Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan lehet egy két éves...

Hogyan lehet egy két éves gyerek mellett tanulni?

Figyelt kérdés
Itthon vagyok a 2 éves lányommal, a nagyobbik 3. osztályos, tehát napközben iskola. Vesztemre beíratkoztam főiskolára, levelezőre most szeptembertől. Lassan kezdődik a vizsgaidőszak, eléggé sok tanulnivaló lenne .... ki hogyan tanult egy kétéves gyerek mellett? uis, az én kétéves gyerekem, ha "leülnék" tanulni, vagy pl. számítógép elé ülnék, nemes egyszerűséggel hisztéria rohamot kap .... sír, üvölt, mindenáron oda akar jönni hozzám, stb, stb, senki, semmi nem tudja lefoglalni ..... amúgy is eléggé nehezen kezelhető kislány, nem egyszerű vele, de most szinte "meg van őrülve" ... ez normális???? vagyis csak és kizárólag ÉJSZAKA tanulhatok??? biztosan ezer meg ezer ember csinálta már ezt rajtam kívül, de hogy csinálják???? sok sok tanácsot, tapasztalatot várok ...... köszi!!
2016. okt. 24. 10:13
1 2 3
 21/23 Metionin ***** válasza:
100%

És ha beadnád bölcsibe? Ha nem veszik be egész napra, akkor is nyersz vele pár órát és a kislány is le lenne foglalva, a többi gyerek közt levezethetne egy csomó energiát.

Ha a kedves férj 24-ezik, az azt jelenti, hogy nem minden nap dolgozik. Pihenőnapon simán elviheti 1-2 órára játszóterezni vagy sétálni, illetve hétvégén is lehetne egyik nap anyás, másik nap apás program. Elvégre az ő gyereke is, abba a pár órába nem halna bele.

2016. okt. 27. 12:54
 22/23 anonim ***** válasza:
82%

Alakíts ki a kicsivel egy napirendet. Beszéljétek meg, mikor fogtok együtt játszani, és mikor kell önállóan foglalkoznia valamivel. Tegyél az íróasztalod mellé egy kisasztalt, és ültesd oda. Még egy csörgőórát is felhúzhatsz eleinte mondjuk tíz percre, vagy ha nagyon nem bírja, akkor csak ötre, és ha lejárt az idő, játssz vele egy kicsit. Ahogy megszokja a rendszert, növeld az időt. Adhatsz neki sólisztgyurmát, nagy lyukú gyöngyöt, száraztésztát fűzni, teleragasztgathat előre kivágott formákat apró színes papírdarabokkal, főzőcskézhet, építhet. Nézz körül internetes oldalakon (pl. a Gyereketetőn vagy a Merj más lenni blogon )mivel tudod lefoglalni.

Egy csoporttársam három kicsi gyerek mellett tanult, matek-kémia ált. isk.tanár szakon. Az egyik legjobb volt a csoportban.

Elmondása szerint kijegyzetelte az anyagot, és ezeket a lapokat hurcolta magával. Bárhol volt egy perce, előkapta, és tanult. A legfontosabb dolgokból (pl. képletek) nagyobb méretű tacepaókat csinált, és kiragasztgatta a konyhában, fürdőszobában. Mosás, főzés közben is végiggondolt egy-egy tételt, és ellenőrizte magát a kiragasztott papírokról.

2016. nov. 2. 20:12
 23/23 anonim ***** válasza:
Nyolckor altattunk, kilenctől éjfélig tanultam.
2016. nov. 5. 00:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!