Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Akinek a gyermeke nem szeretet...

Akinek a gyermeke nem szeretett oviba járni válaszolna?

Figyelt kérdés
Középsős a lányom (5éves lesz augusztusban,koraszülött volt)és nem szeret oviba járni.vannak jó periódusai de inkább nem szeret mint igen...kiscsoportba nehezen szokott be..katasztrófa volt(előtte nem sokkal született meg a tesója).minden reggel sírás.teljes passzivitás.nem evett,nem ivott,nem pisilt,nem játszott,nem beszélt.aztán második félévben május környékén teljesen megváltozott.végre olyan lett mint egy igazi óvodás.nyáron is ment oviba.minden jól ment,aztán szeptemberbe is még 1hónapig,ott is aludt.aztán onnantól egyszercsak mintha elvágták volna.minden a régi lett..megjártuk a pszichológust jó párszor aki azt mondta,hogy a gyerek dacol.nem akar menni oviba és ezért mindent bevet ha kell.nem szabad neki engedni.önbizalmát próbáljuk erősíteni...szóval ez a történet.ma volt nyíltnap ahol szembesültünk vele,hogy semmi nem változott..kérdés:volt valakinek hasonló gondja?mitől,hogyan lett jobb??
2016. ápr. 13. 13:59
 1/7 anonim ***** válasza:
59%
de miért kellett mennie ha te otthon voltál a tesójával? Egyértelműen nem volt érett hozzá. Valószínűleg ez olyan mély nyomot hagyott benne hogy egy életre megutálta az óvodát.
2016. ápr. 13. 14:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is született tesó. Onnantól kezdve csak fél napot járt oviba a nagy (ebéd után hazahoztam), így szívesebben ment be reggel. Miután hazajött, mindent együtt csináltunk, nem akartam semmiből sem kihagyni, nem akartam, hogy azt érezze, ő le van pakolva az oviba, mi meg otthon "jól szórakozunk". Kistesóját is szereti nagyon, az én dolgom sem nehezíti semmivel, hogy délután itthon van. Egyre többet játszanak itthon együtt is, mindenki nyugodtabb így. A pszichológus mit mondott, mi ellen dacol?
2016. ápr. 13. 14:45
 3/7 A kérdező kommentje:
Az ovi ellen dacol.nem akar menni ezért mindent megtesz,hogy ne is kelljen mennie és ott aludnia,testi tüneteket is produkálhat pl..mivel a tavalyi évben mikor kiscsoportos volt szinte állandóan beteg volt...
2016. ápr. 13. 14:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Enyém sem akart ott aludni, ezért is gondoltam a félnapos megoldásra. Van gondja az óvónőkkel vagy a többi gyerekkel? Vagy konkrétumok nélkül csak úgy általában az ovi. Akkor lehetne gondolkodnotok a félnapon. Vagy ha más gond is van, akkor óvodaváltás. Van(nak) bent barát(ai)?
2016. ápr. 13. 14:54
 5/7 anonim ***** válasza:
NÁlunk nem volt baja semmivel, csak hogy nem akar ott aludni, meg hogy hiányzom neki nagyon. Tesó mellett nem variáltam sokat a dolgon, és többen is félnaposok az ovinkban.
2016. ápr. 13. 14:56
 6/7 A kérdező kommentje:
Vannak barátai igen.(mondjuk az egyik kislány olyan mint ő.szintén passzív.van hogy ketten másfél óráig csak ülnek a szőnyegen.az a kislány nem beszél senkivel...)a tavalyi évben gondja volt az egyik óvónővel,ha ő volt reggel nem akart bemenni a csoportba.de most másik óvónőjük van.egyébként mind a két óvónéni nagyon kedves és maximálisan kiállnak mellette.tesó októbertől bölcsis ,fél 12 után hozzuk el.a lányomat pedig fél 1 után.nem alszik ott azóta mióta haza kellett hozni,mert nem hagyta a sírásával a többieket aludni.egyelőre nem is erőltettük...
2016. ápr. 13. 15:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem szerencsére mind a két gyerekem szeretett oviba járni. Mostanáig. A kisfiam minden nap hisztizik, meg ő beteg, jaj, szimulál, erősen. Akkor tudja, hogy itthon maradhat. Tényleg sokat volt beteg most télen, szerintem ők már pszichésen is megbetegítik magukat.

Nekem elmondta, hogy miért:

-Utálja a logopédia órát

-Van 2 gyerek, akik állandóan bántják

-Már nem akar aludni ebéd után, és ott kötelező.

Sajnos én ezt teljesen megértem, az alvástól én is szenvedtem, nagycsoportosoknak már minek erőltetik. Sajnos ezt az ovival nem tudtam megbeszélni, azt mondták, ha nem tetszik, keressek olyan ovit, ahol más a házirend.

A 2 idiótával sem tudok sokat tenni, mondtam a fiamnak, kerüld el őket, meg az óvó néninek is szóltam, de azt mondta, hogy hát sajnos ez a két fiú mindenkibe beleköt. Már azt is mondtam a fiamnak, hogy pofozd meg őket, de azt mondta, hogy az sem segít. Nem valami határozott, nem agresszív, ezért is szállnak rá.

A logopédussal is beszéltem, hogy neki egyéni tanterv kéne, mosolygott, mindent megígért, magában meg sejtem mit gondolt, dehogy csinált ő egyéni fejlesztési tervet neki!

Úgyhogy mi is szenvedünk, még 2 hónap, nem nagyon tudok mit csinálni. Kerestem magán logopédust, az oviban mondtam, hogy nem kell bevinni a gyereket, hagyjuk, többet árt, mint használ. A 2 gyerekkel kapcsolatban mindig kérdem a fiamat mi volt, adom neki a tanácsokat, osztom az óvó nénit, de többet nem tudok tenni, sajnos.

A te esetedben is ki kéne deríteni, hogy miért utálja, valami oka csak kell, hogy legyen. (Én emlékszem azért utáltam, mert nagyon korán keltünk, és ebéd után aludni kellett, és a dadustól is nagyon féltem.)

Esetleg kérd meg, hogy hadd ülj be egy kicsit, nem tudom van-e nyílt nap, nálunk volt.

2016. ápr. 17. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!