Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 19 hónapos kislányom rendkívül...

19 hónapos kislányom rendkívül zárkózott, viszont rendkívül hisztis és le is van maradva a fejlődésben. Baj van?

Figyelt kérdés

Enyhe hipotóniás, emiatt még csak nemrég tudott felállni, de pár lépés után összecsuklik és elesik. Mivel félünk, hogy összetöri magát ,valakinek mindig figyelnie kell rá. Illetve emiatt sokat van kézben, ráadásul annyira hozzászokott, hogy igényli is, hogy felvegyük folyton, hogy ölbe vagyük. Sétálni is, ha megyünk napközben, a babakocsiban hajlandó csak ülni / feküdni. Tornára járunk, de csak minimális a javulás..

Az a baj, hogy rajtam - az édesanyján, anyukámon, apukámon kívül másra nem merem hagyni még pár órára sem, mert egyből ordítani kezd és nem is hagyja abba. Még az apukájától is fél, nem mer vele kettesben maradni.

Plusz, már születése óta nagyon hisztis, mindent azonnal akar és sajnos rá is szoktattuk, hogy azonnal meg is kapja. Szüleim folyton telepakolják a játszószőnyegét, épp, hogy csak nyúlnia kell érte, minden ott van. Rossz alvó is, minden neszre felébred, és olyankor ismét 15-20 perc, mire megnyugszik és visszaalszik. Baba kora óta keveset alszik, éjszaka ugye 3 óránként keltünk szopizni, de napközben is csak 15-15 percekre aludt el.

Lehet valami fejlődési rendellenessége? Kezd aggasztani ez a lemaradás, más babaája már egyévesen szaladgál, szépen alszik, szavakat mond, nálunk meg semmi...

2016. júl. 14. 12:37
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
100%

Első körben adj neki húst, az fontos az izmok fejlődése miatt. D-vitamint kap?

Magánorvos?

2016. júl. 14. 13:05
 12/63 anonim ***** válasza:
100%

Akkor még egyszer megkérdezem. Milyen tornára hordjátok?

Vigyétek korai fejlesztő központba! Felmérik, diagnosztizálják, utána megkapja a megfelelő terápiát. Senki nem mondta?

2016. júl. 14. 13:09
 13/63 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekorvos tud róla, hogy nem kap húst a gyereked? Nem szabad kisgyerekeket teljesen vegetáriánusként etetni! Állati fehérjére szüksége van! Tojást, sajtot, joghurtot kap? Könnyen lehet a táplálkozás a probléma oka! Az anyatej már nem megfelő fehérjeforrás egy ekkora gyereknek!
2016. júl. 14. 13:12
 14/63 anonim ***** válasza:
100%

Neurológus látta?

Dévényes?

Azt nem tudom elhinni hogy pl a gyerekorvos meg a védőnő is azt mondja, hogy ez így ok.

Születése óta hisztis-ilyen nincs, egy pici baba nem hisztizik, max sír.

2016. júl. 14. 13:12
 15/63 anonim ***** válasza:
100%
Az apukájától fél?-és ez miben nyílvánul meg? Mennyit van vele apuka, mennyit foglakozik vele?
2016. júl. 14. 13:14
 16/63 A kérdező kommentje:

Apukája egész nap dolgozik, nem sokat látják egymást, illetve szerintem nem is nagyon tud mit kezdeni a gyerekkel. Ha bármilyen más emberrel kell együtt lennie, elfordítja a fejét, fél.

Ezt a fejfordítást egyébként is tapasztalom, mintha nem lenne hajlandó figyelni arra, amit mondunk. Mintha olyan kis öntörvényű lenne, állandóan nézelődik jobbra-balra, közben gyorsan mozgatja a fjét. Mintha nem akarna figyelni ránk.

Olvastam, hogy nem tudja megemészteni a húst egy ekkora baba szervezete, és mi sem szeretjük, ódzkodom már a látványától is sajnos.

Korai fejlesztő központ jó ötlet! Egyébként mi Hóra-tornára járunk.

2016. júl. 14. 13:21
 17/63 anonim ***** válasza:
100%
Nem emészti meg??? akkor a többi gyerek szervezete mit csinál vele? Gondolkodj, kérlek. Ha mást nem, vegyél neki babakaját (nem tudom, van-e még ennyi idősnek). Vagy kérd meg a nagyszülőket, hogy hozzanak ők (bár nekem leégne a pofámról a bőr). De a legjobb az lenne, ha megerőltetnéd magad és a gyereked érdekében főznél neki olyan ételt, amire szüksége van.
2016. júl. 14. 13:24
 18/63 anonim ***** válasza:
100%
Baba??? Egy 19 hónapos már nem igazán baba. Mit eszik? Ne olvasgass, hanem beszéld meg a gyerekorvossal az étrendet! Könnyen lehet alultáplált! Bajod is lehet belőle, a gyereknek meg pláne! Ne haragudj, de nem pártolom a túlmodern bioetetést!
2016. júl. 14. 13:26
 19/63 anonim ***** válasza:
100%
Mi az a Hóra torna? Én még nem is hallottam róla.
2016. júl. 14. 13:30
 20/63 anonim ***** válasza:
100%
Ne állj meg, menj, vidd, találj egy megfelelő szakembert, minden hónap elvesztegetett idő. Gyógypedagógust kell kersni. Korai fejlesztő, Dévény, bármilyen fejlesztő intézmény. Keress rá az interneten. De ne állj meg, amíg nem találsz valakit, aki foglalkozik vele. Budapesten laktok?
2016. júl. 14. 13:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!