Nincs köze a sok hiperszuper zenélő, vibráló, villogó, angolul éneklő játék laptopnak, telefonnak, egyéb játékoknak ahhoz, hogy egyre több figyelemzavaros, hiparaktív gyerek van? Nem ingerlik túl ezek a kütyük az agyukat a babáknak?
Pont fordítva. Az ilyen gyerekeket jobban leköti az ingerdús játék.
Régen azért nem volt több, mert nem ismerték fel a gondot. Csak rányomták, hogy eleven, rosszul nevelt gyerek.
Szerintem igen.
Mi távol tartjuk gyerekünket az ilyenektől és nagyon nyugis gyerek lett.
Az ADHD ugyanúgy vele születik és (a tudomány jelenlegi állása szerint) genetikailag meghatározott, mint a szemszíne.
A fiam is figyelemzavaros hiperaktív, pedig sose volt ilyen játéka. Ezeket én utálom, szerintem csak az vesz ilyet a gyereknek, aki a szülőt akarja szivatni.
Aztán ugye mégis...
Teszem hozzá: udvarias, jó szándékú gyerek, akivel bármikor be lehet ülni étterembe, vagy el lehet vinni egy három órás vonat útra, anélkül, hogy beégetne.
Az ADHD nem azt jelenti, hogy a gyerek neveletlen!
Az ilyen játék pedig nem okoz semmi tartós elváltozást. Csend és nyugalom, a gyerek pedig lehiggad.
A túl sok tévé és számítógépes játék (és a virtuális világ általában) sokkal károsabb az agyi fejlődésre és a szocializációra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!