4 és fél évesen éjjel cumisüveg?
Kisfiam már 4 és fél éves de éjjel még többször is felkel inni cumisüvegből.
Tudom én rontottam el de hogyan tudnám le szokatni erről?
Már nem bírom. Nagyon fáradt vagyok. Ja és a hab a tortán,hogy éjjel még pelenka kell mert a sok folyadék ki is jön..
Egy tanácstalan anyuka!!
Ez az egész nekem azért fura mert nem egy másfél évesről beszélünk, hanem egy 4,5 évesről, aki már tök okos és el lehet magyarázni neki dolgokat, amiket megért.
Én úgy csinálnám h 1 pohár vizet kapna éjjelre, és ezt kell beosztania, ha elfogy akkor sem kap többet csak reggel.
Azt se értem h neked mért kell kelned ahhoz h ő igyon? Biztos h megmondanám neki h intézze el egyedül.
És mért ébresztené fel a tesót? Egy 4,5 éves már megérti h csendben kell maradni, illetve ha netán hisztizik is 1-2 éjjel, ennyit a tesó is kibír de utána legalább neked nem kell majd kelned a nagyhoz.
Miért mennyit iszik egy éjszaka, egy üveg nem is elég??
Szerintem itt már messze nem a szomjúságról szól a dolog.
Kevés gyerek hagyja el magától a cumit, cumisüveget, pelust, ebben a szülőnek kell irányítania. Ha a gyerek már megfelelően kommunikál, akkor magyarázattal és jutalmazással általában el lehet jutni a leszokásig. Fontos a hozzáállásod is, ne érezze azt, hogy sajnálod, amiért el kell hagynia egy kisbabás szokást. Azt éreztesd vele, hogy ő már nagyfiú, és adjatok neki valami klassz dolgot a cumisüveg helyett, aminek nagyon örül. El kell határoznod magad, ha belekezdesz, nincs visszaút, mert akkor sosem lesz vége a küzdelemnek.
Két fiamnál azt láttam, hogy (bár ők 3 éves koruk előtt túl voltak ezeken) attól kezdve, hogy nem volt cumisüveg és cumi, pár nap alatt eljutottak oda, hogy már nem keltek fel éjszaka, mivel nem volt miért. A hiszti nem tart örökké, ez a rossz szokás viszont még évekig elronthatja mindkettőtök éjszakai pihenését, ami nagyon nem mindegy. Ha nem kel fel inni, akkor már az éjszakai peluskérdés is gyorsan meg fog oldódni. Szedd össze magad, készítsd fel a családot a változásra és légy kitartó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!