Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tudnék csinálni? (hosszú! )

Mit tudnék csinálni? (hosszú! )

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, 10. osztályos. Már az óvodában is beilleszkedési problémáim voltak, nem tudtam más gyerekekkel játszani. Általános iskolában ugyan ez volt a helyzet, volt hogy hazaszöktem az iskolából, mert folyton egyedül voltam, nem votlak barátaim. Nem mertem hozzászólni,beszélgetni senkivel. A tanulmányi eredményeimmel nem volt semmi gond és most sincs. Itthon és a családi körben, sőt mindenhol teljesen normálisan viselkedtem, csak az iskolában nem. Abban reménykedtem hogyha középiskolába kerülök akkor megváltozik a helyzet és olyan lehetek mint mindenki más,de ez nem sikerült. Most ugyan ott tartok, hogy egyedül vagyok, nincsenek barátaim, nem beszélek senkivel az iskolába (talán nem merek úgy megnyílni) és egész délelött csak ülök, ha nem jön be tanár órára akkor vagy előveszek valami tanulnivalót, hogy ne látszak olyan szerencsétlennek vagy ülök egymagamba. Nem szeretek így élni. Talán attól félek ha valaki piszkálna akkor nem mernék neki visszaszólni és utánna minden nap látnom kéne mivel kötelező iskolába járni. Most abban reménykedek, hogy ha leérettségizek és továbbmegyek főiskolára akkor más lesz a helyzet. Amúgy az iskolába nem is szimbatikus az osztályból senki. 9.-be az oszt.főnököm mindig piszkált hogy mért nem viselkedek normálisan és mért nem bezsélek másokkal. Az osztálytársaim is mindig piszkáltak, mára hozzám se szólnak (szerencsére). Szerintetek mit tudnék csinálni, hogy legyenek barátaim?
2010. máj. 6. 19:12
 1/7 anonim ***** válasza:
nem lehet hogy önbizalomhiányod van ?
2010. máj. 6. 21:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem neked nincs önbizalmad ( és bocsi hogy ezt írom)... Miért piszkálnának? miért érzed ezt?

Ha gondolod írj privit, amúgy fiú vagy vagy lány

2010. máj. 6. 21:50
 3/7 anonim ***** válasza:

Jaj,úgy sajnálak,muszály lenne változtatnod.Lehet hogy csak elsőre nem szimpik és ha megismernéd jobban őket,akkor találnál közülük olyat aki a barátod tudna lenni.Megértelek,én még gyerekként váltottam,általánosban(5.-ben)osztályt úgyanis elköltöztünk és hát kiközösítettek a külsöm miatt,meg városból mentünk falura így már mindjárt azzal fogadtak városi bunkó húz haza,pedig kedves gyerek voltam,én sem szerettem őket,mert senkinek sem ártottam és mégis ha valaki hiányozott az osztályból egyből kibeszélték és leszólták,szóval senki nem volt szimpi,és majdnem 1 évig nem is álltak szinte szóba velem,de aztán egyszer az egyik csaj aki kiskövér volt,elesett a bicójával és felsegítettem és náluk kötöttem ki és a végén barátnők lettünk,igaz addigra kezdett kettészakadni az osztály lány bandája,mert igazából 12 lányból 3 volt pletykafészek és népszerű és náluk akartak a többiek bevágodni,hogy addig is legalább ne ők legyenek a terítéken.

Szóval probálj meg ismerkedni ha csapat beszélgetés folyik nyugodtan te is ülj le közéjük,hallgasd hogy miről beszélgetnek és ha tudsz probálj meg te is hozzá szólni.Muszály lenne megnyilnod,mert kell hogy legyen társa az embernek.

Vannak egyéb gátlásaid?

Szilvi

2010. máj. 7. 10:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Nálam akkor lett a legrosszabb a helyzet amikor nagycsoportos voltam és elköltöztünk máshova. Kívülről nem vagyok csúnya,teljesen átlagos vagyok. Az új óvodában senki nem akart velem barátkozni és kiközösítettek. Amúgy még 9.-be próbáltam azt, hogy leültem az osztálytársaim közé, de csak addig jutottam el hogy hallgattam miről bessélnek,egyszerűen nem mertem közbeszólni:S Év végén volt egy fiú, vele teljesen jól elvoltam, de járni akart velem és nekem a csetről volt akkor pasim (vele akapcsolatomnak nemrég volt vége majdnem 2 év után). Amúgy még régen olyan problémám volt, hogy például amikor emntem teljesen lehajtottma a fejem és nem mertem senki szemébe nézni, de ez szerencsére már elmúlt. És a volt osztálytársaimmal szoktam beszélgetni, mert ugyan abban a városban tanulnak. De amikor velük vagyok akkor is olyan feszültnek érzem magam és nem tudom elengedni magam.:S
2010. máj. 7. 22:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Én majdnem ugyan abban a helyzetben vagyok mint te. Nekem sincsennek barátaim. Mondjuk én merek beszélgetni az emberekkel, de amikor elkezdek beszélgetni valakivel, akkor alig beszélünk pár mondatot, és valahogy a beszélgetés csak úgy leáll. Meg mondjuk nem is igazán bírom az osztálytársaimat, mert kibeszélnek mindig mindenkit. Szóval emiatt, ha akarnék sem tudnék megbízni bennük, pedig a bizalom fontos ahhoz, hogy az embernek legyenek barátai.Nemtudom mit tanácsolhatnék neked, de mindenesetre teljesen megértem a helyzetedet. Ha szeretnél magadnak egy barátnőt, akkor ha gondolod fel vehetsz msn-re. (egyébként én 15 éves vagyok és kilencedikes)
2010. máj. 13. 09:23
 6/7 anonim ***** válasza:

hát ez kemény... az egyik haverom volt ilyen, ő "úgy nőtte ki", hogy egy régi ismerősével újra jóban lett és vele elment bulizgatni, akkor viszont átesett a ló túloldalára és kicsit beképzelt lett, de most már teljesen normális, jófej. ez a folyamat 1-2 év alatt ment végbe és érettségire minden oké volt. biztos, hogy az önbizalom hiánya az oka ennek, hogy nem tudsz/mersz beszélgetni. nekem is voltak ilyen problémáim, de csak néhány helyzetben.

Minden nap csinálj valami olyat, amitől félsz...

sok sikert!

21/L

2010. máj. 20. 17:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Amit leírtál nagyon hasonlít a lányom(11 éves)viselkedésére. Én elvittem szakemberhez,túl vagyunk egy komoly kivizsgáláson. Elektív mutizmust(választott némaság) állapítottak meg nála(tudom,furán hangzik,hogy választott,hisz ez nem akarat kérdése,itthon Ő is cserfes,csak másokkal nem tud beszélni).Ő is hasonló nehézségekkel küzd.Szerintem keress fel egy pszichológust,kérj segítséget,ez magától nem oldódik meg.
2010. júl. 7. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!