Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni ha kicsi a...

Mit lehet tenni ha kicsi a korkülönbség, és a babát a nagy ütögeti?

Figyelt kérdés
Hogy jatékbol e vagy feltekenysegbol az passz, de naponta tobbszor is megüti a nagylanyom a kishugit 3 éves, a kicsi 1 éves) raüt a fejere tarolodobozkaval vagy odebb loki, vagy csak ramaszik a kicsire amitol ő kilapul stb...nem ulhetek minden percben melletuk es sokszor nagyon jol eljatszzanak, de a nagy eleg hebrencs termeszet, még nem tud kulonbseget tenni jatek es bantas kozott.hogy fegyelmezzek...nyulvan ha a kezere csapok nem jó. De ha meg csak raszolok nem elég...otletek?
2017. aug. 14. 12:26
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Koszi utolso. Még annyit hozzatennek - es ezzel nen mentegetni akarom magam - de bizony az se ritka hogy ott ulok es megis bantja mert gyorsabb mint en. Pl legozunk harman epp nagyban szerelek erre a nagy hozza vagja a kicsihez a legot....szoval akkor vonatkoztassunk el attol hogy azt irtam nen ulhetek minden percben ott. Ok legyen az hogy uljek ott reggeltol estig. Es akkor ugy kerdezem: mit tennétek ha akkor is bantja. Mi erre a jo fegyelmezesi modszer egy 3 eves eseteben aki egyebkent tok kis okos kooperativ gyerek?
2017. aug. 14. 14:33
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal reagálni kell, olyankor kiveszem a kezéből a játékot, meggyőződök róla, hogy a kicsinek nem lett-e baja, illetve elmagyarázom a nagynak, hogy ezt nem szabad és elpakolom azt a játékot, nem csak kiveszem a kezéből, hanem érezze a súlyát, hogy ha így viselkedik, akkor nincs játék.
2017. aug. 14. 14:35
 23/31 anonim ***** válasza:
81%
Én biztosan próbálnám megérteni azt is, hogy miért. Úgy értem a nagy szemszögéből, kérdezd meg, hogy ezt, most miért? Bántott téged valaki? Valaki megdobott téged? A másik, tudom, hogy röhejesen hangzik, de lesüllyednék a szintjére, természetesen nem visszadobnám, de lerombolnám a várát, tönkretenném a művét és utána megkérdezném, hogy esett neki, hogy ok nélkül megbántottam? A másik, felállítanám, elvinném a szoba másik végébe pár játékkal és mondanám, hogy innentől itt játszik egyedül, amíg mi a kicsivel ketten jatszunk együtt tovább, mert társaságban azok játszhatnak akik szeretik egymást. Harmadik ötletem, ez testvéremnek bevált (de csak akkor működhet, ha a nagy szereti is a kicsit, ez eddig nem derült ki) összeszedném a kisebbet, elkezdenék ruhákat pakolni és mondanám, hogy visszaviszem a kisebbet "a kórházba" mert úgy látom, hogy senki sem akarja, hogy velünk legyen és inkább egy olyan családnál legyen, ahol a testvérei nem bántják, hanem szeretik, Ő meg lehet innentől örökre egyedül. Viszont, ha erre a nagy rávágja, hogy rendben, nos akkor nem tudom mit tennék! :D Kitartás!
2017. aug. 14. 14:41
 24/31 A kérdező kommentje:

Ez a korhazas nagy otlet :) kiprobalom majd.

Amikor megkerdem: "miert bantod...jo neked ha sir?" Akkor azt valaszolja igen szeretrm ha sir...ebbol gondoltam h nem tudja pontosan mit is csinal...akkor azt szoktam mondani: ha sir, megkell vigasztalni es kevesebb idonk marad a jatekra. Meg hogy nem jo ha sir mert akkor faj neki meg en is rossz kedvu leszek stb...de ezek nem nagyon hoznak eredmenyt. Egy isnerosom ugy nevel h pl ha a kicsi neki megy valakinek a motorral o is neki loki a motort mert igy szeretné szemleltetni milyen fajdalmat kkoz masnak a gyerek. De ezt meg durvanak tartom...nem utom meg a sajat gyerekem egy dobozzal...de pl olyan volt hogy leburitptta a kadba vizzel a kicsit erre idegbol leboritottam en is csak hpgy erezze . Erre kerdem: tessek hat jo volt ez neked? Ő meg kacagva kozolte hogy igen :) mellesleg ez is pont olyanvolt hpgy ott ultem veluk mert nyilvan kadban egy lepesre se megyek messzebb..egis suthettem a reakciot..

