Kezelhetetlen 8 éves fiú helyes nevelése?
Én hordom a 8 éves lányomat, és simán eljön velem, sőt szereti. Igazából nem is merült fel, hogy minek megyünk oda. Elviszlek egy nénihez, akivel majd játszotok, ennyit mondtam neki. Báboznak, rajzolnak,mesélnek. Ez nem olyan, mint egy felnőtt terápia, hogy meséld már el min veszekedtetek tegnap. Valószínűleg vele is a meseterápiát alkalmaznák, feldolgozatlan gyászra azt szokták.
Az apukáján kívül egyébként más is lehet, másodikban nőtt a követelmény, lehet, hogy sorozatos kudarcok érik a gyereket az iskolában, pláne, hogy gondolom most nehezebben is koncentrál a sulira. Ilyenkor már persze, hogy eltitkolja otthon. A tanárok tudják a családi hátteret? Lehetnének ők is türelmesebbek.
Én a nevelési tanácsadóba is kérnék időpontot, hátha valami tanulási zavar is fennáll.
Az olyan hozzászólónak, aki meg leírja, hogy nem tudsz gyereket nevelni üzenem, hogy k...ja be. Igazán könnyű olyan gyereket nevelni, akivel nincs semmi gond, az ilyen szülők aztán nagyon tökéletesnek képzelik magukat. Kiváncsi lennék, hogy hasonló helyzetben mennyire tudná kezelni a dolgokat. Kívülálló mindig könnyen ítélkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!