Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni ha kicsi a...

Mit lehet tenni ha kicsi a korkülönbség, és a babát a nagy ütögeti?

Figyelt kérdés
Hogy jatékbol e vagy feltekenysegbol az passz, de naponta tobbszor is megüti a nagylanyom a kishugit 3 éves, a kicsi 1 éves) raüt a fejere tarolodobozkaval vagy odebb loki, vagy csak ramaszik a kicsire amitol ő kilapul stb...nem ulhetek minden percben melletuk es sokszor nagyon jol eljatszzanak, de a nagy eleg hebrencs termeszet, még nem tud kulonbseget tenni jatek es bantas kozott.hogy fegyelmezzek...nyulvan ha a kezere csapok nem jó. De ha meg csak raszolok nem elég...otletek?
2017. aug. 14. 12:26
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
95%
Hogyne tudna különbséget tenni. Az én lányom 2 éves, nincs kistesója, de a baráti körben van több nála kisebb baba, másfél évesen is megértette már, hogy nagyon óvatosan lehet őket megsimogatni, max megpuszilni, megölelni és ennyi, ütni véletlenül sem szabad. Egy 3 éves pláne pontosan tudja, mi az, hogy megütni. Féltékeny, és direkt csinálja. Ugyanilyen korkülönbséggel van a barátnőmnek két gyereke, ott is 3 éves a nagylány, 1 éves a kisfiú, egyértelműen szándékosan bántja.
2017. aug. 14. 12:33
 2/31 anonim ***** válasza:
37%

,,Nem ülhetek minden percben mellettük" :O

Miért, mi más dolgod van???

Azért vagy otthon, hogy a gyerekekre vigyázz, ők legyenek az elsők, minden más másodlagos!

Nálunk 1,5 év korkülönbség van a két gyerek közt, de SOHA nem hagyom őket magukra, még egy percre sem!

Ha egyedül vagyok velük (férjem 24 órás műszakban van), akkor aznapra előre megfőzök előző nap, elvégzem a tennivalókat, addig a férjem van velük.

A legtöbb súlyos baleset az otthonában éri az embereket, ez különösen igaz a kisgyermekekre és csecsemőkre.

Ne hagyd őket felügyelet nélkül! Annyi időre sem, amíg főzöl, takarítasz, stb.

Nem kell a lakásnak csillogni-villogni!

Olyan áron biztos, hogy nem, hogy a nagyobbik addig fejbekólintja a kicsit, vagy kilapítja. :O

Elképzelni sem tudom, mennyire hibáztatnám magam, ha ilyen történne a gyerekeimmel!

2017. aug. 14. 12:36
 3/31 anonim ***** válasza:
75%

Hogyne tudna már különbséget tenni ?? Csak gyerek, nem pedig hülye!

Egy másfél éves már pontosan tudja , hogy nem bántjuk a másikat. Nem ártana ha megtanítanád rá. Egyébként ezt én sem értem mi az hogy nem bírsz rá mindig figyelni? Egy század másodpercre nem hagynék egyedül egy három évest egy egy évessel, nem is értem hogy képzeled.

2017. aug. 14. 12:39
 4/31 anonim ***** válasza:
100%

Nalunk is hasonlo a korkulonbseg. Raadaskent a nagyobb fiu a kicsi lany. A fiam 4, a lanyom 1,5 eves.

Egyértelműen szandekos a kicsi piszkalasa.

Nalunk mar a kicsi sem hagyja magat, visszacsap. :-S

En sem hagyom oket sosem egyedul. Sokszor raszolok a nagyra, erelyesen, de sokszor a fulembe cseng masok intelme, h ne szoljak bele a gyerekek "harcaba". Ezt, most h mar a kicsi is kezdi megvedeni magat, kezdem beiktatni. Persze ha durva dolgot muvel a nagy, akkor nem hagyom szo nelkul, termeszetesen!

Muszaj rajuk odafigyelni a nap 99%-ban, mert nagyon konnyen megesik a baj. A feltekenyseg meg abszolut jelen van, nem szabad a kicsit egyedul hagyni a nagyobbal.

2017. aug. 14. 12:48
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Hű, én nem vagyok parás, nem szoktam ilyen válaszokat írni, de a Te hozzáállásod még nekem is kevés. Először is, 3 évesen simán tud különbséget tenni játék és bántás között, szerinted mégis milyen játék az, amiben egymás fejét ütik a tárolódobozokkal? Csak Te magyarázod be és véded meg ezzel a nagyobbat, hogy nem tudja, mert dehogynem. Ha nem tudsz minden percben velük lenni, akkor ne hagyd őket együtt. Az első szándékos fellökésnél megmondtam volna a nagynak, hogy többet nem játszhat a testvérével.
2017. aug. 14. 13:09
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
3 évesen szerintem is már régen tud különbséget tenni. Az más, hogy nem mindig fogja megállni és a legtöbb ilyen korú gyereknél nem elég rászólni. Valamivel szankcionálnod kell fizikailag - jól láthatóan legyél rá mérges, vidd arrébb, vedd el és rakd magasra azt a tárolódobozt az összes játékkal... Sajnos ennyi idős gyerekeket egyedül hagyni sokszor életveszély a kisebbikre nézve. Ha muszáj, rakd a kicsit járókába, kiságyba, a nagyot vidd magaddal mosogatni, teregetni... vagy valamiképp kerítsd őket külön amíg nem tudsz rájuk nézni, mert pl. vécén vagy, de általában legyenek szem előtt.
2017. aug. 14. 13:25
 7/31 A kérdező kommentje:

nem tudok 100%ban mellettük ülni, mert kertem van, hogy egészséges ételeket egyenek, veteményessel, ennek érdekében főzök nekik. Takarítani nem szoktam vagy csak akkor ha tényleg elvannak....ettől független nekem is van életem, a férjemnek meg olyan munkahelye, ahol napi 12 órában teljesít, ennek köszönhető hogy takarító nő takarít a férjem azzal segít tehát, hogy megteremti a pénzt, hogy én minél többet a gyerekekkel legyek.

ETtől független aki azt írta, nagyon is tudatában van annak amit tesz, nagyjából elhiszem és igazat adok. És akkor mi az ötlet, javaslat? Mert erre egy választ sem kaptam..

2017. aug. 14. 13:31
 8/31 A kérdező kommentje:
Illetve akkor az egyetlen megoldás hogy ott ülök reggel 6-tól este 9-ig? Érdekes egy anya ismerősöm se csinálja így, még azok is szakítanak időt magukra és a háztartásra akik 100%-ban kötődő nevelők pl
2017. aug. 14. 13:32
 9/31 A kérdező kommentje:
3: azért nem egyedül hagyom őket pl külön szobában ahol én nem látok rájuk...hanem pl mosogatok a konyhába ők meg a lábamtól 3 méterre a földön játszanak..
2017. aug. 14. 13:36
 10/31 anonim ***** válasza:
53%
Akkor miert kellett kettot potyogtatni ilyen korkulonbseggel ? Oda ne rohanjak a kerteddel... es ezt , hogy kell elkepzelni ? Kint kerteszkedsz, a nagy meg kozben veri a kicsit bent ?
2017. aug. 14. 13:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!