Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehetne tenni hogy önállóa...

Mit lehetne tenni hogy önállóan egyen?

Figyelt kérdés
26 hónapos a fiam és nem akar egyedül kanállal enni. Tudom, hogy tudna mert a joghurtot megeszi kanállal de azon kivül semmi mást... Alapvetően nem az a gyerek aki szeret enni, hanem aki azért eszik h ne haljon éhen... már mindent próbáltam (otthagytam, hogyha egyedül van hátha eszik, probáltam bezetni a kezét de nem engedi, megvártam mig nagyon éhes lesz, akkor kb az elsö két kanállal engedi h segitsek és utána leteszi a kanalat, probáltam mesét kapcsolni h elvonja a figyelmét és tudjak neki segiteni, de semmi...) valaki volt igy vele esetleg? MIT lehetne még kiprobálni?
2017. ápr. 25. 07:25
 1/5 anonim ***** válasza:
31%

Szóval 2 éves.

Az érettségiig hónapokban adod majd meg??

2017. ápr. 25. 07:56
 2/5 anonim ***** válasza:
40%

Tehát a fiad ELMÚLT KÉT ÉVES.

Meg kell nézni, hogy a kezével nincs-e gond (használja-e rendesen másra stb).Ha nincs gond, akkor csak érzi a feszkódat és törődést harcol ki magának, érvényesíti az akaratát, mert ebben a korban kezdik meg kipróbálni az énhatárokat és azt, hogy milyen hatással vannak a világra.

Alapvetően mindenki azért eszik, hogy ne haljon éhen, amíg a túletető szülők rá nem szokatják a hobbievésre, cukrokra, műanyagokra. Ha rendesen fejlődik, akkor ennyit eszik és kész.

2017. ápr. 25. 08:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Semmit. Ilyenkor a közösség tud segíteni leginkább. Ha a többi gyerek kanállal eszik, ő is úgy fog.

Bölcsődében gyönyörűen, egy helyben ülve eszik a lányom, itthon meg felpattog, rendetlenkedik, stb.

Vagy ülj le mellé te is kanállal, kezdj el enni. Ha eszik, oké, ha nem, akkor mindenféle kommentár nélkül vedd el, aztán két óra múlva lehet ismét próbálkozni. Ha éhes lesz, elkezd enni.

2017. ápr. 25. 08:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Az a baj h alvás elött ebédel (ha eszik) és utána tejet iszik alvás elött, amitöl tuti nem lesz éhes egy jo darabig... sajnos a tejet nem tudom megvonni töle
2017. ápr. 25. 08:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Akkor ez így marad, álmosan már nem bajlódik a kanállal, hanem kéri a tejcsijét. Vagy átszervezed a napirendjét és a szokásait, vagy álmosan nem fog kanalazni neked. Légy bátrabb és ötletesebb, ez a kérdés nem a kanálról szól igazából.
2017. ápr. 30. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!