Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak ezzel a gyerekke...

Mit csináljak ezzel a gyerekkel, egyszerűen kiborultam és nem tudom hogy kezeljem?

Figyelt kérdés
Már a sírás határán vagyok. Írtam korábban is ki kérdést azzal kapcsolatban, hogy a 2 éves lányom folyamatosan vetkőzik. Itthon pelusig vetkőzik, de most már az a legújabb hogy néha azt is leveszi és azzal a lendülettel odapisil valahova. Ha nagyon hisztis, büntetésből be szoktam tenni az ágyába 5-10 percre míg lenyugszik, és most is ez volt : kiraktam neki és a nővérének egy tányérba gyümölcsöt, mondtam hogy közös. Természetesen ez neki nem tetszett és nem engedte hogy a tesója is egyen belőle. Mondtam , hogy oké akkor szétszedem két tányérba. Erre közölte, hogy "nem szeretem" és kiborította a sajátját. Fogtam és beleraktam az ágyba. Bementem pár perc múlva, és pucéran állt az ágyban és nevetve közölte hogy "odapisiltem". Tegnap is kimostam emiatt már a lepedőjét és most megismételte. Most verjem meg? Vagy mit lehet csinálni egy ilyen gyerekkel?
2017. máj. 11. 16:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
67%
A saját kis szintjéhez képest vele "mosasd" ki az ágyruháját. Persze segítened kell neki, de nagyjából csinálja ő.
2017. máj. 11. 20:06
 12/25 anonim ***** válasza:
51%

Én csak a nagynénim nevelését írom le.

A kisfiú 5 éves, de régóta ismerem. Ha rosszat csinál akkor rászól 1x. Utáaa kiküldi a szobából és le kell ülnie a székre ami ki van készítve az előszobába. Becsukja az ajtót és mindent folytat tovább. Ha bejönne akkor simán visszaküldi. Most pedig írok neked egy marha egyszerű trükköt a vetkőzésre. Kezeslábast adsz rá otthonra a rendes ruci alá, olyat ami hátul cipzáros. Vagy elküldöd pisilni bünti előtt.

És a későbbiekben egy dolgot tudok ajánlani: SOHA de SOHA ne hanytorgasd fel neki, hogy ebben a korban irigy volt.. Én is kisebb gyerek vagyok és 3 évesen irigy voltam. Most 13 évesen is mindig én vagyok az irigy, ha pedig most nincs miért éppen szidni akkor ezért csesztet. És a kedvencem hogy a tesóm (amúgy is kis kedvenc) soha nem volt irigy. MIVEL 5 év van köztünk kire lett volna az?! De eddig még nem jutott el a tudat anyámnak. Ezt ne felejtsd el majd a kamaszkori vitákkor sem!

2017. máj. 11. 20:58
 13/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm, írtatok jó ötleteket!!

Tudom, honnét veszi a szidalmazást. Konkrétan azt szokta ránk mondani meg a tesójára, hogy "buta vagy". De ezt elég sokszor. Igen, amikor eldurran az agyam a viselkedésén akkor szoktam neki mondani ilyet, hogy most nagyon buta vagy. Tudom, hogy nem így kéne fogalmazni de van ember, aki ezt tényleg be tudja tartani ?

