Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni ha kicsi a...

Mit lehet tenni ha kicsi a korkülönbség, és a babát a nagy ütögeti?

Figyelt kérdés
Hogy jatékbol e vagy feltekenysegbol az passz, de naponta tobbszor is megüti a nagylanyom a kishugit 3 éves, a kicsi 1 éves) raüt a fejere tarolodobozkaval vagy odebb loki, vagy csak ramaszik a kicsire amitol ő kilapul stb...nem ulhetek minden percben melletuk es sokszor nagyon jol eljatszzanak, de a nagy eleg hebrencs termeszet, még nem tud kulonbseget tenni jatek es bantas kozott.hogy fegyelmezzek...nyulvan ha a kezere csapok nem jó. De ha meg csak raszolok nem elég...otletek?
2017. aug. 14. 12:26
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

A megoldás csak az, hogy vagy akkor csinálsz bármit nélkülük, amikor alszanak, vagy magaddal viszed, bevonod őket, vagy kitalálsz egy olyan elkerítést, ahol egymástól is biztonságban vannak és rájuk látsz.

Ez így tudom, nyers, de... a kicsit nem fogja vigasztalni felnőttként, hogy egészséges ételeket kapott, ha közben kuka vagy félszemű lesz, mert a fejére dobtak valamit vagy hadonásztak előtte.

2017. aug. 14. 13:38
 12/31 anonim ***** válasza:
91%

Az egészséges ételeket a hajukra kenhetik, ha közben agyonverik egymást vagy a kicsi a nagyot.

Én még virágoskertet se csinálok a 2 gyerek mellett, nem hogy veteményest! :O

2017. aug. 14. 13:43
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Én sokra tartom, hogy van kerted, főleg, hogy élelmet is ültetsz benne, szerintem ez klassz. Viszont az egyik gyereked kockáztatja a másik gyereked egészségét. Szerinted hányat kell egy egy éves fejére verni valami keménnyel, hogy igazán nagy baj legyen? Ne hagyd, hogy együtt játszanak, onnantól, hogy bántja. Ha látod, hogy megüti valamivel, vedd azt el tőle. Ha fellöki kérdezd meg, hogy nem akar vele együtt játszani, de ez csak költői kérdés legyen, szeparáld el őket azonnal egymástól. Ha ennek nem lesznek következményei a nagy simán okozhat nagy bajt, ezt kell megértened. Tedd a kicsit rácsok közé, vagy válaszd ketté a helységet, hogy a nagy ne férjen hozzá és mikor már nagyon hiányzik neki, unatkozik egyedül, akkor magyarázd el, hogy miért nem játszhat vele és, hogy csak milyen esetben játszhatnak együtt újra..
2017. aug. 14. 13:44
 14/31 anonim ***** válasza:
57%

Vagy kert, vagy gyerek.

Ez van, nem lehet egy fenékkel 2 lovat megülni.

2017. aug. 14. 13:58
 15/31 A kérdező kommentje:
Nem. Ez nem ugy nez ki hogy ok a kertben olik egymast mig rn gazolok kedves akarhanyDik valaszolo. A kertet akkor muvelem mikor alszanak. A magamra forditando es az alvasra forditando idobol veszem el..viszont amit megtermelek azt feldolgozom befozom tartositom es azt esszuk egesz telen. Hazi paradicsomszosz hazi mirelitek stb. Nekem ez fontos. Es amig ezzel foglalkozom kb napi 1-2 orarol can szo addig egyutt szoktak mellettem jatszani, mivel mindug is ugy volt nevelve a nagyobb is hogy egyedul IS ellegyen ne csak velem. De valoban nem fontosabb az etkezesuk mint a testi egeszseguk. Epp ezert tettem fel a kerdest mert valamit kezdeni akarok a helyzettel. Es a kerdesem arra iranyult hogy a nagyot kellene esetleg buntetni vagy pedig csak szetvalasztani mert a nagy kicsi ahhoz hogy felfpgja mit tesz??? Tapasztalatokat kerek nem azert kerdeztem itt hogy a sok tokely anya nekem essen (mellesleg a ti gyerekeitek merre vannak mig engem szapultok...nem sajnalom toletek a gyakorira szant idot de mebnyivel kevesbe gaz gyerek mellett a gep elott ulni mint hogy megpucolok harom cukkinit?) Legyunk mar oszintek
2017. aug. 14. 14:04
 16/31 A kérdező kommentje:
Van racs jaroka minden anyam kinja csak azert nem zarom el mert az unokatesok kozott pl csak 1.5 ev van es oket is arra tanitotta az anyjuk hogy egyutt kell ellenni...en azt hittem ez nalunj is mukodhet csak meg kell ra valahogy tanitani ..
2017. aug. 14. 14:05
 17/31 anonim ***** válasza:
84%
Első vagyok. Én elkülöníteném őket, és ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a kicsit járókába. A nagy azért csinálja, hogy figyelmet kapjon, tehát ne kapjon. Ha bántja a kicsit, mehet egyedül ő a járókába, vagy be a szobába pár percre, és senkit nem érdekel a hiszti. Vedd el tőle, amivel bántja. A lényeg, hogy ne érje el a célját, lássa azt, hogy ha bántja a kicsit, akkor büntibe kerül, és senki sem foglalkozik vele.
2017. aug. 14. 14:07
 18/31 anonim ***** válasza:
52%