2017. aug. 14. 15:02
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem is írta, hogy tartósítószert tesz bele.
2017. aug. 14. 17:48
 26/31 A kérdező kommentje:

:) nem szoktam max celofán közé meg az üveg száját... de nem csak a befőttek....brokkoli, padlizsán meg mindent eltenni a fagyasztó ládába konyhakészre legalább olyan nagy meló...egyébként ezt nem úgy kell elképzelni hogy reggeltől estig ezt csinálom, hanem egy nap csak egy valamit és szépen elosztva...pucolás 5 perc....aztán 1 órát játszunk...aztán vagdosás 20 perc....addig mellettem játszanak..stb direkt nincs olyan folyamat amit ne lehetne bármikor abbahagyni, a komolyabb munkákat pedig olyankorra időzítem mikor van a nagyi...

szerintem el lehet igen is végezni mindent a két gyerek mellett is, ha az ember helyesen osztja be az időt, az tény hogy én aludni nem szeretek, korán kelek, és már reggel 8-ra megfőzök mire a gyerekek felkelnek, hogy csak az a munka maradjon az ébrenlétükre, amit nem tudok megcsinálni szünetekben...

2017. aug. 14. 18:09
 27/31 anonim ***** válasza:
53%

25-ösnek:

,,viszont amit megtermelek azt feldolgozom befozom tartositom es azt esszuk egesz telen."

2017. aug. 14. 20:06
 28/31 A kérdező kommentje:
A befozes maga a tartositas. De gondolom ha tartositot tennék bele a lanyom akkor is durvulna a hugaval ;)
2017. aug. 14. 21:37
 29/31 anonim ***** válasza:
87%
#27: Tartósítás = tartósítószer? Ez ugye csak vicc? Csak párat említsek: füstölés, szárítás, sózás, cukrozás, savanyítás, fagyasztás... Ez mind valamilyen tartósítás, de egyikhez sem kell tartósítószer.
2017. aug. 14. 22:43
 30/31 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig amiket írtak. Nálunk is ilyen a korkülönbség. Voltak próbálkozások, de most már nem bántja, nagyon nagyon ritka ha igen, és az is csak véletlen. A 3 éves teljesen tudatában van mindennek, az biztos!

1. elmagyaráztam neki, higy kicsi még a tesó, ne bántsd, ő szeret téged, stb. Ha bánt, húzza a hajad, megmar, az azért van, mert ő így tudja kifejezni magát, nem tudja, hogy az fáj neked.

2. Volt, hogy rákiabáltam.

3. Ha nagy gond volt, rácsaptam a kezére, bár ez ha egyszer előfordult kb.

Ezeket váltogatva, de legtöbbször az első. És ami nagyon fontos, van minőségi idő amit a naggyal kettesben töltök, ninden nap. Férj távol dolgozik, nagyszülő nincs. Ezzel azt akarom mondani, hogy mindent meg lehet oldani.

És igenis egyedül vannak hagyva amíg pl főzök. Persze közben folyamatosan rájuk nézek, jönnek mennek körülöttem. Ha nem baj, nem éjjel csinálom, ugyanis anyának is szüksége van alvásra, ahhoz, hogy másnap normálisan tudjon foglalkozni a gyerekekkel. De pl a vasalni való hegyekben áll. Szóval csak azt csinálom mellettük amit nagyon muszáj. Ha szerencsém van, alszanak egyszerre, ami ritka, de akkor jut időm másra. Vagy pl hordozóban van a kicsi, úgy porszívózok. Akkor sincsenek sem egyedül, sem ketten hagyva.

2017. aug. 17. 23:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!