7 éves lányom tanulási és viselkedési "problémákkal"?
Sziasztok!Lányom 7 éve elsős,és egyre nehezebb vele.
Nem akar tanulni,néha csak ül a könyv felett,annyira nem érdekli sorozatosan rosszul írja a megoldásokat.
Hozzá állás a következő:Én nem tanulok,ezt nem csinálom meg,nem olvasok,ez nehéz,ezt nem tudom megcsinálni,nem akarok iskolába járni,inkább maradok buta.Vannak kivételek,de általánosságba ez a jellemző.
Pedig tud!Okos!Ha oda figyel megtudja csinálni,és gyorsan is.Az iskolai és az itthoni eredményei között nagy a különbség,és az iskolában teljesít rosszabbul.
Lassabb mint a többi gyerek,ez a félévi értékelésében is benne volt,ezt én is tudom,neki lehet h 3x kell elmagyarázni mire megérti,de megcsinálja jól.
És akkor jönnek ezek a lázadozások.Én ezt megértem.Sőt azt is megértem hogy rohamtempóba haladnak,ezt az osztályfőnök is elismerte.
De az én lányom mindennek a rossz oldalát nézni.
Előfordul h nem bírom tovább kiakadok és kiabálok.Ilyenkor kezdődik a sírás.
De már annyiszor,sőt szinte minden nap próbálok vele beszélgetni hogy ez miért fontos,miért kell,és ő is tudja ha akarja megtudja csinálni,mert érzi ő is.
Nem hajtom túl!Viselkedés:Amíg szépen mondok neki valamit,addig elnézést a kifejezésért,de szó szerint leszarja.Ez akár 10x elmondom,légyszives......
Aztán jön hogy rászólok,és utána jön a kiabálás.
Én vagyok a rossz!Mindig én vagyok a rossz,mert mindig kiabálok.Ő csak ezt hallja meg,és ezt jegyzi meg.
Szoktam kérdezni tőle hogy amíg szépen kérem 10x akkor miért nem lehet?Miért kell megvárni amíg már nem bírom tovább h szépen kérjem és kiabálok mert nem csinálja?De erre általában süket fülekre találok...
Reggel 1 óra hossza alatt kell felébredni,megmosakodni,fogatmosni,megenni a reggelit és felöltözni.De ilyenkor is én vagyok a rossz,mert nem hagyom békén.
Nem tudom mit tegyek!!!Amikor leülünk beszélgetni pár napig/max.3/ minden oké,általában és aztán kezdődik megint minden előröl.
Ha valki esetleg ilyen cipőben jár,segítene,mert én már tényleg nem tudom mit és hogyan kéne csinálnom.
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!