Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A nővérem 3 éves kisfia még...

A nővérem 3 éves kisfia még pelusos, és cumizik. Ez normális?

Figyelt kérdés

Még cumisüvegből iszik, és egy hónap múlva óvodába megy. Nem tud önállóan enni, a bilitől üvölt. Kész katasztrófa. A nővérem meg egyszerűen nem foglalkozik vele. Könnyebb neki pelenkázni, mint bilire szoktatni???

Egyébként teljesen normális kisgyerek, hál Istennek nem beteg, és nem fogyatékkal élő!!! Szerintetek én mit tehetnék... Egyébként a nővérem nem hallgat senkire :(

Most is pisiszagú vagyok, mert leültünk náluk a kanapéra... ahová a gyerek folyton odapisil.

2008. okt. 29. 17:14
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Xsak játszócumival képes létezni.
2008. okt. 29. 17:14
 2/11 anonim ***** válasza:
68%

Szia. Szerintem nem normális dolog. Nálunk be se veszik akkor az óvodába ha még nem szobatiszta. A cumi a kisebb gond. Próbáld elmagyarázni a nővérednek, hogy a gyerek issza meg a levét az ő nemtörődömségének. Gondolok itt arra, hogy az oviban kicsúfolhatják a pelus miatt a kisfiút, és ez esetleg komoly lelki sérüléseket okozhat neki. És azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy havonta mennyit spórolhatnának a pelenkán.

Üdv, 3 hónapos kislány anyukája

2008. okt. 29. 17:25
 3/11 anonim ***** válasza:
77%

Ha ez így van, akkor nem veszik be az oviba , nálunk sem..egyébként nem gond, csak ha komolyabb oka van.

Én arra gondolok, hogy arra gyerekre többet vigyáztatok, meg a nagyszülők, mint a saját szülei...nem így van?? Nálunk ez volt az ok..amióta kénytelenek a szülei a gyerekkel lenni, nem is pisil be annyit és szól.

Ha nem szoktatja a bilire, te nem fogod megoldani, de csak azt kell megpróbálni,hogy kiteszitek a bilit a szoba közepére és ha nincs rajta pelus, akkor hátha ráül, de ha bepisil máshová akkor nem szabad megszidni, ha belepisil a bilibe, akkor jólmeg kell dicsérni.

2008. okt. 29. 17:47
 4/11 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem egyik sem normalis, bar a pelus nagyobb gond. Te sajnos semmit sem tehetsz, ha a novered nem hallgat senkire. Ha megis beveszik az oviba pelusosan, akkor szerintem ott hamar le fog szokni a pelusrol, mert masnak sem lesz, es a gyerekek bizony egymast lesik, hogy ki mit csinal.
2008. okt. 29. 19:29
 5/11 A kérdező kommentje:

A nővérem elintézi annyival, hogy (néha) ő is bepisilt az oviban. Hogy lehet valaki ilyen? Ő már rég nem volt akkor pelusos, csak középső csoportos korában hólyaggulladás miatt pisilt be néhányszor. Hogyan akarhatja ugyanezt a szégyent a gyerekének? Lustaságból?

Egyébként a beszédhibájára is azt mondta, hogy az apja is járt logopédushoz, hát majd a kicsi is fog. Ok, ezzel sem lenne semmi baj, ha próbálnának egy picit tenni ellene, és legalább a cumit elvennék tőle...

Vagy én gondolom ennyire rosszul?

2008. okt. 29. 20:28
 6/11 anonim ***** válasza:
54%

véleményem szerint semmi baja a gyereknek, csak annyi hogy az anyja elkényezteti, (ha ez jó szó). nem szereti a bilit, ordit, anyuci megsajnálja, vesz neki pelust: "nem kell bilibe pisilni ha nem akarsz" és a gyerek nem akar. a cumisüvegről meg annyit, hogy a suliban ahova jártam 2. osztályba, volt egy kislány aki cumival a nyakában járt, mert egyszerűen nem lehetett leszoktatni róla... nehogymár. a szülőn múlik minden!

szerintem megmondhatod a nővérednek hogy mindenki tudja hogy csak jót akar a gyereknek, de talán mégsem kéne annyira kinyalni a seggét, mert később olyan hisztis, akaratos lesz hogy nem lehet majd vele kezdeni semmit. ilyenkor lehet nevelni a gyereket, amikor pici. és ha toporzékol a cumisüvegért hát toporzékoljon. majd megnyugszik.

2008. okt. 29. 22:32
 7/11 anonim ***** válasza:
83%

A sajat gyereke (es sajat maganak ) a legnagyobb ellensege a tesod. Majd szolnak az ovo nenik hogy nem tud enni, meg a pelus miatt is(ha egyaltalan felveszik igy az oviba a gyerkocot), csak akkor meg ne a tesod legyen megsertodve es kiakadva.

Nalunk a bilivel semmi gond nem volt, en direkt egy nagyon hagyomanyos bilit vettem (nem kisauto meg miki eger alakut) hiszen ebbe a gyerek pisil es kakil, a bili az nem jatek, es amikor raultettem akkor meseltem neki hogy tereljem a figyelmet, aztan vegre amikor lett a biliben valami, nagyon nagyon orultunk, tapsoltunk, es agyon lett dicserve a gyerek.

A cumisuveget pedig elvettem tole, es mondtam hogy igyon poharbol sokkal finomabb abbol a kakao.

Te szerintem nem tudsz csinalni sok mindent, max. amikor ott vagy naluk beszelj a kisgyerekkel hogy adja neked a cumisuveget es kicsereled neki valami jo kis jatekra a jatek boltbol meg hogy mar nagyfiu es uljon ra a bilire...Nyugodtan, szepen.

2008. okt. 30. 22:05
 8/11 A kérdező kommentje:
A játékos-cserélős ötlet nagyon jó! Köszi
2008. okt. 31. 09:26
 9/11 anonim ***** válasza:
57%

Remelem sikerul elvenni a cumisuveget a kicsitol ajandekert becsereli nalad!

Egy cumi elvevos otletem is van, es bevalt (au-pair voltam egy nemet csaladnal, ok csinaltak igy). A varosban ahol laktunk volt egy patak, kiskacsakkal. A kislany nagyon szerette etetni a kacsakat, es az anyukaja mondta a kislanynak hogy a kiskacsak sokat sirnak mert nincs cumijuk. Jo lenne ha a tiedet nekik adnank, akkor lenne cumijuk-mondta az anya. Es a kislany odaadta a kacsaknak a cumit. Latta hogy jo helyre kerult a cumija. Aztan mondtuk neki hogy majd eljovunk es megnezzuk megint a cumit.... Lehet neki jokat meselni.

2008. okt. 31. 14:08
 10/11 anonim ***** válasza:

Nincs a gyereknek semmi baja, egy trehány, lusta, semmirekellő a nővéred, de ezt te is tudod/írtad: "A nővérem meg egyszerűen nem foglalkozik vele."

19 hónapos a gyermekem, és a kaki előtt már most szól...nem kis törődést és odafigyelést igényelt (folyton azt lestük, hogy mikor kezd el vörösödni a feje, akkor rohanás, pelusletépés stb.) az elmúlt 1-1,5 hónapban, de megérte.

2008. dec. 30. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!