Enyhe autista/spektrumzavaros/"furi"gyermekek anyukái, akik nem speciális óvodába járnak! Ti hogyan kezelitek ha a gyermeketeket bántják, csúfolják a többiek? Reagáltak rá, és magatokban hogy rendezitek?
Nem hiszem, hogy ez azért van mert fira a fiad. Azok a gyerekek taplók. Nem normális, hogy 6-7 évesek a középső ujjukat mutogatják.
Én megmondtam a fiamnak ha bántani akarják fogja le azilletőt vagy akár el is lökheti.
Nagyon hasonló helyzetben vagyunk. Májusban volt 5 a fiam. 1 éve lett pár furcsa dolga. Több helyen voltunk. Egyik helyen azt mondták enyhes aspergeres autista. A másikon, hogy tuti nem az csak enyhe idegerendszeri éretlenség. Jövőhéten megyünk a SOTEra.Az utóbbi időben egyébkènt nem sok gond van.
Óvónővel beszéltél? Hogyan szokta ezt kezelni. Neki is hatással kellene lennie a gyerekekre, nemcsak mindenért a szülőt meg a gyereket kell hibáztatni.
Nem vagyok érintett, de bennem ilyenkor felmerül, hogy nem is a tied problémás. Nem is csoda, hogy ilyenekkel nem akar barátkozni.
Az én szüleim sajnos magasról tettek rá, mindig azt mondták: "Ne foglalkozz velük." Engem sajnos ütöttek is.
Amúgy az említett gyerekek valószínűleg eredendően taplók, az ilyenek bárkit bántanak, függetlenül attól, hogy mennyire "normális". Én aspergeres vagyok de az engem bántó gyerekek ugyanígy csúfoltak és fizikailag bántalmaztak más, náluk kisebb gyerekeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!