2017. máj. 11. 21:53
 14/25 anonim ***** válasza:
90%
Mondd azt, hogy " most nagyon mérges vagyok"
2017. máj. 11. 23:51
 15/25 anonim ***** válasza:
87%
Na, az én fiaim mind a kettő ilyen, nem ezekkel az eszközökkel, de ilyenek. Nem is tudok más gyerekre gondolni, amikor olvasom a problémákat az oldalon. A kisebb 2 éves, a nagyobb 4. Csak és kizárólag az jött be, hogy én normálisan viselkedek - nyilván a kiabáláson, dühöngésen, elkeseredésen, káromkodáson, akkor kiságy és kész megoldásokon, játékmegvonás stb- n már túl vagyunk, de csak az működik, hogy óriási szabadság nekik és kivárni a hülyeségeik lecsengését nekem. Mindent ehhez alakítottam, hogy minél kevesebb ütközési pont legyen, a szigorú rutin és rituálékból még véletlenül sem engedek és itthon sem nagymamának, sem apjának nem engedem meg, hoyg másképpen csinálja. Semmit! se fürdés-fürdésidő, se evés-etetés-öltözés (még a sorrendjüket sem engedem máshogy. Így emberi módon tudunk reggelente indulni bölcsibe oviba és nem kell sikálnom a szekrényeket sem végre a kajától. Sok idő kellett hozzá és rengeteg háború, de csak ez oldotta meg. A kisebb nekem is még nehezebb eset, pedig már a nagyra is azt mondták a bölcsiben, hogy erős, konok és önálló - legalábbis az akarata hatalmas. Javaslom, próbáld ki azt, hogy megakadályozod abban, ami bosszant - a ragasztószalag nagyon jó ötlet, az is, hoyg következménye van a tettének és moshat veled és addig nem mehet az ágyába,a meddig ki nem szárad. Az enyémnek büntetés a kiságy, de ha megtiltom, hogy bemenjen az is óriási probléma lesz. Mindent elpakolni, amit csak tudsz hogy konfliktus forrás lehet és maximális időt tölteni a közösségig házon kívül vele. Ezeket ajánlom nagyon.
2017. máj. 12. 06:12
 16/25 anonim ***** válasza:
84%
Az óriási szabadság neki az pedig abban, hogy felfedezzék a dolgokat a fix és törvényszerűen betartott dolgaik mellett. Nagyon kevés dologra mondd neki azt, hogy nem szabad, amit lehet azt előzz meg inkább.
2017. máj. 12. 06:15
 17/25 anonim ***** válasza:
84%
Még az jutott eszembe, amit régen a döntéselmélet tanárom mondott és talán neked is segíthet, hogy a kisebb lányod borzasztó kreatív ezek szerint és ez nagyon fontos lesz a jövőjére nézve, hogy ne törjön meg. Óriási érték, ha ez meg van benne. Rengeteg bajod lesz vele, de arra mindig gondolj, hogy hatalmas előnye lesz később az, hogy nem adja fel, ugyanakkor a következményeket is szépen lassan meg fogja tanulni. Ez mellé még jön az is, hogy kb 5 éves koráig hallgat rád - következetes szabályok kellenek - utána már csak megfigyel titeket és viszi a családi mintát a csoportjába (ovi, suli) és 12 évtől már csak a társait figyeli. Amit addig tőletek kapott, az határozza meg a döntéseit velük szemben is. Maradjon kreatív, az nagyon fontos, ezt ne törd meg. Ez az igazán nehéz az egészben, de majd meglátod milyen ügyes gyerek lesz és önálló talpraesett felnőtt belőle. Ez az útja sajnos, ami neked borzasztó nehéz, ő még csak most kezdi akarni. Terelgesd és mindig de mindig legyen választási lehetősége is. Pl. levetkőzött? Keressetek 3 másik ruhát, amelyik tetszik neki. Bármi ami eszedbe jut és választás lehet neki.
2017. máj. 12. 07:57
 18/25 anonim ***** válasza:
65%

Ne az ágyba tedd, hanem az előszobába, ahol pisilhet, ahová akar.

De én lehet már rácsaptam volna a seggére, mert láthatóan szórakozik veled, és mindennek van határa.

