Elmúlik-e valaha ez a rettenetes félelme?
Nincs esetleg egy pici kutya, akit kölcsön tudnátok kérni ismerőstől, családtagtól, bárhonnan pár hétre? Mivel rossz tapasztalata, traumája nincsen az állatokkal (legalábbis nem említetted), inkább csak az ismeretlentől félhet. Nyilván nem mondom, h tesót neki, azonnal, mert ha mégsem működik a dolog, akkor a babával nem tudsz mit csinálni, de egy kölcsön, vagy esetleg látogatható kiskutya szerintem jó megoldás lehet.
Óvónő vagyok, 2 autistával a csoportomban. :)
Szia! :)
A kiskutyás ötletet én kombinálnám a helyedben a fülvédővel! :)
Az én kisfiam is autista, és ilyen betegesen félt a kutyáktól. Én meg szeretem az állatokat és a kutyák is érzik ezt rajtam, és az utcán is odajönnek. A fiam meg nem győzött a hátam mögé bújni. Hosszas beszélgetések és plüsskutyussal való játékok után jöttem rá, hogy attól tart rettenetesen, hogy a kutya megnyalja. Látta rajzfilmekben, hogy a kutya megnyalja az embert.
Megegyeztünk, hogy amikor olyan kutya közelébe érünk, amit nem pórázon vezetnek, és megnyalhatná, akkor ölbe kapom, és olyan magasra emelem, hogy a kutya ne nyalhassa meg.
Na onnantól újra biztonságban érezte magát, és bátran jött velem sétálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!