Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csináljak ezzel a gyerekke...

Mit csináljak ezzel a gyerekkel, egyszerűen kiborultam és nem tudom hogy kezeljem?

Figyelt kérdés
Már a sírás határán vagyok. Írtam korábban is ki kérdést azzal kapcsolatban, hogy a 2 éves lányom folyamatosan vetkőzik. Itthon pelusig vetkőzik, de most már az a legújabb hogy néha azt is leveszi és azzal a lendülettel odapisil valahova. Ha nagyon hisztis, büntetésből be szoktam tenni az ágyába 5-10 percre míg lenyugszik, és most is ez volt : kiraktam neki és a nővérének egy tányérba gyümölcsöt, mondtam hogy közös. Természetesen ez neki nem tetszett és nem engedte hogy a tesója is egyen belőle. Mondtam , hogy oké akkor szétszedem két tányérba. Erre közölte, hogy "nem szeretem" és kiborította a sajátját. Fogtam és beleraktam az ágyba. Bementem pár perc múlva, és pucéran állt az ágyban és nevetve közölte hogy "odapisiltem". Tegnap is kimostam emiatt már a lepedőjét és most megismételte. Most verjem meg? Vagy mit lehet csinálni egy ilyen gyerekkel?
2017. máj. 11. 16:22
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
52%
Ha direkt csinálta akkor aludjon a pisis ágyban, nem cserélném ki.
2017. máj. 11. 16:25
 2/25 anonim ***** válasza:
46%
Nem tudom,honnan indulnak a problémák.Jó volna tudni, milyen nevelési módszereket alkalmazol. Van azonban egy tuti tippem. Öleld magadhoz,ha hisztizik.
2017. máj. 11. 16:29
 3/25 anonim ***** válasza:
45%
Tedd neki oda a bilit, h pisiljen abba.lanyzo is vette le és pisilt.2 nap s bilibe intézte.
2017. máj. 11. 16:30
 4/25 anonim ***** válasza:
77%
Türelem, pár hét és kitalál mást. Fogadd el annak, hogy ebbena korban van és ne reagálj hevesen, mert abban a korban van, hogy azért csinálja, mert keresi meddig mehet el.
2017. máj. 11. 16:31
 5/25 anonim ***** válasza:
75%
ezt velem is eljátszották 2évesen az ikrek. Kellett egy pár hónap, hogy kinőjék, de nyugi, ez sem tart örökké. Én vettem széles ragasztószalagot, és körbetekertem mindig a pelenkájukat. Utána már nem tudták kibontani, aztán leszoktak róla. Idegesítő, tudom, de rettentő kreatívak.
2017. máj. 11. 16:37
 6/25 anonim ***** válasza:
89%

Mennyi idős a tesó?

Nalunk volt hasonló szitu. Ugymond kezelhetetlen volt a gyerek. Mi az 5 perc szobafogságot alkalmazzuk természetesen annak is orditas a vége meg neha hányas bepisilés de ritkan kell mióta tudja ha nagyon elszalad vele a ló akkor mehet gondolkodni.

Itt alapvető probléma hogy latja te kivagy tőle. Legalábbis én a sajátomnál rájöttem ha cukkolom magam annál rosszabb.

Ez az egyik. Megprobáltam őt megérteni es rájöttem hogy azt hiszi jobban szeretem a tesóját mint őt. Igy ha a kicsi nagyriktán valami bajt csinál ő is mehet a szobába gondolkodni.

Na meg ami nehéz volt nekem is leszokatni a vetkőzés. Aztán valahogy elértük hogy pucéran nem jöhet ki a kutyához vagy pucéran apa nem jön haza stb... szóval valami olyannal értük el nála hogy ne vetkőzzön amiket nagyon nagyon szeret. Vagy pl hogy pucéran majd mama nem fog elvinni fagyizni (ami ugye való igaz) es valahogy igy megértette hogy fürdés előtt lehet pucérkodni egy jó fél órát mindenkinek és aztan meg felöltözünk.

Mi már bilizünk mondjuk 2,5 csak hogy tisztába legyél kiről irok de most az uj szokása hogy belenyúl a kakás fenekébe amire még pelenka kell mert kakálni nem kakál a bilire. sajna! 1x már kakált csak beteg lett és azóta egyszerűen nem akar.

Vagy bejött nálunk az ölelés. Az ilyen fajta gyereknek több figyelem kell több érzelem.

2017. máj. 11. 16:51
 7/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Igen azt próbáltuk, hogy akkor bilizzünk de nem pisil bele. Az a másik baj, hogy az apuka rend-és tisztaságmániás és ő az ilyenektől agybajt kap, és engem ez is stresszel hogy oké mindjárt jön haza a párom és pisis a gyerek ágya. Persze akkor ezen összeveszünk, mondja hogy találjak ki valami más büntetést de őszintén szólva fogalmam nincs hogy az elkülönítésen kívül mit lehetne még alkalmazni. A nagylányomat nem kellett büntetni mert ő semmi hasonlót nem csinált soha. 6 éves egyébként. Igazából ez a kiságyba berakás a szobafogság alternatívája, mert nálunk olyan az ajtó hogy simán kinyitják.

