8 éves gyerekemnek minden alkalommal kakás lesz az alsónadrágja. Mit tehetnék?
Köszönöm a válaszokat!
Nem tudom mi oka lehet, eleibe sem tudtam. A világ legtermészetesebb dolga volt a wc, nem tabutéma. Sokszor velem is bejött, vagy nyitni kellett az ajtót (amikor nagyon kicsi volt) Sőt később már ciki, nem ciki, mutattam is, hogy anyának is van kakája. Pisi mindig ment bilibe, wc-be, soha nem pisilt be, miutén szobatiszta lett. Pisire kb 2,5 évesen.
Wc meleg, padlófűtés van, még az ülőke is meleg benne. ez nem lehet ok.
Egyszer anyósom mosatta ki vele a gatyáját, amikor vele volt, na akkor úgy sajnáltam. Szegény annyira undorodott. Csinálta sírva. Akkor jöttem szülőiről. Bár már itt én is ki voltam idegileg, a hosszú ilyen évek után, de ezt nem volt szivem nézni. Viszont nem mertem "megmenteni" sem. Nem tudtam mit tegyek, de tudtam az se biztos jó, ha most kikapom a kezéből és anyósommal összebalhézok. Utána, nem a gyerek előtt, megkértem ezt hagyja rám. De egyébként ez sem változtatott a helyzeten.
Nem tudom mit kell , de ez így rossz. Másik pszichológus csak az iskolai van már.
Kedves anyuka!
Nekem nincs gyerekem, de én ugyanebben a helyzetben voltam mint a fiad. Lány létemre. Ugyan arra nem emlékszem már hány éves voltam mire "kinőttem", mert kinőttem, de én sem voltam már kicsi gyerek.
Én éreztem mikor "kellett" ilyenkor úgy álltam, hogy ne lásson senki, a lábaimat keresztbe tettem és visszatartottam, még az elejében így voltam mint a fiad, egy kicsit mindig olyan lett a bugyim...ekkor nagyon szégyelltem magam, mindig mostam, én saját kézzel. Nem tudom miért csináltam, akkor sem tudtam megmondani. Soha nem vette észre senki szerencsére, nem piszkáltak miatta, de maga a tudat...elég volt hogy én tudtam, és persze az otthoniak. Egyébként most is van, hogy érzem, hogy kell, és tartogatom egy darabig. De már ennyi idő alatt megtanultam, annyira tartani, hogy nem lesz "olyan". De az a kiskori dolog már elmúlt.
Egyébként szerintem is mosasd ki vele, de csak amikor te vagy ott és ő. Se az apja se tesója ne lássa.
Amúgy elhiszem, hogy kivagy tőle, érthető. Az én anyukám is így volt.
Nekem van egy unokatestverem aki egyedul nem volt hajlando kitorolni a feneket, sott meg pisilni se ment egyedul mert o bizony nem fogja meg a kukacat.
Az anyukaja mindent rahagyott.
egyik nyáron a mamaeknal nyaraltunk jó sokáig.Emlékszem mindannyian unokatesok teljesen koszosak voltunk játszás kozben de Ő totál fehér ruhába patyolat tiszta volt. Fura gyerek volt.
Papám 1hét alatt teljesen megváltoztatta, elkezdett hisztizni,hogy neki pisilnie kell segitsen neki (hozzateszem 10eves volt)hat papa nem segitett addig hisztizett amig majdnem bepisilt hát a vegen elment egyedul utánna tobbet nem is szolt.
A kakival is hasonloan 3órat kiabalt a wc-rol h toroljek ki neki, nem ment senki nagynehezen megcsinalta maganak. Nagynéném nem ertette hogyan érték el pedig semmit se csinaltak vele,szo szerint.
Lehet meg kéne probálnod "ráhagyni", csinálj ugy mintha eszre se vennéd hogy olyan. Esetleg nagyszulok beszélnének vele,vagy valaki más a családban akihez el tudna menni egy hetvegere legalabb.
Ha beszélgetsz vele erről, akkor ő mit mond, hogy miért tartja vissza?
Én is azt gondolom hogy ennek komoly pszichológiai háttere van, bármennyire is nagyfiú már.
Köszönöm szépen a válaszokat! Nem mond semmit, csak, hogy mindig gyorsan jön. Hát nem jön az gyorsan. Többnyire addig tartogatja, hogy beleszorul. Persze rossz lehet így kakilni, de a tartogatás miatt alakult ki. Gondoltam gyenge hashajtóra, de mikor kicsit hasmenéses volt, akkor meg folyton fullosan gatyába ment. Szerinte nem érzi. De biztos vagyok benne , hogy érzi, hisz akkor liheg, keresztbeteszi a lábát és örül ha "visszamegy".
Ezt mondtam én is, ha egyszer észre veszik, vége...:(
Megpróbálok másik városban szétnézni pszichológus ügyben. Csak ezt se mondják rossznak, akinél jártunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!