Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Szerintetek mi lesz így ennek...

Szerintetek mi lesz így ennek a vége?

Figyelt kérdés

Van két gyermekem. Egy lányom, aki idén lesz 29 és egy fiam, aki idény lesz 27 éves. Mint ahogyan lenni szokott, a két gyermek tűz és víz.

Míg a fiam egy végtelenül kiegyensúlyozott, nyugodt és érett személyiség, addig a lányom úgy veszem észre, elindult a lejtőn lefelé.

A kisfiamnak kiegyensúlyozott párkapcsolata van, tavaly volt az esküvője, idén születik az unokám. Kedves, takaros lány a menyem, gondját viseli a fiamnak, főzni is nagyon jól tud. Külön élnek a lány lakásában.

A lányom a mai napig nálunk lakik. Ezzel semmi gondom nincs, hisz van helye, és van miből élnünk. Alapvetően egy követelődző, erőszakos típus, az a tipikus „sose lesz boldog” fajta. Mindezt tetézi egy borzalmas párkapcsolat, amiben múlt év augusztusáig szerető volt, majd a pasas lelépett az asszonytól, akit a gyermeke születése után 1 nappal hagyott ott. Most velünk él. A legény felhalmozott kb. 10 milliós tartozást, melyet a lányommal fizettet nagyrészt, plusz a gyerektartás, így havonta minden befizetni való után marad kb 30. 000 Ft a zsebükben, amiből 90% a fiú költségei. Közben járkál haza a gyerek, a lányomat be sem mutatta a családnak, akik persze hallani sem akarnak róla, hisz ő a kis ringyó, aki szétszedte a családot. A lányom most a fejébe vette, hogy gyereket akar. Szerintetek lehet ennek bármi jó vége? Mit tegyek? Ki nem rakhatom. Csak a gyerekem…

2011. febr. 21. 14:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Lányod felnőtt a 29 évével. A pasiját végképp nem kell befogadnod.

Elég jól keresnek az írásod alapján, én nem nézném a lányod szenvedését a helyedben.

Menjenek albérletbe.

Gyereket akar? Hajrá? Csak számoljon azzal, hogy egyedül neveli fel, mert a pasi tőle is le fog lépni.

Nekem ez a véleményem.

2011. febr. 21. 14:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Elég jól keresnek, a lányomnak egy nagyon nyugodt élete lehetne enélkül a sz*r nélkül. Dehát nem lehet vele beszélni, nem tűri meg senki véleményét. Az lenne a legjobb egyik oldalról, ha tényleg lelépne ez a szemét, de a másik oldalról a lányom bele fog veszni abba, ha ott hagyja. Szerinted ennek az lesz a vége, hogy lelép?
2011. febr. 21. 15:03
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a férfit, de amit leírtál.

Lányoddal fizetteti az adósságát, a másik gyermek gyermektartását. Ez önmagáért beszél.

Az is, hogy szülés után hagyta ott a gyermeke anyját.

Undorító.

Miért lenne más a lányoddal? Lehet 1 év, lehe 5 év, de le fog lépni.

1. vagyok.

2011. febr. 21. 17:18
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem szépen beszélsz egy emberről... Ez baj.

Véleményem szerint a felnőtt lány élete az ő élete, a Tiéd a tiéd. Vagyis nem szólnék bele...

És ez valószínű, csak úgy megvalósítható, ha külön költözik Tőled. Felnőtt. Döntéseket hoz, lehet jó, lehet rossz- de a saját döntése. Mindenkinek elsősorban magával szemben vannak kötelességei - mi dolgom a világban?

2011. febr. 21. 17:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért tudod én visszaolvasnám, amit írtam és mélyen magamba néznék és elgondolkodnék.

Van egy KISFIAD (aki nem mellesleg 27 éves-messze már a kisfiúságtól)és egy takaros lánnyal él, a LÁNY lakásában.

na meg a lányod, akiről jót nem, de rosszat annál inkább tudsz mondani és vele él (tulajdonképp az ő lakásában) a párja.

Tudod a vicc jutott eszembe, a vejem egy angyal, mert mindent megvesz a lányomnak, ágyba viszi a reggelit stb stb. A menyem egy dög, mert mindent megvetet magának, kiszolgáltatja magát, ágyba kéri a reggelit. Te is pont ilyen kettős mércével méred a kisfiad meg a lányod.

Talán ha a lányodra nem úgy tekintenél, mégiscsak a gyerekem, hanem mondjuk kislányodként, többre mennél. És akkor megbeszélhetnéd vele hogyan tovább. De ez az utálat, ami süt minden szavadból, amit a lányodról írsz, nem vezet jóra. Persze, hogy belemenekül egy rossz kapcsolatba, 29 évesen nem találja a helyét, hiszen a saját anyja így vélekedik róla. Lehet úgy érzi, őt már csak egy ilyen ember szeretheti és neki fizetni kell a szeretetért.

2011. febr. 22. 15:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Én teljesen megértelek, nálam is ez volt a helyzet. Anyu a régi barátomat utálta, mert nem járt iskolába, nem dolgozott, állandóan kritizált meg hazudozott..stb. Szerencsére anyuval nagyon jó a kapcsolatom ezért rengeteget veszekedett velem, hogy keressek mást. Picit elgondolkodtatott, de nem tudott lebeszélni akkor. A dolog úgy ért véget, hogy elmúlt a rózsaszín köd, rájöttem miket tűrtem eddig, és végül beleszerettem valaki másba. Sajnos sok mindent nem tudsz tenni, mivel már felnőtt. Csak várhatsz, hogy talán ráeszmél. Esetleg mutasd be egy ismerősnek akivel szerinted boldog lehet. Maximum nem fog neki tetszeni, de ne erőltesd, mert csak magad mellől marod el.
2011. febr. 22. 21:07
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsó válaszolónak.

A helyzet az, hogy nemhogy a lányomat helyezném minden mögé. Sőt. Pontosan azért, mert ennyire követelődző néha, sajnos a fiamék kapnak minden szinten kevesebbet. Velük ezt meg lehet értetni, de a lányommal nem. Persze mindent megadunk neki, amire szüksége van, és azon felül is. Ahogy írtam, ő alapvetően nehezebb eset, de ezzel a psival egyre csak romlik a helyzet. Az, hogy nincs rá egy jó jelzőm se, az meg nehogy már gond legyen, hiszennemcsak hogy egy semmirekellő, kihasználja a lányomat, de még örömet sem tud neki szerezni. Szeretném, ha eltűnne az életünkből, de félek mi lesz a lányommal, mert szinte a függője a pasinak, és aggaszt, hoggy ha lelép, annak milyenek lesznek a következményei.

2011. febr. 23. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!