Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan lehet egy két éves...

Hogyan lehet egy két éves gyerek mellett tanulni?

Figyelt kérdés
Itthon vagyok a 2 éves lányommal, a nagyobbik 3. osztályos, tehát napközben iskola. Vesztemre beíratkoztam főiskolára, levelezőre most szeptembertől. Lassan kezdődik a vizsgaidőszak, eléggé sok tanulnivaló lenne .... ki hogyan tanult egy kétéves gyerek mellett? uis, az én kétéves gyerekem, ha "leülnék" tanulni, vagy pl. számítógép elé ülnék, nemes egyszerűséggel hisztéria rohamot kap .... sír, üvölt, mindenáron oda akar jönni hozzám, stb, stb, senki, semmi nem tudja lefoglalni ..... amúgy is eléggé nehezen kezelhető kislány, nem egyszerű vele, de most szinte "meg van őrülve" ... ez normális???? vagyis csak és kizárólag ÉJSZAKA tanulhatok??? biztosan ezer meg ezer ember csinálta már ezt rajtam kívül, de hogy csinálják???? sok sok tanácsot, tapasztalatot várok ...... köszi!!
2016. okt. 24. 10:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

"Egyszer valaki azt írta, ő babakocsitolás közben olvasgatta a diákat a mobilján (felsőoktatás). Na most akkor az vagy kva primitív tananyag volt, vagy kva kevés. Megnézném, 200 oldalnyi szakirodalmat hogy olvas el és jegyzetel ki babakocsizás közben."

Arról nem beszélve, hogy egy kétévest már nem fog addig se "babakocsiztatni" ameddig valami primitív tananyagot megtanul. Ez max. kicsi babákkal működik, de szerintem max. esti érettségire készülésnél van olyan kevés anyag, nem a felsőoktatásban.

2016. okt. 24. 12:06
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Semmi segítségem nem volt. Délelőtt kint voltunk, jól elfáradt, aludt 3 órát délután... nyolckor ágyban volt este, akkor is tudtam tanulni.
2016. okt. 24. 12:10
 13/23 anonim ***** válasza:
89%

Kisasszony szépen alszik délután, ami már is min. másfél óra. Majd alapos kifuttatás után este 8-kor ágyba megy, te pedig tanulni. Min 11-ig. Ez már napi 4 óra. Ha kevés a 11, akkor éjfélig fönt vagy. Az már 5 óra.

Olyan nincs, hogy minden nap a férjed 24 órázik. Ha a mama nem szeret gyerekezni, akkor csináljon addig házmunkát, amíg tanulsz este.

2016. okt. 24. 12:46
 14/23 anonim ***** válasza:
28%
Előbb kellett volna tanulni, mint gyereket vállalni.
2016. okt. 24. 12:54
 15/23 anonim ***** válasza:
69%

"Előbb kellett volna tanulni, mint gyereket vállalni."

Nem mindenki éri be az első végzettségével.

2016. okt. 24. 13:15
 16/23 anonim ***** válasza:
66%
Nekem csak egy 7 hónaposom van, de én is tanulok mellette. Reggel 5-kor kelek, ő 7-8 óra körül, így akkor van időm tanulni. Ha felébred, vele vagyok, max egyszerűbb dolgokat csinálok (teregetés, mosogatás). Este 7 körül ér haza a férjem, akkor fürdetjük a picit, megetetem és este 8 körül alszik is. Ekkor este 11-ig elvégzem a megmaradt házimunkát, főzök másnapra, zuhanyzás-fogmosás. Ha még nincs este 11, akkor az ágyban olvasgatom a jegyzetet. Napi 6 óra alvás hétközben nekem elég, hétvégén többet alszom, akkor a férjem is vigyáz a babára, így tudok tanulni vagy aludni egyet délután.
2016. okt. 24. 13:29
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
A második diplomámat, egy 7 éves, s fél éves ikrek mellett kezdtem (túléltem). a harmadik diplomámat most fejeztem be, itt már újra 3 gyerekem volt itthon (a nagy már kirepült, unokám van). Az ikrek 17 évesek, a "pici" 7 éves. Most viszont már kevésbé fogott az agyam, mint fiatalabban.
2016. okt. 24. 15:27
 18/23 anonim ***** válasza:
69%

2 éves múlt a fiam, most fejezem be a mérlegképest, mellette dolgozom. Ő napközben csanában van. 8-15:15ig. Hétvégén apukájával van sokat. Ill, amikor tanfolyamra kellett mennem a nagyszülők segítettek be, ha apuka délutános volt. Vizsga előtt hajnalban keltem, illetve este a kisfiam lefekvése után tanultam. A kistesó már a pocakomban van, ez nagyon motivál, hogy minél előbb befejezzem. Most csütörtökön lesz az utolsó szóbeli vizsgám :) Nem egyszerű, az biztos.

Annak pedig, aki azt írta, hogy gyerekvállalás előtt kellett volna tanulni... hát.... nem százas. Sztem pedig élete végéig képezze magát az ember :)

2016. okt. 24. 17:06
 19/23 anonim ***** válasza:
81%
Nekem nem volt segítségem. A nagy szintén suliban, a kicsi 1 éves volt, amikor kezdtem. Én mindig alvásidőben tanultam. Előre megterveztem, melyik nap mivel foglalkozom, előre főztem, csak kivettem a fagyasztóból. Akkor főztem, vasaltam, amikor itthon volt a férjem. Nehéz volt, de kibírható. Az enyém aludt délután is, és reggel is sokáig aludt. Így amikor a nagy suliba ment, nekem volt egy órám reggel is. De igen, többnyire éjszaka tudtam tanulni.
2016. okt. 24. 18:49
 20/23 anonim ***** válasza:
70%

"Annak pedig, aki azt írta, hogy gyerekvállalás előtt kellett volna tanulni... hát.... nem százas. Sztem pedig élete végéig képezze magát az ember :)"

Ezzel egyetértek. Az ilyen megjegyzésekkel is hozzájárul a sok idióta ahhoz, hogy nem mernek gyereket vállalni a nők. Persze, van akiknek pénzügyi oka is van, de van egy elég széles réteg, akik anyagilag meg mindenügyileg rég készen vannak a dologra, de az ilyen okos beszólások, amik magyarra fordítva azt jelentik "ha gyereked van húzd le a rolót", egy rakás nő úgy van vele, hogy köszi, ő akkor inkább nem. Holott nem kell, hogy vége legyen az életének, meg a lehetőségeinek.

2016. okt. 25. 10:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!