Hogy reagáljam le ha a 6 éves gyerekem azt mondta a barátjának hogy "rohadj meg te szemétláda"?
Esküszöm nem beszélünk elötte csúnyán max néha kicsúszika szánkon hogy hüle de tényleg ennyi!
Hogy büntessem?Vágjam szájon,tiltsam meg a kedvenc dolgait,küldjem sarokba?Szerintem egyik se jó megoldás!
Természetesen a beszélgetésen már túl vagyunk!
De én teljesen kiakadtam!Én még máig se tértem magamhoz!?Hogy az én fiam!?
A másik óvodánkba tudjátok mit kiabáltak szinte örjöngve a gyerekek?Gyurgyács takarodó,rohadj meg gyurcsány!Meg hasonlókat!
Sajnos az a baj hogy már az óvodákban súlyos fegyelemhiánnyal küszködnek ( látom az én fiam 5 éves ovis ) és innen kezdődik hogy az iskolában megüti a diák a tanárt.
A szülők otthon keresztre is feszülhetnek, ha a gyerek a hét 5 napján az ovodában nincs rendre, fegyelemre, tiszteletre....stb szoktatva. Az ovi lassan roszabb mintha kinnt lennének az utcán.
Nagyon nehéz, én akkor csapok oda ha aktuálisan meghallom, mert ha ráhagynám akkor ki tudja néhány év múlva velem is így beszélne.
Az a baj, hogy még ha te meg is válogatod, hogy mit mondasz a gyereked előtt, más szülő esetleg nem. Én azon akadtam ki, amikor volt ez a melegfelvonulás, és azt látom a tévében, hogy az "jóérzésű" apuka, akit felháborít az ilyesmi, ovis korú gyerekkel a nyakában megy ki "mocskos buzizni". Hát csak gratulálok az ilyen neveléshez. Ezek után a gyerekek persze hogy azt ismétlik az oviban, amit otthon vagy máshol hallanak. Ezt a többi gyerek is átveszi. A másik, hogy az is elég durva, amiket a tévében hallanak. Lehet, hogy a te fiad esetleg onnan szedte ezt a szöveget. Nem biztos, hogy konkrétan egy filmben, hanem akár egy film előzetesébe is bevágnak ilyen dumákat, mondván, hogy konkrét csúnya szó nincs benne.
Üdv
Polly
Lehet hogy most le leszel pontozva, de nekunk ez valt be.
- Egy csepp folyekony kezmoso az ujjadra es mosd ki a szajat...garantaltan utalni fogja...es ketszer is meggondolja mit ejtsen ki a szajan.
- A kedvenc jatek elvetele, "bortonbe" zarasa amig fegyelmet nem tanul...ha kell akar tobb jatek begyujtese.
- Sarokba allitas, terdeltetes, megadott idore, ha nem hajlando "normalisan" allni, kezd elolrol az ido szamolasat...elobb utobb megunja
- Tv megvonas (nem tudom tevezik e)
Lehet hogy drasztikusnak tunnek, de magamrol tudom, hogy a gyerek immunissa valik a veresre...engem allandoan vertek gyerek koromban...de egy ido utan lepergett...sot szemtelen lettem tole, es visszakerdeztem csak ennyit tudsz??? Szoval ezeket "humanusabbnak" tartom, es celravezetobbnek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!