Mit lehet tenni, ha a gyerek ezt teszi?
Egyik ismerösöm gyereke ( kisiskolás ) folyton azt hiszi h a szulei meghalnak , elhagyják. Sose hagyták el , nem is fenyegették ezzel , testvérek nincsenek .
Szulök dolgoznak. A gyerek all az iskolaudvaron nezi hogy a többiek szaladgalnak , ö nem vesz részt , szorong , h a szulei otthagyták az iskolaban es ott kell aludnia , többet nem mehet haza .
Ha a szulei bezart autoban hagyjak, 5 percre mig hivatalos ugyet inteznek , sir h otthagyták végképp es lemondtal róla .
A ketsegbeesése teljes es melyröl jövö sirás.,
Miutan hazamegy a sulibol , 2-3 orat varnia kell a szuleit amig jönnek a munkabol , azalatt sir , h biztos meghaltak es többet nem talalkoznak.
Suliban is emiatt szorong .
Van aki ehhez érdemben hozza tud szólni, hogy mi lehet ennek az oka ?
Nem lehet meggyözni a gyereket arrol h ez nem igy van , felfoghatatlan h butaság de a szorongás nem szünik
*Szerintem a halál fogalma az, ami szorongást ébreszt benne és a szüleire(akiket a legjoban félt és szeret) vetíti ki
(rossz a billentyűzetem bocsi)
amit tenni kell, tipikus. ki kell "játszatni" a gyerekkel ahhoz, hogy feldolgozza.
rajzoltatni, álmairól beszéltetni, minden témában mesézni, ő a kis agyával beilleszti egy szituációs körbe és túl tud lépni rajta.
8: nem egyedül hagyni nem szabad, hanem bezárni!
És nem gyereket! Senkit sem szabad bezárni sehova!
a lepontozó, ha olyan sötét, hogy nem tudja a rajz és mese a gyerekeknek az élmények, szorongások feldolgozásában segít, inkább ne ülne géphez.
amúgy szerintem sem zárunk be senkit soha.
én a villanykörtét szerelek is egyedül itton, ajtót nyitva hagyom, de még ms-t is küldök, ha 5 percen belül nem jelentkezek, jöjjenek.(rossz a foglalat, fenn áll az áramütés veszélye)
akármi történet amúgy is és a gyerek ott marad bezárva, akár napokra..
ki kell tudnia menni legalább a szomszédig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!