Ha ébren van és nincs kézben, üvölt.2 percre sem tudom lerakni.5 hónapos. Mit tegyek?
Orvos és védőnő szerint semmi baja, csak ő "ilyen típus.
Mint írtam "napi 6-8 órát hordozom" - ezt hordozókendőre értettem, kézzel nem is bírnám el. Így is határeset, mert nagyon nehéz.
Akkor viszont mindenképpen az alvás körül keresném a probléma megoldását. Próbáld meg besötétíve, az éjszakai csöndet megteremtve (egy nagyobb tesóval tudom, ez nem lesz könnyű) lerakni nappal az ágyába. Este hogy alszik el? Beteszed, betakargatod és magától elalszik, ott ülsz mellette amíg elalszik vagy szoptatás után bealszik és belopod az ágyába?
Babakocsiban levegőztetve sem alszik?
Az én babám is ölbebaba és még a hordozást sem szereti, kézben kell fogjam :(
Nálunk ami beválni látszik az a homeós chamomilla vulgaris 15 ch. Ezt a szert Dr. Tolnai Valéria ajánlásával szedi a babám és látok már javulást :)
Marha okos valóban... az anyja a végkimerülés határán, ami a lehető "legjobb" a babának valóban...
Kérdező, bármi is okozza ezt, sürgősen változtatni kell a gyakorlaton. A babák nagyon tudnak ragaszkodni a szokásokhoz, pl a kendőben, anyán való alváshoz is.
Nem lesz semmi baja egy babának, ha megtanul szépen a kis ágyában aludni. Nem lesz lelki sérült, sem önbizalom hiányos, sem anyám tyúkja, amit a sok "szakértő" megjósol..
A szoktatásnak fokozatosnak kell lennie. Először el kell érni, hogy fekvő helyzetben megnyugodjon úgy, hogy simogatod, esetleg odabújsz picit. Ha így el tud aludni, az jó. Következő lépésben picit hamarabb abbahagyod a simizést, kicsit hátrébb lépsz a szobában, ha sír halkan suttogsz, dúdolsz neki. Majd visszatérsz hozzá pár perc után. A külön töltött időt lehet fokozatosan növelni. Majd eljuttok odáig, hogy simi után kimész és visszamész, ha igényli. Majd ismét ki.
A sírás természetes, de nem kell tőle feladni, pár percet lehet hagyni. Ha higgadt és következetes tudsz maradni, azt érezni fogja és ettől megnyugszik. (ha anya bizonytalan azt is érzi a baba, ettől ő is az lesz)
Az éber időszakban meg játszószőnyeg játékokkal és ülj mellé. Ő hadd játsszon önállóan. Majd utána lehet közös játék is.
Ha nincsen el a földön egy percig sem, akkor szakembernek megmutatnám. Ha a sírás nem marad abba bármit próbálsz, akkor is mindenképpen javaslok egy vizsgálatot. Nem háziorvossal, hanem elvinném a KOrai Fejlesztőbe! Ott értenek a komplex vizsgálatokhoz, észreveszik, ha bármi eltérés van. (fizikai, mentális, fejlődési) A háziorvos és a védőnő nem ért sok mindenhez sajnos.
Ok nélkül nem sír ennyit egy baba. Legalább még egy másik orvossal nézesd meg. Volt valami kivizsgálás is, vagy csak rámondta a doktor, hogy semmi baja?
Unokahúgom egy fel nem ismert csípőficam miatt bőgte végig az első pár hónapot. Az ortopéd orvos szerint terpesztett lábakkal az apuka mellkasán fekve helyre kerültek a combfejek, ezért nyugodott meg ebben a pozícióban, egyébként viszont fájt a csípője, főleg, hogy minden pelenkázáskor újra kimozdították, mikor a lábánál fogva megemelték. Pavlik kengyelt kapott, és abbamaradtak a nagy sírások.
Ha az orvosok nem tudnak tovább segíteni, a pedagógiai szakszolgálatnál keress baba-mama terápiában járatos pszichológust.
Elsősegélyként pedig szerezz egy bébicsőszt, akire heti 1-2 alkalommal rábízhatod a kis bőgőmasinát, amíg kiszellőzeted a fejedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!