Mit lehet tenni ha kicsi a korkülönbség, és a babát a nagy ütögeti?
,,Nem ülhetek minden percben mellettük" :O
Miért, mi más dolgod van???
Azért vagy otthon, hogy a gyerekekre vigyázz, ők legyenek az elsők, minden más másodlagos!
Nálunk 1,5 év korkülönbség van a két gyerek közt, de SOHA nem hagyom őket magukra, még egy percre sem!
Ha egyedül vagyok velük (férjem 24 órás műszakban van), akkor aznapra előre megfőzök előző nap, elvégzem a tennivalókat, addig a férjem van velük.
A legtöbb súlyos baleset az otthonában éri az embereket, ez különösen igaz a kisgyermekekre és csecsemőkre.
Ne hagyd őket felügyelet nélkül! Annyi időre sem, amíg főzöl, takarítasz, stb.
Nem kell a lakásnak csillogni-villogni!
Olyan áron biztos, hogy nem, hogy a nagyobbik addig fejbekólintja a kicsit, vagy kilapítja. :O
Elképzelni sem tudom, mennyire hibáztatnám magam, ha ilyen történne a gyerekeimmel!
Hogyne tudna már különbséget tenni ?? Csak gyerek, nem pedig hülye!
Egy másfél éves már pontosan tudja , hogy nem bántjuk a másikat. Nem ártana ha megtanítanád rá. Egyébként ezt én sem értem mi az hogy nem bírsz rá mindig figyelni? Egy század másodpercre nem hagynék egyedül egy három évest egy egy évessel, nem is értem hogy képzeled.
Nalunk is hasonlo a korkulonbseg. Raadaskent a nagyobb fiu a kicsi lany. A fiam 4, a lanyom 1,5 eves.
Egyértelműen szandekos a kicsi piszkalasa.
Nalunk mar a kicsi sem hagyja magat, visszacsap. :-S
En sem hagyom oket sosem egyedul. Sokszor raszolok a nagyra, erelyesen, de sokszor a fulembe cseng masok intelme, h ne szoljak bele a gyerekek "harcaba". Ezt, most h mar a kicsi is kezdi megvedeni magat, kezdem beiktatni. Persze ha durva dolgot muvel a nagy, akkor nem hagyom szo nelkul, termeszetesen!
Muszaj rajuk odafigyelni a nap 99%-ban, mert nagyon konnyen megesik a baj. A feltekenyseg meg abszolut jelen van, nem szabad a kicsit egyedul hagyni a nagyobbal.
nem tudok 100%ban mellettük ülni, mert kertem van, hogy egészséges ételeket egyenek, veteményessel, ennek érdekében főzök nekik. Takarítani nem szoktam vagy csak akkor ha tényleg elvannak....ettől független nekem is van életem, a férjemnek meg olyan munkahelye, ahol napi 12 órában teljesít, ennek köszönhető hogy takarító nő takarít a férjem azzal segít tehát, hogy megteremti a pénzt, hogy én minél többet a gyerekekkel legyek.
ETtől független aki azt írta, nagyon is tudatában van annak amit tesz, nagyjából elhiszem és igazat adok. És akkor mi az ötlet, javaslat? Mert erre egy választ sem kaptam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!