Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 4 és fél évesen éjjel cumisüveg?

4 és fél évesen éjjel cumisüveg?

Figyelt kérdés

Kisfiam már 4 és fél éves de éjjel még többször is felkel inni cumisüvegből.

Tudom én rontottam el de hogyan tudnám le szokatni erről?

Már nem bírom. Nagyon fáradt vagyok. Ja és a hab a tortán,hogy éjjel még pelenka kell mert a sok folyadék ki is jön..

Egy tanácstalan anyuka!!

2016. szept. 6. 20:59
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%
Mit iszik belőle? Miért van cumisüvege? Miért kell neked felkelni, hogy ő igyon? Napközben mennyit iszik?
2016. szept. 6. 21:19
 2/18 anonim ***** válasza:
41%

első, ez nem a szex kategória... beteg állat :D

kérdező, de miért vagy fáradt? kelsz éjjel hozzá? kérd meg este, hogy ne keltsen fel, tedd az ágya mellé a pohár vizet. 4,5 évesen tuti megoldja maga is. pelus nem gáz, 5 éves korig kell éjjelre szobatisztának lennie

2016. szept. 6. 21:20
 3/18 anonim ***** válasza:
87%
Nah igen ez a kérdés, hogy mit iszik? És miért nem egyedül? És miért nem megy ki éjjel wc-re? Mi történne, ha ma estétől nem lenne cumisuveg?
2016. szept. 6. 21:31
 4/18 Eszter76 ***** válasza:
68%

Szerintem egyedül is meg tudja már oldani az ivást. Legyen ott mellette. Ha esetleg fél, vagy nem tudná sötétben megoldani, akkor egy éjszakai fény vagy egy sólámpa jó szolgálatot tehet. Beszéld meg vele, hogy fáradt vagy, te nem kelsz föl - de ha szomjas, akkor nyugodtan igyon.

Az éjszakai pelenka ebben a korban még nem kóros. Elvileg 5 éves korig kell szobatisztának lennie éjjel, de 6 éves korig nem csinálnak vele semmit.

2016. szept. 6. 21:54
 5/18 anonim ***** válasza:
80%

Csak ismételni tudom az előttem szólókat.

Készítsd be neki a cumisüvegbe a vizet-reméljük csak azt iszik és igyon ha annyira szomjas.

2016. szept. 6. 22:49
 6/18 A kérdező kommentje:

Vizet iszik. De ha meg issza és újból kér muszáj mennem mert fel kelti az öccsét.

Kedves utolsó előtti. Ugyan miért? Nagyon nem vagy normális...

2016. szept. 7. 06:34
 7/18 A kérdező kommentje:

Óvodába nem nagyon isznak sokat a déli bepisilés elkerülése miatt. De még csak most kezdte a középsőt és ez az éjjeli ivás nem újkeletű dolog.

Amikor itthon van elég sűrűn iszik. Már kértem vérvételt nem e cukor beteg de hála istennek nem. Valószínű csak rossz szokás. Hát ha el venném tőle akkor míg meg nem szokja senki se aludna nem csak én. A megértés dolog meg hát... reggel még eltesszük az üveget este ordít érte.. arra vártam, hogy majd el hagyja magától de nár tényleg fárasztó. Az öcsi 1x kel fel enni míg ő.. na mindegy. :(

2016. szept. 7. 06:40
 8/18 anonim ***** válasza:
9%
Kubu water üveg,szelepes,szolgálja ki magát. Kis villany fel,mehet pisilni a wc-re. Könyvileg ha normális a pelus,ha nem,nem elfogadott egy ennyi idős gyereken a pelus. Lányom lassan négy éves,majdnem egy éve fogtam és levettem a pelust róla. És előtte is én voltam lusta felkelni kikisérni pisilni. Aztán vettünk kislámpát. Mondtam kapcsolja fel ha pisilnie kell és mehet ki. Szokott szólni ha megy,segitek is neki,de nem igazán kel éjjel,pedig ő is iszik este sokat.
2016. szept. 7. 07:01
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy csinálnám mint utolsó.Kis éjszakai fény,mellé víz,és megmondom,hogy pelus nincs,ha pisilni kell,menjen ki,de ne keltse fel az egész családot.
2016. szept. 7. 07:21
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
A miénk 2 évesen egyedül itta a vizét éjszaka, 3 évesen váltottunk kubus üvegre. 4 évesen lett szobatiszta éjjelre: apa elvette tőle a vizet és beígért egy vágyott legót, ha egy hétig nem pisil be éjszaka, hanem kimegy a vécére. Mindig figyelünk rá, hogy délután és vacsorához jó sokat igyon (napközben ő elfelejti), de lefekvés előtt már ne és menjen el pisilni mese előtt és mese után is.
2016. szept. 7. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!