Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Stresszelős gyermekünket...

Stresszelős gyermekünket miként neveljük?

Figyelt kérdés
Ötödikes fiam nagyon megszeretne felelni mindenki elvárásának,főleg a tanárainak.Belebetegszik ha nem teljesit a maximumon,pánikol,stresszel.Nagyon aggaszt benünket szülőket ez az állapot,pedig mi folyton nyugtatjuk,hogy jó jegy a négyes is.Mit csináljunk?Vigyük pszihologushoz?

2016. márc. 19. 09:37
 1/4 anonim ***** válasza:
ez magamra emlékeztet, én is ilyen voltam kicsiként. utána pszichiáter megállapította a szociális szorongást. neki is segítene, ha minél előbb pszichológushoz vinnétek.
2016. márc. 19. 10:27
 2/4 anonim ***** válasza:
54%

Mindenképp vigyétek. Én is ilyen gyerek voltam,felnőttként is folyamatosan szorongok,bűntudatom van a semmiért,stb

És ilyenkor már hiába mondja nekem akárki,amit én magam is tudok,hogy nem érdemes állandóan mások véleményére adni ,és nekik megfelelni,ezt nem lehet tudattal befolyásolni, a szorongás beleeszi magát az emberbe és nagyon ritka hogy megszűnik csak úgy spontán.

Én a mai napig "hazahozom" a munkámat,szinte sosem tudok kikapcsolódni,egyszer elmentem 2 hét szabadságra ,10 nap után éreztem csak,hogy kezdek oldódni ..

Jobb ezt az állapotot minél korábban kezelni,véleményem szerint.

2016. márc. 24. 20:16
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,én az apukája is hasonlóan szenvedek mint a második válaszadó,akkor ezek szerint nála még ez a probléma visszaforditható.....
2016. márc. 25. 10:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! Érdekelne, hogy mit döntöttetek a gyerekkel kapcsolatban. Elvittétek orvoshoz?

Ahogy elolvastam a sorokat, mintha a lányomról olvasnék, bár ő még csak elsős. Minden elvárásnak szeretne megfelelni, ha tanácsolnak valamit neki, már kritikának veszi és sír, hogy semmi nem sikerül neki (pedig csupa pirospont, piroscsillag az ellenőrzője). Minden különfoglalkozást, versenyt, stb. bevállalna, túlhajtja magát, hiába magyarázzuk neki, hogy nem kell mindenkinek 100 %-ban megfelelnie.

2016. ápr. 9. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!