott róla es nost újból. De csak velem csinálja ezeket! 8 hónapos korában ilyeneket nem csinált es egészen 2.5 evés koráig se! A sírást Azert is irtam mert ha pl szomorú vagyok ezt nem ugy reagalja le h o is szomoru vagy bármi. V pl ha kiabalok azon is nevet!
Tanácsot kértem amit köszönök szépen a többiektől!
Mondd, hogy nem bántalmaztad a gyereked, "az ő érdekében, nevelési célzattal"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!