Adhd-s gyerekedet hogy kezelik az iskolában?
Az enyémet elég rosszul, nem csinálják, ami ki lett neki írva. Házi feladat nincs kész a napköziben, de haza sem hozza, aztán másnap egyest kap érte. Összességében a bizonyítványa 3. Többször beszéltem velük meg az igazgatónővel is, mindent megígérnek, de nem történik semmi, na meg persze a gyerek az oka. Én szeretném másik iskolába vinni, de attól tartok ott sem lenne jobb. Valóban vannak dolgai a gyereknek, bár nem bomlasztja az osztályt, hanem inkább bámul kifelé az ablakon. Noszogatni kell, lassú.
Máshol is így megy ez?
Azért én beszéltem néhány szülővel, aki adta a gyógyszert. Felnőttkorában ugyanúgy drogfüggő lett. Igen, lehet, hogy olvastam pár összeesküvés elméletet. De akkor is az a legjobb üzlet, ha egy gyereknek 6 éves korától 18 éves koráig minden nap gyógyszert adunk. Nem drog? Érdekes, nekem pont a gyerekpszichiáter mondta. Nem veszélyes? Akkor miért csak receptre lehet kapni? Nyilvánvalóan ezerszer megvizsgálták már, hogy nem árt a gyerekeknek, csak ezeket a vizsgálatokat pont a gyógyszergyár finanszírozta. Vajon mi lesz az eredmény?
A lecke: fél 5-re megyek érte, addigra az ügyeletben van. Tanterem zárva, iskolatáska üres. Kész a lecke? Kész. Ezek után nyilván nem töröm fel a tanterem ajtaját, hogy kihozzam a könyveit. Másnap egyes, mert mégsem volt neki kész. Szerintem meg igenis azért van ott a napközis tanító, hogy ezt figyelje, vagy ha legrosszabb esetben nem készül el vele, akkor ellenőrizze, hogy betette-e a táskába. Én nem vagyok ott, dolgozom. Persze, fel kéne mondanom, tudom, és elvégeznem a tanítónő helyett a munkáját. Ez a halálom, ez a duma, hogy nem figyelhet oda minden diákra. De igen, ezért van ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!