Autista vagy nem autista?

Figyelt kérdés
Gyomoridegem van már hetek óta, neurológusnál már jártunk aki elküldött gyógypedagógushoz pszhiológia felmérésre (3 hét múlva van időpontunk) 2,5 éves kisfiam van, mosolygós, felveszi a szemkontaktus, jó a mozgása, egyensúlya, megért dolgokat de nem mindent, nevére hallgat, beszélni még nem beszél, arcmimikát utánozza, izomtónusai jók. Mindenevő, jó alvó, szeret szaladgálni, a játékait nem rendeltetés szerűen használja, sokszor dobálja, autó kerekét pörgeti. Sokszor belémmar, pl ha valami nem tetszik neki, aludni kell menni, vagy épp nem úgy van valami amit ő szeretne, van akarata. Tudom, hogy nincs két egyforma autista, de ebből mit mondanátok? Van okom aggódni? 2 éves korában vettem észre, hogy le van maradva a többiektől, azóta TSMT tornázunk. A mondókákat összeköti a feladatokkal, emlékszik dolgokra

2017. jan. 30. 14:16
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

A GAP szindróma semmiféle tudományos bizonyítékot nem nyert sajnos.

A fiadat nem tudom, hogy ki.és mivel diagnosztizálta januárban. Csak az a diagnózis érvényes és megbízható, amit az erre specializált helyen adnak. Magyarországon ez egy pár hely összesen, a hivatalos lista rajta van az auti.hu oldalán. Ha nem ezen helyek egyikén vizsgálták, akkor sem felállítani sem kizárni nem lehet az autizmust.

2017. júl. 8. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!