Vihetem oda autizmus kivizsgálására?
Hajdú-Bihar megyéből a Vadaskertbe gondoltam. Mindenhol azt olvasom hogy ott értenek igazán ehhez. Ha lehet innen oda bejelentkezni és kapnánk egy diagnózist, akkor avval itt Hajdú-Biharban tudnak mit kezdeni? Úgy értem fejlesztésre akkor itt is tudnánk járni?
Nem szeretném ha valaki 1 órás vizsgálat után rábökné hogy autista, szeretnék megbízható diagnózist kapni. Lehet hogy egy idegen helyen egy rakás vadidegennel szemben egy egészséges gyerek is furcsán viselkedne.
1. Miböl gondolod, hogy a gyereked autista? Ez nem játék, csak komoly indokkal szabad kivizsgáltatni.
2. AZ autizmus kivizsgálása több napos tesztsorozat, ahol nem számít, hogy a gyerek éppen lámpalázas, mert nem kikérdezik, hanem különféle helyzetekben megfigyelik.
3. Ha tényleg érdekel, akkor ne itt kérdezz, hanem ott hívd föl öket, vagy írj nekik egy részletes levelet, választ ugyanis csak onnan kaphatsz.
Hajdu-Bihar Megyei Önkormányzat Kenézy Gyula Kórház Rendelőintézet Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Osztály
4026 Debrecen, Bartok u. 226.
(06 52) 511 818
Ide is veheted. És akkor nem kell több napra befektetni, nem kell utaztatni.
Egyébként viheted a Vadaskertbe is, de hosszú a várólista. Az aggodalmaidat nem értem, miért bökne rá bárki is egy óra után bármit??
Én is úgy tudom, hogy a Vadaskertben már nem fogadnak országosan. Amúgy a diagnózis valóban igen összetett, nem mondják ki ránézésre (mi egy hétig voltunk a Vadaskertben diagnosztizáló héten).
Javaslom, hogy olyan diagnosztizáló helyet keress, ahol kortárs közösségben figyelik meg, ugyanis autizmus esetében ez az igazán mérvadó a diagnózis szempontjából (na meg persze a tesztek, de annak egy részéhez még túl fiatal... 4-5 éves kor között lehet igazán hatékonyan diagnosztizálni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!