Szerintetek mi lesz így ennek a vége?
Van két gyermekem. Egy lányom, aki idén lesz 29 és egy fiam, aki idény lesz 27 éves. Mint ahogyan lenni szokott, a két gyermek tűz és víz.
Míg a fiam egy végtelenül kiegyensúlyozott, nyugodt és érett személyiség, addig a lányom úgy veszem észre, elindult a lejtőn lefelé.
A kisfiamnak kiegyensúlyozott párkapcsolata van, tavaly volt az esküvője, idén születik az unokám. Kedves, takaros lány a menyem, gondját viseli a fiamnak, főzni is nagyon jól tud. Külön élnek a lány lakásában.
A lányom a mai napig nálunk lakik. Ezzel semmi gondom nincs, hisz van helye, és van miből élnünk. Alapvetően egy követelődző, erőszakos típus, az a tipikus „sose lesz boldog” fajta. Mindezt tetézi egy borzalmas párkapcsolat, amiben múlt év augusztusáig szerető volt, majd a pasas lelépett az asszonytól, akit a gyermeke születése után 1 nappal hagyott ott. Most velünk él. A legény felhalmozott kb. 10 milliós tartozást, melyet a lányommal fizettet nagyrészt, plusz a gyerektartás, így havonta minden befizetni való után marad kb 30. 000 Ft a zsebükben, amiből 90% a fiú költségei. Közben járkál haza a gyerek, a lányomat be sem mutatta a családnak, akik persze hallani sem akarnak róla, hisz ő a kis ringyó, aki szétszedte a családot. A lányom most a fejébe vette, hogy gyereket akar. Szerintetek lehet ennek bármi jó vége? Mit tegyek? Ki nem rakhatom. Csak a gyerekem…
Lányod felnőtt a 29 évével. A pasiját végképp nem kell befogadnod.
Elég jól keresnek az írásod alapján, én nem nézném a lányod szenvedését a helyedben.
Menjenek albérletbe.
Gyereket akar? Hajrá? Csak számoljon azzal, hogy egyedül neveli fel, mert a pasi tőle is le fog lépni.
Nekem ez a véleményem.
Nem ismerem a férfit, de amit leírtál.
Lányoddal fizetteti az adósságát, a másik gyermek gyermektartását. Ez önmagáért beszél.
Az is, hogy szülés után hagyta ott a gyermeke anyját.
Undorító.
Miért lenne más a lányoddal? Lehet 1 év, lehe 5 év, de le fog lépni.
1. vagyok.
Nem szépen beszélsz egy emberről... Ez baj.
Véleményem szerint a felnőtt lány élete az ő élete, a Tiéd a tiéd. Vagyis nem szólnék bele...
És ez valószínű, csak úgy megvalósítható, ha külön költözik Tőled. Felnőtt. Döntéseket hoz, lehet jó, lehet rossz- de a saját döntése. Mindenkinek elsősorban magával szemben vannak kötelességei - mi dolgom a világban?
Azért tudod én visszaolvasnám, amit írtam és mélyen magamba néznék és elgondolkodnék.
Van egy KISFIAD (aki nem mellesleg 27 éves-messze már a kisfiúságtól)és egy takaros lánnyal él, a LÁNY lakásában.
na meg a lányod, akiről jót nem, de rosszat annál inkább tudsz mondani és vele él (tulajdonképp az ő lakásában) a párja.
Tudod a vicc jutott eszembe, a vejem egy angyal, mert mindent megvesz a lányomnak, ágyba viszi a reggelit stb stb. A menyem egy dög, mert mindent megvetet magának, kiszolgáltatja magát, ágyba kéri a reggelit. Te is pont ilyen kettős mércével méred a kisfiad meg a lányod.
Talán ha a lányodra nem úgy tekintenél, mégiscsak a gyerekem, hanem mondjuk kislányodként, többre mennél. És akkor megbeszélhetnéd vele hogyan tovább. De ez az utálat, ami süt minden szavadból, amit a lányodról írsz, nem vezet jóra. Persze, hogy belemenekül egy rossz kapcsolatba, 29 évesen nem találja a helyét, hiszen a saját anyja így vélekedik róla. Lehet úgy érzi, őt már csak egy ilyen ember szeretheti és neki fizetni kell a szeretetért.
Köszönöm az utolsó válaszolónak.
A helyzet az, hogy nemhogy a lányomat helyezném minden mögé. Sőt. Pontosan azért, mert ennyire követelődző néha, sajnos a fiamék kapnak minden szinten kevesebbet. Velük ezt meg lehet értetni, de a lányommal nem. Persze mindent megadunk neki, amire szüksége van, és azon felül is. Ahogy írtam, ő alapvetően nehezebb eset, de ezzel a psival egyre csak romlik a helyzet. Az, hogy nincs rá egy jó jelzőm se, az meg nehogy már gond legyen, hiszennemcsak hogy egy semmirekellő, kihasználja a lányomat, de még örömet sem tud neki szerezni. Szeretném, ha eltűnne az életünkből, de félek mi lesz a lányommal, mert szinte a függője a pasinak, és aggaszt, hoggy ha lelép, annak milyenek lesznek a következményei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!