Igaz hogy minden ami az anyával történik az kihat a magzatra és a késöbbi személyiségére?
Például ha az anya szorongós, sokat stresszel,az apával rossz a kapcsolata, veszekesnek, akkor a gyerek is kap a stressz hormonokból, félelmekből és ő is szorongós lesz, vagy hajlamos depresszióra, megkapja az anyja ezen tulajdonságait.
Vagy ez attól függ hogy születés után hogyan nevelik.
Mindenre reagál a fejlődő magzat a zenére is, mivan mondjuk ha black metalt hallgat egész nap, késöbb is ez a zrne fog tetszeni neki?
Én végig zenét hallgattam és imádják.
A stresszt nem mondanám annyira. A veszekedést se. Inkább későbbre hat ki.
én olyat olvastam, hogy tudatalatt megmarad.
én eléggé "kommunikatív" vagy gondolati kommunikációt alkalmaztam vele, amikor sírtam, vagy akármi, mindig nyugtattam, hogy most anya szomorú, vagy dühös, de elmúlik, semmi baj nincsen. amikor megszületett, vígasztaltam, hogy nincsen semmi baj, erre rámnézett és csend lett :) (olyan meglepődöttséget láttam rajta, mintha megismerte volna a hangom, vagy nem tudom)
de az is érdekes, pl bnőm terhesen külföldön élt, angolul beszélt, hazajött szülni és a gyermek kezdetben az angol szavakat utánozta a maga módján, a magyart nem(de nem tanítják, csak magyarul, csak néha angolul megszólaltak és egyből reagál rá a gyermek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!