Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 6 éves kisfiú rángatja a...

6 éves kisfiú rángatja a fejét, és forgatja a szemét, berreg?

Figyelt kérdés

A bátyám fia eléggé fura. Rángatja a fejét, meg forgatja a szemét folyton. Kérdeztük miért csinálja, meg direkt csinálja e, azt mondta nem tudja miért csinálja, meg hogy érzi, hogy csinálja, de nem érdekli. Ha rászólnak akkor abbahagyja kb. 2 percig utána megint kezdi. Még nem nyilvánították iskolaérettnek. A beszéde szegényes, és eléggé kis magába forduló. Folyton berreg, visít, szaladgál. Evés közben általában leül, de akkor is rángatózik. Vajaskenyeren kívül kb semmit nem esz meg. Figyel arra amit mondanak neki, meg minden, de akkor is, nem szeretek rá vigyázni. Nem tudom mit csináljak olyankor vele, ha vigyáznom kell rá. Érzékeny lelkű nagyon, így félve szólok rá ha pl, valami hülyeséget akar, pl ma is össze akarta magát firkálni, aztán meg úgy belebambult a tv-be [miközben szokás szerint belehajtogatja magát a kemény fa székbe] hogy a filcnek majdnem elkezdte szopni a végét. Van, hogy evés helyett a kezét szopja, meg ilyenek... Nem tudom, hogy ez amúgy normális, hogy ilyen? Már rettentően idegesít ez a dolog, mivel együtt élnek velünk, szóval gyakran kell vele lennem...

Megértem, ha parasztnak gondoltok, mert bajom van egy kisgyerekkel, de ez van, ne tudok mit csinálni, anyáméknak meg nem akarom mondani.

20/L

2017. febr. 19. 03:25
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Tudok róla, de a "békesség kedvéért" nem igazán tehetünk semmit. Talán ez az ami az egész dologban a legidegesítőbb.
2017. márc. 1. 13:39
 12/13 anonim ***** válasza:
Ha te vagy a gyerekkel és a leírt tüneteket produkálja, azonnal hívd az orvosi ügyeletet. Vagy fogd meg és vidd le a házi dokihoz AZONNAL. Ők tudni fogják, hogy mi a teendő, te meg hivatkozhatsz arra, hogy megijedtél. De legalább végre már megpróbálna valaki segíteni azon a szerencsétlen gyereken. Előbb-utóbb nagyobb baj lesz, most még talán tudnak segíteni. Mióta produkálja ezeket a tüneteket egyébként? Az sem mindegy.
2017. márc. 1. 14:48
 13/13 anonim ***** válasza:
Mondjuk én nem tudom elhinni, hogy az óvoda nem küldte még el a Nev.tan.-ba ilyen tünetekkel. Felesleges rászólni a gyerekre, mert ez nem szándékos nála. Mérgesnek se kell lenni. Első körben meg kéne állapítani, hogy mi a probléma és fejlesztésre kéne vinni.
2018. jún. 14. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!