Stresszelős gyermekünket miként neveljük?
Mindenképp vigyétek. Én is ilyen gyerek voltam,felnőttként is folyamatosan szorongok,bűntudatom van a semmiért,stb
És ilyenkor már hiába mondja nekem akárki,amit én magam is tudok,hogy nem érdemes állandóan mások véleményére adni ,és nekik megfelelni,ezt nem lehet tudattal befolyásolni, a szorongás beleeszi magát az emberbe és nagyon ritka hogy megszűnik csak úgy spontán.
Én a mai napig "hazahozom" a munkámat,szinte sosem tudok kikapcsolódni,egyszer elmentem 2 hét szabadságra ,10 nap után éreztem csak,hogy kezdek oldódni ..
Jobb ezt az állapotot minél korábban kezelni,véleményem szerint.
Szia! Érdekelne, hogy mit döntöttetek a gyerekkel kapcsolatban. Elvittétek orvoshoz?
Ahogy elolvastam a sorokat, mintha a lányomról olvasnék, bár ő még csak elsős. Minden elvárásnak szeretne megfelelni, ha tanácsolnak valamit neki, már kritikának veszi és sír, hogy semmi nem sikerül neki (pedig csupa pirospont, piroscsillag az ellenőrzője). Minden különfoglalkozást, versenyt, stb. bevállalna, túlhajtja magát, hiába magyarázzuk neki, hogy nem kell mindenkinek 100 %-ban megfelelnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!