5 éves gyerek dühében elmondja mindennek az anyjtá, azt hogyan érdemes kezelni?
Elsősorban olyanok válaszát várnám, akik szerint a következménynek igazodnia kell a tetthez és esélyt kell adni a gyereknek, hogy jóvátegye a dolgot.
Sajnos anno túlzottan ugrottam az oviból jövő csúnya beszédre, de hiába nem tudja a gyerek, hogy mit jelent, azért mégsem hagyhatom, hogy így beszéljen velem dühében.
Azt inkább le sem írom, mik hagyták el a száját.
anyját - bocsi
Én most annyira megbántódtam, hogy nem szólok hozzá. De nem tudom, hosszú távon mi lenne a célravezető.
Egyedül nevelem egyébként 2 éves kora óta, nagyszülői segítségem sincs igazán és már nagyon fáradok. Apa szerint ezeket a dolgokat majd kinövi, meg majd türelmesebb lesz...szerintem meg most kell megfogni, mert ez csak rosszabb lesz.
Mindig is lobbanékony és akaratos gyerek volt. És nem, nem volt neki minden megengedve, sőt. De az igaz, hogy sok mindenben kértem ki a véleményét, igazodtam hozzá.
En alt latvanyosan elszomorodom es mondom neki h nagyon begbantott.. Illetve ha nem tudja mit jelent az adott szo akkor ne hasznalja mert butanak nezik emiatt
Ez alt segitett
én sem hallgatnék,hanem a tudtára adnám hogy mennyire megbántott,és meg kérném rá hogy ilyet soha senkinek ne mondjon.
Azt szoktam még mondani neki hogy: lehetsz mérges és dühös,de úgy hogy nem bántsz meg másokat,inkább mondd el hogy mi az ami bánt.
De a mai viselkedésed miatt: nem mehetsz át a barátodhoz (vagy éppen olyat találok ki amit ő büntinek érez..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!