8 éves gyerekemnek minden alkalommal kakás lesz az alsónadrágja. Mit tehetnék?
Én is másik pszichológust javasolnék.
És mivel anonim oldal, leírom, hogy nekem felnőttként is voltak a közelmúltban ilyen problémáim sajnos. A gondot az okozta, hogy egész egyszerűen FÉLEK a nagyvécézéstől, mert az aranyerem miatt fájdalmas. Ezért inkább halogatom, ameddig csak lehet, míg a végén persze még nehezebb lesz. De az emberi elme nem feltétlenül racionális, pláne egy gyerek esetében. A félelem nagy úr, megakadályozza a logikus gondolkodást.
Szerintem a kisfiadnál nagyon fontos lenne feltárni az okot (nem biztos, hogy tudatos szinten van, ezért kellene a pszichológus!) és az vezetne el a megoldáshoz.
Én is egy másik pszichológust javasolnék!!!
Több más probléma mellett ez is gondunk volt a kisfiammal, hogy mikor már szaladni kellett, csak akkor volt hajlandó a wc-re elindulni. Ovis korában több helyen is voltunk és mindenhol azt mondták, hogy minden rendben van.
Aztán most, iskolás korában derült ki, hogy Aspergeres, és ez a fajta utolsó pillanatban való érzékelés is a tüneteggyüttes része. De pl. rendszeresen túlette magát, mert nem érzékeli a jóllakottságot sem. Azt sem érzékeli időben, hogy el kellene indulni wc-re menni. Vagy a játékba is nagyon bele tud feledkezni. Nekem is azóta állt össze minden, mióta tudom, hogy autista. És tudom, hogy nem ő tehet róla.
A váltás megy nehezen.
Ha jó az idő, nehéz rávenni arra, hogy menjünk ki a kertbe. Ha kint vagyunk, nyűgös, ha be kell jönni ebédelni.
Nehezen tanulta meg a hintán lökni magát. Még nem tud rendesen biciklizni. Labdajátékban ügyetlen. Az utcán talált kavicsokat, mint a kincseket gyűjti. Számon vannak tartva, minden darabot megismer. Nincs humorérzéke. Gyakran szó szerint ért mindent, nem lehet rébuszokban, hasonlatokkal fogalmazni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!