Mondjuk azt megpróbálhatom hogy akkor fürdés előttre időzítek egy fél órát amikor pucérkodhat kedvére.

A ragasztószalag jó ötlet!! kipróbálom, remélem nem fogja tudni levenni ő se.

A problémák onnan indulnak, hogy ő egy nagyon akaratos és öntörvényű gyerek. Rettentő okos és nagyon aranyos, viszont borzasztó nehéz kezelni. Biztos elrontottuk már az elején, mert a tesónál alkalmazott módszereket kezdtük nyilván nála is használni, viszont ő totál az ellenkezője, soha nem csinált semmi rosszat (kis túlzással). Agresszív is és csúnyán beszél. A tesója száját még a "buta"-nál durvább szó soha nem hagyta el , pedig az oviban kapja a kiképzést rendesen. Ő meg már most szidalmaz minket holott még nincs 2 éves, közösségbe se jár. Voltunk már szakembernél a viselt dolgai miatt de azt mondták, ez még belefér a korosztályos jellemzőkbe.

2017. máj. 11. 17:32
 8/25 anonim ***** válasza:
79%

"Persze akkor ezen összeveszünk, mondja hogy találjak ki valami más büntetést"

Igazi mintaférfi, és mintaapa a párod, hogy ilyen aktívan részt vesz a problémák megoldásában és a gyereknevelésben!

2017. máj. 11. 17:54
 9/25 anonim ***** válasza:
68%

Szia 6os vagyok!

Hát először is jobb ha nem az ágyba rakod ha nem akarsz minden nap mosni mondjuk magadat kimélnéd vele. Akor fogni kell az ajtót addig. Nálunk is kitudja nyitni de azon nyomban megy vissza es zárom be és fogom a kilincset de nem figyelek oda.

Az en lányom is nagyon akaratos, makacs, öntörvényű csak ő kb igy van sokszor es borzasztó irigy a testvérevel aki sosem csinál semmi rosszat kb csak elesik es sir, de hidd az el az ilyen habitusú embereknél mint a te gyereked is aki nem buta mert nagyon is okos tuti mint az enyém mindig ugyan azzal büntesd következestesen. Pl nalunk még megy a cumi. A kék a tesóé a rozsaszin az övé. Ha elveszi márpedig mindog elveszi azonnal veszem ki a szájából és nem erdekel ha földtől a plafonig veri magát emiatt. Az a tesóé es kész. Ha nem akar akarja megérteni akkor megkérdem tőle hogy akarsz e a szobádba menni gondolkodni. Erre azt mondja hogy nem. Jó mondom neki akkor add vissza a cumiját. akkor oda adja. Sosem engedtem belőle egy percig se sose!!!!!! nagyon fontos!

ha bepisil dacból mondjuk akkor nálatok kevés az a módszer hogy beteszed a kiságyba. Nincs kedvemc plüsse vagy valami?

Olyankor ki kell hajitani mintha a kukaba dobnád. Drasztikus változás hogy értse nem viccelsz. Ha leöltözik mert olyan kedve van akkor jó semmi baj vetkőzzél de se turórudi nem lesz és megy ki az ablakon a kedvenc játéka. Valami amit nagyon szeret.

Pl nálunk az apja ha nem viselkedik és nem akarja erteni hogy apa cigiét meg tarcaját nem szabad levenni sem kivenni akkor mindig mondja neki azt akarod menjek dolgozni?

Nem! Ez a valasza.

Akkor mondja az apja neki rakd vissza a cigimet meg a tarcámat. Mert tudjuk hogy az apját isteniti.

Nem tudom mi ez a ragasztás amit itt.irsz de remélem nem akarod ráragasztani a ruhát. Az hülyeség.

Amúgy nem lehet ugyan ugy nevelni 2 gyereket mert más termeszetűek. Tehát pl nálunk a fiam ha azt mondom rakd vissza a szekrenybe rám néz röhög és ha latja nem röhögök vissza rakja. Ezzel szembe a lányom szájba röhög aki ha nem reagál jó akkor nincs mese nem nezed a shrekket.

Pedig testvérek mindegyiknél megvan a következetesség amit nem azt nem. Csak a kisebb erti elsőre a nagyobb meg nem. ☺

Nehéz a gyereknevelés.

2017. máj. 11. 18:19
 10/25 anonim ***** válasza:
55%
Azért annak gondolom, hogy a tudatában vagy, hogy a szidalmazást vajon honnan szedi, ha még közösségbe se jár.
2017. máj. 11. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!