Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Milyen beszédfejlesztő játékot...

Milyen beszédfejlesztő játékot tudnék venni egy 5 évesnek?

Figyelt kérdés
Keresztfiam 5 éves most, szájpadhasadék miatt (már csecsemőkorban megműtötték) nagyon érthetetlenül beszél. Logopédiai óvodába jár, és logopédus is foglalkozik vele. Szülinapjára szeretnék neki hasznos dolgot venni, de nem tudom hol találok ilyen fajta játékot. Ötlet?
2010. máj. 26. 17:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Van egy társajáték, Gyermekláncfű a neve, állítólag kifejezetten logopédusok csinálták fejlesztő céllal:

[link]

Ezen kívül nem tudom, milyen fejlesztő játékok vannak még. Nem tudod megkérdezni a logopédust, hátha ő tudna ajánlani valamit?

De nem lehet, hogy már elege van a sok fejlesztgetésből? Biztos, hogy még a szülinapjára is ilyen célzott ajándékot kell kapnia? Megértem, hogy jó szándékkal vagy, és hasznosat akarsz adni, de ha túl célirányos ajándékot adsz, az szerintem visszaüt, és nem fog örülni neki a gyerek (Már megint a tanulással maceráltok?)

Valami kevésbé direkt ajándék kellene. Pl. Gyerek activity, abban ugye kell beszélnie, de mégsem a fejlesztésen van a hangsúly. Esetleg Walkie-Talkie készlet, szerintem ez elég menő lehet egy 5 éves nagyfiúnak, ugyanakkor készteti a megfelelő artikulálásra, hogy megértsék, mit is beszél a készülékbe...

Bocsi, hogy nagyon hülye ötleteket írtam volna, nagyon hajnal van még...

2010. máj. 27. 04:14
 2/5 anonim ***** válasza:

Én ezt az oldalt ajánlanám. Itt a pedagógusok és a gyerekek címszó alatt találsz kifejezetten beszédfejlesztéshez használható feladatlapokat, könyveket, játékokat. Le is tudod tölteni őket, de ehhez regisztrálni kell és utána 48 órának el kell telnie, hogy tölthess az oldalról. Ezenkívül 20 hozzászólás kell, amit a szójátékokban könnyen megszerezhetsz. Persze regisztráció nélkül is meg tudod nézni, hogy mi van fennt csak nem tudsz tölteni.

Én a gyermekeimnek nagyon jó dolgokat töltöttem már innen.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. máj. 27. 10:09
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Mindkettőtöknek!!!
2010. máj. 28. 07:36
 4/5 Vedina válasza:

Fejlesztő pedagógusként adhatok néhány tanácsot?

A gyermek beszédkészségét az fejleszti a leginkább ha "beszédet", szép magyar beszédet hall maga körül.

Erre nagyon jók a mondókák, gyermekversek, és az esti közös mesék anyával...Ezek előbb-utóbb biztosan meghozzák a gyermek kedvét a beszédhez!Sok-sok jóízű, közös beszélgetést és mesélést kívánok Nektek!

[link]

2010. aug. 27. 23:04
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsokat!!!
2010. aug. 30. 08:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!