Nem szapulás, de azért szerintem nem egy kategória a kettő (mármint GYK, meg a kertészkedés).

Nyilván, ha oda tudnál rájuk figyelni rendesen, eleve nem tetted volna fel ezt a kérdést. ;)

Nem véletlen nem szoktak ilyenekkel foglalkozni a kisgyerekes szülők, pont ezért.

A mániád miatt nem tudsz minőségi időt együtt tölteni a gyerekeiddel mert fontosabb a kert. Mellesleg, ha tartósítószert teszel a marha egészséges bio-öko alapanyagaidhoz, akkor már ugyanott vagy, mintha bolti üvegeset vennél vagy konzervet. Sőt, ott is van bio és akkor nem verték ki a gyerekeid egymás szemét.

Vagy kérj segítséget. Rokon, nagyszülő, bébiszitter akár.

Azért egy felnőtt embernek el kellene magától is jutnia odáig, hogy felállítson egy fontossági sorrendet.

2017. aug. 14. 14:19
 19/31 anonim ***** válasza:
89%
Ne törődj ezzel a sok rosszindulattal. Nekem is van kertem, rengeteg zöldség, gyümölcsfák plusz 4 gyerek. Akik állandó figyelmet igényelnek, hiába nagyobbak már. Nálunk az vált be, hogy el lett mindig magyarázva, hogy a kicsi törékeny, óvatosan, a szándékos bántásért meg bünti (leülni külön gondolkodni). Meg kell neki mutatni is, hogy hogyan simogatni, megölelni. Egyet így szoktattunk le pofozkodásról. Egyik nap épp a hintával lett a kicsi elütve, mert az egyel nagyobb épp "nem vette észre" szándékosan. Akkor is elmagyaráztuk neki. Nálunk néha a szép szó nem ér semmit, bünti kell, hogy foganatja legyen a dolgoknak. És amikor a testi épségük a butasáh tétje, akkor nagyon szigorú vagyok.
2017. aug. 14. 14:28
 20/31 A kérdező kommentje:
De nem helyezem elobbre a kerteszkedest. Szerinted feltettrm volna a kerdest, ha csak ez a "mania" erdekelne? Tiszta gaz az egesz es nem is erdekel, teremni teremnek es ez a lenyeg es mindennap friss bokorrol szedett zoldsegeket esznek. Ha nem erre fprdozanek napi 1-2 orat akkor magamra, mert igen is egy anya is erdemel szerintem ennyit..de lehet nem erdemes belemenni a lehet e egyedul egy gyerek vagy nem lehet temaba, mert itt mindenki nyilvan azt hozza magaval ahogy nevelték. Engem harmadik gyerekként ugy neveltek hogy igen is egyedul kell lenni es vedeni magam, ettol fuggetlen persze nem azt varom hogy egy egy eves megvedje magat, de azert annak sem vagyok a hive hogy egy gyerek mellett 24 oraban ott uljunk hogy megcsak veletlenul se legyen onallo
2017. aug. 14. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!