Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tennétek akkor ha a 15...

Mit tennétek akkor ha a 15 éves lányotok hetente minimum egyszer részegen jönne haza, naponta legalább egy doboz cigit elszívna és volt már rendőrségi ügye is?

Figyelt kérdés
Az elején mondom az eset nem velem hanem egy nagyon kedves ismerősömmel történik. A lány valmelyik nap is részegen hazament és majdnem nekiment az anyjának.
2010. ápr. 17. 12:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

16.20-as te magadnál vagy? van egyáltalán gyereked?? Ha így állsz hozzá, ne csodálkozz ha amint teheti lelép tőled, és a minimálisra csökkenti a veled való érintkezést... uramisten...

Egy gyereknek minden körülmények között kell, hogy számíthasson a szüleire, én sosa semmiért nem "dobnám ki" a fiamat... Ha bajba kerül, rossz társaságba stb... annál nagyobb szüksége van rám, aki kihúzza őt a sz@rból!

2010. ápr. 30. 11:28
 22/25 anonim ***** válasza:

Szia

Be kell menni a suliba és segitséget kérni! Ez az első ha ott nem akkor a helyi gyámhatoságnál valoszinű hogy ott majd kötelezik arra hogy terápiára járjon. Szóval nehéz lesz de sajna ha az ész érvek nem segitenek csak így lehet bekeményiteni. Ja és ez sem 100% os hogy befog válni. De kitartás a szülőknek.

2010. máj. 2. 15:32
 23/25 anonim ***** válasza:

Ha 15 évesen még hetedikes, akkor ha jól számolom nem először bukott meg. Vagyis réges-régen lépni kellett volna. Réges-régen. Most már az anyja semmit nem tud tenni nagyjából, a lány elég egyértelműen tojik a fejére, tekintélye nulla. Ha pedig bekeményít hirtelen, akkor sanszos, hogy az illető lány visszavág. ha soha nem lett szigorúan fogva, most már nincs értelme elkezdeni. (Én is eléggé elkényeztetve lettem nevelve, s bár velem marha ritkán voltak gondok, a szüleim nem tudtak felettem kontrollt gyakorolni. Anyám egyszer próbált meg tizenévesen eltiltani a géptől, hát annyira az idegeire mentem utána napokig, hogy végül ő kért bocsánatot tőlem. Pedig én még nem is vagyok egy durva eset, az illető meg az és megszokta, hogy azt tesz, amit csak akar, otthon úgysem lesz belőle gond, ha mégis, akkor meg "lerendezi".)

Amit lehet tenni: környezetváltás, de azonnal. Lehetőleg más rokonhoz vagy nevelőkhöz adni, akik tudnak hatni rá. Az anyja egyértelmű, hogy erre teljesen képtelen.

2010. máj. 4. 15:15
 24/25 anonim ***** válasza:

bocsi, de már sehogy...

már csak ő tud megválltozni, vagy ől a legjobb barátja segítségével

de sztem nagyrészt már bukta, szóval korábban keleltt volna erősen nevelni

2010. máj. 5. 10:14
 25/25 anonim ***** válasza:
Már bocs, de hol van az apja?
2010. jún. 23. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!