Igaz hogy a gyerekek már óvodában durván bántják, csúfolják egymást?
és ez folytatódik általános, középiskola és ez természetes lesz nekik.
és igaz hogy akit óvodában bántottak, csúfoltak végig annál elindulhat egy folyamat és később is ő lesz a kipécézett áldozat? Mintha rá lenne írva hogy rúgj belém, vagy megéreznék.
Mindig vannak olyanok, akik bántanak másokat és olyanok akiket mindig kipécéznek.
Mit gondoltok hogyan lehetne megállítani ezt?
Általánosban engem is sokat csúfoltak, volt hogy bántottak is. Középiskolában ezt nem tudta senki, tehát nem lettem céltábla emiatt. És mire felnőttem, már megtanultam megvédeni magam az éles nyelvűektől.
Lehet segíteni a gyereknek, hogy megjöjjön az önbizalma, ezt akár szakember is teheti, ha súlyos a helyzet. De az iskola- és környezetváltás is pozitív hatású szerintem.
Lesz mindig valaki akivel nem lesz jóba a gyerek. Engem oviban is csúfolt valaki. Meg egy ember most általánosan is. De úgy általában jóban vagyok az emberekkel. Szóval lehet hogy ő lesz valahol a kipécézett lúzer lehet nem. Nem lehet tudni. De egy ember biztos lesz aki barátkozni fog vele.
14/l
az a baj sztem sokszor, hogy az áldozat maga köré épít egy védekező rendszert, és egy idő után mindenféle közeledést elhárít
gimiben volt egy osztálytársam, akit sokat csúfoltak egy testi hiba miatt mikor kicsi volt, és mire megismertem a személyisége egy nagyon elutasító volt (nem tudom hogy e nélkül is az lett volna-e) bármi építő jellegűt mondtunk magára vette kiakadt, meg rendszeresen vállalhatatlanul viselkedett beszélt velünk
sztem fontos lenne kis korban a közösségi játékok, mindenkinek a bevonása, változatos feladatok adása hogy mindenki megtalálhassa a helyét, ha felmerül csúfolódás annak az átbeszélése, a probléma értelmezése
illetve sztem óvodában hasznos lehet az integrált közösség is persze csak megfelelő szakemberek bevonásával
hiszen ez esetben az élet természetes részévé válna hogy különbözőek vagyunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!