Autista vagy nem autista?

Figyelt kérdés
Gyomoridegem van már hetek óta, neurológusnál már jártunk aki elküldött gyógypedagógushoz pszhiológia felmérésre (3 hét múlva van időpontunk) 2,5 éves kisfiam van, mosolygós, felveszi a szemkontaktus, jó a mozgása, egyensúlya, megért dolgokat de nem mindent, nevére hallgat, beszélni még nem beszél, arcmimikát utánozza, izomtónusai jók. Mindenevő, jó alvó, szeret szaladgálni, a játékait nem rendeltetés szerűen használja, sokszor dobálja, autó kerekét pörgeti. Sokszor belémmar, pl ha valami nem tetszik neki, aludni kell menni, vagy épp nem úgy van valami amit ő szeretne, van akarata. Tudom, hogy nincs két egyforma autista, de ebből mit mondanátok? Van okom aggódni? 2 éves korában vettem észre, hogy le van maradva a többiektől, azóta TSMT tornázunk. A mondókákat összeköti a feladatokkal, emlékszik dolgokra

2017. jan. 30. 14:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, itt nem szabad jóslásokba bocsájtkozni látatlanban! A szakemberek megvizsgálják és ez alapján eldöntik. Ezt nem lehet pár tünetből megmondani, amiket leírtál! Ha a neurologusban felmerült a gyanú, az nem véletlenül van. El kell menni kivizsgálásra és összeszorított foggal kivárni a végét.
2017. jan. 30. 19:49
 12/21 A kérdező kommentje:
3 hèt mùlva lesz esedèkes a következő vizsgàlat, nyilvàn nem tudok mit tenni addig csak vèlemènyeket ès tanàcsokat olvasni, esetleg szemèlyes tapasztalatokat. Èn nem gondolnàm autistànak csak autisztikus tüneteket làtok felfedezni benne.
2017. jan. 30. 20:17
 13/21 anonim ***** válasza:
Kérdezö, mi alapján nem gondolod autistának? Nem vagy szakember, ez pedig egy igencsak széles spektrum. Tudpm min mész keresztül, mert én is végigcsináltam. Ezért azt is tudom, hogy ezek az internetes véleménykérések mennyire félrevezetők. Egy autista ember is tarthat szemkontaktust, csak az összhangja más a mimikával és a beszéddel, nem verbális jelekkel. Ezt meg nem lehet mondani látatlanban, hogy a gyerek milyen minőségben használ szemkontaktust. Kiragadni is kár tüneteket, nem vezet sehova. A vizsgálatnak szigorú protokollja van, amit pontoznak. Kétes esetekben több alkalommal és közösségben is megnézik.
2017. jan. 30. 20:24
 14/21 A kérdező kommentje:
Igazad van nem vagyok szakember. Türelemmel vàrok ès bìzok benne, hogy minden a legnagyobb rendben lesz. Bàrmi is törtènjen szàmomra ő a legcsodàlatosabb gyermek ezen a Földön !! :)
2017. jan. 30. 20:42
 15/21 anonim ***** válasza:
Kitartást és erőt kívánok ehhez a nehéz időszakhoz! Remélem negatív eredménnyel zárul a vizsgálat, de ha nem az sem a világ vége. Autistaként is lehet közel teljes életet élni.
2017. jan. 30. 21:39
 16/21 anonim ***** válasza:
szia, írok privátot
2017. febr. 10. 10:04
 17/21 anonim ***** válasza:
Mi derult ki azotaa gyermekedrol, megkerdezhetem?
2017. ápr. 20. 20:55
 18/21 A kérdező kommentje:
Januárban még azt mondták volna rá hogy autista, februárban autisztikus tüneteket mondtak, mára már megkésett beszédfejlődés. Szóval óvatosan ! A gyereket ilyen kicsi korban nem szabad megbélyegezni ! 2 hónap alatt annyit javult, hogy az valami eszméletlen. Mostanra szinte mindent elhagyott viszont hiperaktivitása megmaradt, amit szintén nem diagnosztiszálnak ilyen kicsi korban. Semmit nem nyomunk a gyerekre !!!! Éretlen az idegrendszere, nem egyszerre fejlődnek és soha többet nem olvasok a neten :D
2017. júl. 6. 15:05
 19/21 anonim ***** válasza:
Autizmusban speciálisan képzett szakember megfelelö tesztekkel már a korai életkorban is képes felállítani és elvetni az autizmus diagnozisát! Ez nem megbélyegzés, hanem egyszerü diagnosztika. Megvannak hozzá az eszközök szerencsére.
2017. júl. 7. 01:32
 20/21 A kérdező kommentje:
Termèszetesen, nàlunk se 2 nap alatt zajlottak a vizsgàlatok. Ès az hogy lehet, hogy januàrban autista volt mostanra meg màr nem ? :D Ùgy tudom nem gyògyìthatò. Javaslom a Gap szindròma cìmű könyv elolvasàsàt, igazàn hasznos info lehet hasonlò cipőkben jàròknak.
2017. júl. 8. 08:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!