Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehet tenni, ha a gyerek...

Mit lehet tenni, ha a gyerek ezt teszi?

Figyelt kérdés

Egyik ismerösöm gyereke ( kisiskolás ) folyton azt hiszi h a szulei meghalnak , elhagyják. Sose hagyták el , nem is fenyegették ezzel , testvérek nincsenek .

Szulök dolgoznak. A gyerek all az iskolaudvaron nezi hogy a többiek szaladgalnak , ö nem vesz részt , szorong , h a szulei otthagyták az iskolaban es ott kell aludnia , többet nem mehet haza .

Ha a szulei bezart autoban hagyjak, 5 percre mig hivatalos ugyet inteznek , sir h otthagyták végképp es lemondtal róla .

A ketsegbeesése teljes es melyröl jövö sirás.,

Miutan hazamegy a sulibol , 2-3 orat varnia kell a szuleit amig jönnek a munkabol , azalatt sir , h biztos meghaltak es többet nem talalkoznak.

Suliban is emiatt szorong .

Van aki ehhez érdemben hozza tud szólni, hogy mi lehet ennek az oka ?

Nem lehet meggyözni a gyereket arrol h ez nem igy van , felfoghatatlan h butaság de a szorongás nem szünik

2016. okt. 22. 14:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

*Szerintem a halál fogalma az, ami szorongást ébreszt benne és a szüleire(akiket a legjoban félt és szeret) vetíti ki

(rossz a billentyűzetem bocsi)

2016. okt. 22. 16:29
 12/19 anonim ***** válasza:
59%

amit tenni kell, tipikus. ki kell "játszatni" a gyerekkel ahhoz, hogy feldolgozza.

rajzoltatni, álmairól beszéltetni, minden témában mesézni, ő a kis agyával beilleszti egy szituációs körbe és túl tud lépni rajta.

2016. okt. 22. 16:32
 13/19 anonim ***** válasza:
*pláne, hogy a halottak napja közeledik és méginkább téma lesz..
2016. okt. 22. 16:33
 14/19 A kérdező kommentje:
Kösz a valaszokat.
2016. okt. 22. 16:43
 15/19 anonim ***** válasza:
még annyit, hogy a szituációs játékok, mese ovasás, tanulságok leszűrése után, valahogy mindig happy and legyen mindennek a vége. akkor el fognak szállni a félelmei, rájön, hogy minden megoldható, vagy elfogadható.
2016. okt. 22. 17:00
 16/19 anonim ***** válasza:
76%

8: nem egyedül hagyni nem szabad, hanem bezárni!

És nem gyereket! Senkit sem szabad bezárni sehova!

2016. okt. 22. 22:27
 17/19 anonim ***** válasza:
Lehet az ok kisgyerekkori trauma, amire már a szülők sem emlékeznek (pl. amikor sírt éjjel, nem mentek be hozzá). Vagy valaki, akit ismert, meghalt, és ezt nem megfelelő módon magyarázták el neki, vagy nem tudta megfelelően feldolgozni. Én kineziológushoz vinném, már elég nagy hozzá.
2016. okt. 23. 12:02
 18/19 anonim ***** válasza:

a lepontozó, ha olyan sötét, hogy nem tudja a rajz és mese a gyerekeknek az élmények, szorongások feldolgozásában segít, inkább ne ülne géphez.

amúgy szerintem sem zárunk be senkit soha.

én a villanykörtét szerelek is egyedül itton, ajtót nyitva hagyom, de még ms-t is küldök, ha 5 percen belül nem jelentkezek, jöjjenek.(rossz a foglalat, fenn áll az áramütés veszélye)

akármi történet amúgy is és a gyerek ott marad bezárva, akár napokra..

ki kell tudnia menni legalább a szomszédig.

2016. okt. 23. 22:14
 19/19 Eva Hagop ***** válasza:
A tobbit nem tudom, de hogy bezarni egy autoba 5 percre nem szabad, az biztos!
2016. okt. 24. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!