Mit tegyek szeparációs szorongás ellen? Hogy segítsek 5 éves gyermekemnek?
Sziasztok!
5 éves kisfiam esténként csak úgy alszik el, ha mellé fekszem. Azonban amint visszavonulót fújnék, és készülök kikelni az ágyból, felpattannak a szemei. Néha pár óra is eltelik, mire vissza tudok menni a saját hálószobámba. Persze ez nem jelenti azt, hogy az éjszaka többi része nyugodtan telik. Ha megébred, akkor hiszti van. Mindig próbálok következetes maradni, elmagyarázni neki, hogy nekem a saját ágyamban a helyem......, mint halottnak a csók. Azt hajtogatja, képtelen aludni, ha nem vagyok mellette. Tegnap például rázendített 11 órakor, és 3/4 5-ig hallgattuk. Hiába mondtam bármit. A kishugával egy szobában vannak, ő sem tud aludni tőle. Hónapokig fejet hajtottam a nyugalom érdekében, minden éjszakát ott töltöttem, de elég volt. Férjemmel nincs magánéletünk, nem szeretném ha rámenne a házasságunk. A fáradtság miatt mindketten nagyon feszültek vagyunk.
Akinek van tapasztalata, kérem segítsen!!!
Szerintem egy jó és határozott, következetes megrázás nem okoz semmiféle traumát, akárhogy akar fröcsögni akárki.
Velem azt is csinálta anyukám, hogy amikor hisztiztem, bedugta a fejem a hideg vizes csap alá. Egyből nem volt kedvem bőgni tovább.
szüksége van rád. lehet, rosszat álmodik, lehet, hogy szimplán csak rosszul érzi magát, ha nem vagy ott. nem mindegy melyik? kellesz neki. most. nem 2 évesen és nem majd 12 évesen, hanem most. biztonságot nyújtasz valami ellen, ami lehet, csak egy rossz érzés, de ettől még valós dolog.
ha elég nagy lesz, már nem kell mellette aludni. de most még nem az.
megsúgom, kisfiam pl sokszor elmondja, hogy esténként lát egy "fekete bácsit" sétálni a laksában, szobákban. biztos vagyok benne, hogy árnyékokat lát, ahogy a kocsik elmennek a ház előtt... de közben egy percig nin cs kétségem afelől, hogy a gyerekek látnak olyanokat, amiket mi nem.
ja, 5 éves, és olyan másfél éves kora óta nem alszik nélkülem. volt egy hosszabb, nagyon kegyeten pavoros időszakonk is... de végül rájöttem, hogy ki kell élvezni, hogy bújós, simizős... pár év, és úgyis ciki lesz még anya puszija is ;)
Kedves 4-es!
Biztos voltam benne, hogy megjelenik egy "tökéletes anyuka", aki a meglévő lelkiismeretfurdalásomra rátesz még egy lapáttal. Nem kívánom neked, hogy kisebb megszakításokkal két éven át ezt a jatékot játszd! Hogy szinte minden nap kipihenetlen légy, hogy a pároddal ne tudj összebújni, a szexről nem is beszélve...... De persze én egy önző dög vagyok, mert ilyesmikre vágyom. Szörnyű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!