2017. máj. 12. 12:30
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Velünk is hasonló volt a helyzet. A kicsi 2,5 éves és elképesztő. Ráadásul nálunk "megelőzhetetlen" volt, pedig tudtam, hogy csak a reakcióm miatt csinálta. Azzal kezdődött a dolog, hogy amikor adtam neki inni (mindegy volt, hogy mit: tejet, teát, kakaót, üdítőt, vizet, ásványvizet és mindegy volt, hogy mibe: dobozba szívószállal, üvegbe, csőrös pohárba, kulacsba, pohárba) ivott egy-két kortyot és köpött akkorát, hogy minden kifolyt, ami a szájában volt. Ezt kb 2 hónapja kezdte el. Teljesen kibuktam. Aztán egyszer eszembe jutott (kb 1 hete csinálta), hogy elnézést kérek már a bölcsiben. Erre ott közölték, ha ő az egyik a csoportban, aki a legmagabiztosabban és a legpéldaértékűbben iszik az üvegpohárból is. Teljesen kiakadtam, hogy szóval csak otthon, csak nekem megy a műsorszám. Nem tudtam mit tehetnék. Rá nem ütnék soha, de kiabálni sem akartam. Egyszer már sírtam az idegtől, amikor pont a nagyobbra köpte indulás előtt, pedig neki akkor már csak úgy adtam, hogy mellette álltam és zsaroltam valamivel, "hogyha megcsinálod...". De a nagyobb otthagyta a poharát és kb ennyi elég volt. Annyira megviselt, de nyilván nem szomjaztathattam, főleg, hogy én nagyon figyeltem a nagynál is, hogy eleget igyon. Aztán amikor már látta, hogy viszonylag higgadtan kezeltem az állandó újra átöltöztetést is, elkezdte azt, hogy kiöntötte azt ami a pohárban volt, ahol éppen eszébe jutott. Először nyilván csak arra számítottam, hogy köpködni fog. De az egy idő után teljesen kiszámíthatatlanná vált, hogy mikor csinálta. Direkt nem akartam felhívni rá a figyelmét egy idő után azzal, hogy mondtam, hogy ne. De aztán jött az öntögetés. Először nem hittem a szememnek. Aztán már nem adtam csak úgy oda neki a poharat, fogtam végig mintha nem tudná tartani. De megoldotta, mert például talált egy poharat az éjjeli szekrényemen és én lent álltam a lépcső alján ő meg tudatosan, a szemembe nevetve lecsurgatta a lépcsőn.

Ez ment egészen egy héttel ezelőttig. Hazaértünk a bölcsiből. Ránéztem és eszembe jutott, hogy senkinek nem hagyom, de gyakorlatilag a saját gyerekem néz hülyének. Direkt odaadtam neki a poharat, néztem, hogy most hátha befejezte, mikor már hetek óta én itattam, mert nem tudtam mikor akarja kiköpni vagy kiönteni. Aztán elvette tőlem. Ivott egy-két kortyot és közölte, hogy "kiöntöm". Mondtam neki, hogy nem baj, de akkor én is kifogom önteni az enyémet (nálam is volt egy pohár ásványvíz). Ki is öntötte és nevetett jót, gondolom nem tudta, hogy én hova fogom. Ott volt mellettem a babakocsija benne a babájával én meg nyakon öntöttem az egészet. Mondtam neki, hogy elázott az egész, pont mint a padló, amit ő csinált, ha megint kiönti a vizet, akkor a másik baba is fürdeni fog.

Borzasztóan sírni kezdett. Egy picit hagytam (kb annyi ideig míg törölközőt hoztam és feltöröltem a padlót, de ő ez idő alatt teljesen kibukott). Mondtam neki, hogy a babáját is megszáríthatjuk, meg a babakocsit is megszárítom neki, de ha még egyszer locsol, akkor én is fogok. Azóta nem fordult elő nálunk ilyen.

Nem örülök, hogy ilyen drasztikus megoldáshoz kellett nyúlnom, meg elég rossz volt látni, mikor teljesen összetört a babakocsi és az elázott baba miatt. De nem hagyhattam, hogy tovább csinálja.

Az előző válaszokhoz csak annyit, hogy nem jó ötlet megutáltatni vele a helyet, ahol alszik. Tehát betenni a kiságyba sírni az egyik legrosszabb megoldás, mivel az ágyának az egyik legmegnyugtatóbb helynek kell lennie, ahol szeret lenni, nem pedig a büntetés eszközének pusztán azért, mert onnan nem tud kijönni, ez ugyanis az altatására, de még az alvására is kihathat. Én például lehet nálatok is megpróbálnék valami ilyet, mint mi. Ha direkt odapisil, akkor te is tegyél meg valamit direkt, ami neki nem jó és közöld vele, hogy ez miért volt és hogy legközelebb is megteszed.

2017. máj. 12. 14:49
 20/25 Baranka ***** válasza:
57%
Olvastam a másik kérdésed is. A gyerek akaratos, öntörvényű? Én még akaratosabb, öntörvényűbb vagyok. Nehogy már a gyerek vigye már a vadászpuskát vagy mi a fene. A vetkőzést ideje korán meg kellett volna fékezni. És nem ráhagyni, hogy hagy vetkőzzön kénye kedve szerint. A gyümölcsöt nem feleztem volna el hanem csak a tesónak adtam volna csak a hiszti után. Hagytam volna a pisis ágyban aludni. Meg kéne nevelni azt a gyereket végre....
2017. máj. 15. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!