Autista vagy nem autista?

Figyelt kérdés
Gyomoridegem van már hetek óta, neurológusnál már jártunk aki elküldött gyógypedagógushoz pszhiológia felmérésre (3 hét múlva van időpontunk) 2,5 éves kisfiam van, mosolygós, felveszi a szemkontaktus, jó a mozgása, egyensúlya, megért dolgokat de nem mindent, nevére hallgat, beszélni még nem beszél, arcmimikát utánozza, izomtónusai jók. Mindenevő, jó alvó, szeret szaladgálni, a játékait nem rendeltetés szerűen használja, sokszor dobálja, autó kerekét pörgeti. Sokszor belémmar, pl ha valami nem tetszik neki, aludni kell menni, vagy épp nem úgy van valami amit ő szeretne, van akarata. Tudom, hogy nincs két egyforma autista, de ebből mit mondanátok? Van okom aggódni? 2 éves korában vettem észre, hogy le van maradva a többiektől, azóta TSMT tornázunk. A mondókákat összeköti a feladatokkal, emlékszik dolgokra

2017. jan. 30. 14:16
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Hallásvizsgálatot is javasolt a neurológus, oda még nincs időpontunk. Én szerintem jól hall, de megvizsgáltatom , bár ha orvos hozzányúl, rúg , kapál nem tudom, hogy tudják elvégezni majd ... altatni nem szeretném
2017. jan. 30. 14:19
 2/21 Betu ***** válasza:
69%
Ezek alapján amit leírtál én nem gondolnám autistanak. Ezeket szerintem minden kisgyerek megcsinálja. Miben van lemaradva a kortársaihoz képest szerinted? Nekem 2 éves lesz a kisfiam hamarosan, nem beszél mondatokban , csak szavakat mond vagy csak az elejét vagy a végét, van amikor ő is dobálja az autóit ebből még nem gondolnám autinak . Ezt a lepedőt sok gyerekre rá lehetne húzni nem minden gyerek a könyvszerinti dolgokat csinálja és azokban az időpontokban amik oda le vannak írva minden gyerek más, mégsem mondják rájuk hogy autisták. Ha nagyobb eltérés van na akkor el lehet ezen gondolkozni szerintem, de ne lássuk már mindenbe bele ezt a "betegséget".
2017. jan. 30. 14:29
 3/21 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem sem az.
2017. jan. 30. 14:34
 4/21 A kérdező kommentje:
Nagyon nehéz megfogalmazni de megpróbálom. Nem mutatja a testrészet, nem hajt végre utasításokat ( na jó néha igen, hogy pl hozd ide a labdát) Olyan mintha nem értené amit mondok neki, de ez se mindenben így van, mert pl vacsinál mondom neki, hogy kérsz tejet akkor felcsilan a szeme, és megy a hütőhöz. Nehezen vonható be a közös játékba.
2017. jan. 30. 14:35
 5/21 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem sem.
2017. jan. 30. 14:36
 6/21 A kérdező kommentje:
Közösségbe ritkán jutunk el, külföldön élünk és minden jó foglalkozás megszünt .. most hetente eljárunk egy helyre , de kevés gyerek van. Ott jól el van , nem rohangál, sokszor lefekszik a földre és úgy guritja az autót.
2017. jan. 30. 14:38
 7/21 anonim ***** válasza:
Valami van vele, különben nem vizsgálnák, és ez a kérdés sem lenne itt. Lehet autizmus is, idegrendszeri éretlenség, SPD, stb. Nem biztos, hogy enyhe esetben ez valaha is ki fog derülni! Szerintem ne is rágd ezen magad! Mi van, ha enyhén autista?! Semmi! Fejlesztést kapja, cimke meg nem feltétlen kell, hogy micsoda!
2017. jan. 30. 17:39
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha engem kérdezel, akkor gyerek, mint bárki más, néhány idegrendszeri tünettel.
2017. jan. 30. 17:40
 9/21 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi baja, kevés vagy már neki, legyilkoljátok egymást, nem tudod már tovább fejleszteni (ez nem a te hibád). Allandó közösség jót tenne neki, gyerekközösségben a beszéd is könnyebben megindulna. Irtad, h külföldön vagytok. Bölcsöde, óvoda, családi napközi? Ideje elengedni a gyereket. M-CHAT nyomtatványt tölthetsz ki otthon is, ha még nem volt. Gyógypedagógus felmérésen mi lesz? Logopédus? vagy majd berakják egy játszószobába a gyermekedet néhány órára, es megfigyelik a gondozók? Ha nem repked, nem bújik idegenekhez, nem ütöget gyerekeket, akkor semmi baj.
2017. jan. 30. 18:15
 10/21 A kérdező kommentje:
Bölcsibe azért nem írattam, mert minél több időt vele szerettem volna tölteni. Oviba szeptembertől megy, tényleg jó lenne a közösség csak nem tudom hova vigyem .. de keresni fogok mindenképp valamit. Nem tudom mi várható a gyógypedagógiai felmérés azt hiszem megfigyeli a pedagógus , hogy játszik stb .. M-CHat tesztet töltöttem és sajnos jó pár rossz válasz lett, amiből kikövetkeztethető az autizmus, ezek a kérdésbe leírt problémák.
2017. jan. 30. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!