Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mikor lesz már ennek vége?

Mikor lesz már ennek vége?

Figyelt kérdés
Van két kisfiam.A kicsi(3 éves)folyamatosan piszkálja és ellenkezik a nagyobbal(5 éves).Ha a nagyobb tornyot épít vagy legóból valamit leborítja stb.Ilyenkor a nagy veri a kicsit,húzza a haját,rá fekszik.Oviba is előfordul,mivel egy csoportba járnak.Már kivagyok!Azt nondják jó a kia koekülönbség.Hát nálunk nem.Másnál is van így?
2016. nov. 24. 15:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolnám,hogy ez nevelés kérdése. Nagyon sok testvér veszekedik, verekszik. A mi baráti körünkben szinte mindenki verekedett a tesójával gyerekkorában. A bátyám és köztem 5,5 év van, és mi verekedtünk. Pedig nem láttunk ilyet otthon szerencsére. Anyuék szépen éltek. A férjem kolléganőjének két fia van, 6 és 8 évesek, na ők pl. most kezdik.

Annyit tudsz tenni,hogy amikor tényleg durvul a helyzet, akkor közbelépsz. A többit ők lerendezik maguk között.

2016. nov. 25. 05:57
 12/14 anonim ***** válasza:

Aki piszkálja a másikat, azt parancsold ki a szobából és ültesd le ott ahol te vagy.

Ha pedig véletlenül két percig béke van köztük, azonnal dicsérd meg őket, de nagyon. Később az időtartam növelhető.

És próbáld kifigyelni a konfliktus forrását. A kicsi unatkozik, és a nagy nem játszik vele? Persze nem kötelezheted rá, de felkínálhatsz a kicsinek valami tevékenységet, esetleg közösen veled...

2016. nov. 25. 21:04
 13/14 anonim ***** válasza:

Csak beleolvastam a válaszokba; elég nagy baromságot írt, aki szerint ez feltétlen nevelési kérdés... Olyan is lehet persze, de 3 és 5 éves esetében simán a neveléstől függetlenül is jellemző;

a három éves ugyanis még esélyesen dac korszakban van (hamarosan "kijön belőle").

Idézem is a kérdés kommentjéből, ott rejlik benne a válasz:

"A kicsi(3 éves)folyamatosan piszkálja ÉS ELLENKEZIK a nagyobbal(5 éves)"

A dackorszakról javaslom olvasnod szakkönyvből, kedves szülő; pl innen érdemes, pedag szakon alap mű:

Mérei-Binét: Gyermeklélektan.

2016. nov. 26. 20:53
 14/14 anonim ***** válasza:

Vidd ki a kicsit a konyhába sütit sütni. De ne a piszkálódás után, jutalomként, hanem oda se engedd a tesójához.

Tanítsd őket szóban kifejezni az érzéseiket, vágyaikat. Ez a fiúknak nagyon nehezen megy.

Pl.: Üvöltés a gyerekszobából

Mi a baj? Peti, Sanyi, nem tudtok együtt játszani?

Nem is kell, lehet külön is.

Peti, ha szeretnél a testvéreddel játszani, kérd meg szépen! Sanyi, ha egyedül szeretnél építeni az nagyon jó. látom milyen ügyes vagy.

Peti, te is szeretnél építeni?

Innen a lehetőségek száma végtelen, lehet, hogy Peti odakint szeretne focizni.. stb stb.

Nekem még kisebb volt a korkülönbség, de szerintem nem az számít, hanem a gyerekek temperamentuma, és találékonysága.

1. anyaként mindig ott kell lenni fejben, szóban mellettük.

(tartós csend esetén várhatók a jó egyetértésben elkövetett "rémségek")

2. nem kell midig játszani, a házimunka is lehet érdekes, ha játékká tesszük

3. beszélni, beszélni, beszéli...

4. Nem: fiúk! hanem Sanyi és Peti

2016. nov. 27. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!