Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 3,5 éves fiammal gond lehet,...

3,5 éves fiammal gond lehet, vagy ez még normális?

Figyelt kérdés

Ahogy írtam, 3,5 éves. Nem tudja fogni rendesen a ceruzát, ha mégis akkor markolja, és csak görcsösen szorongatva föl-le firkálgat a lapra. Kérésre vonalat, és karikát tud rajzolni. Nem hajtja magát hintánt, nem tud pedálozni, néha csúszdánál előrehajol és akkor a végén nem csúszik, hanem esik, habár a csúszdázás terén javult mostanában. Mászókán kissé ügyetlen, segítségre szorul. Verseket egy csomót megtanlut az oviban, de soha nem hibátlanul mondja. Rengetegszer visszakérdez hülyeséget. Pl. ma, hogy hol van a pékség, amikor pontosan tudja, hiszen minden nap arra megyünk. Nagyon szeret úgy játszani, hogy értelemtlenül kiborítja a játékot a szoba közepére, majd a következőt is, de rendeltetés szerűen nem játszik velük. Borzasztó maszatosan eszik, harapja a kanalat, gyakran kiönti az ételt, leissza magát. Képtelen vagyok megtanítani a fogmosásnál, hogy köpje ki a fogkrémet és öblögessen. Orrot fújni sem tud. Mostanában "nyávogva beszél", nehéz megtalálni, hogy mi lenne jó neki.

Viszont egyedül összeépíti a sinkészletét, imád vonatozni. Memóriajátékokat, egyes társasjátékokat sőt még a 6 éves bátyja kártyajátékát is érti, szereti, s játszik vele. Szeret gyúrmázni, szeret nekem segíteni, pl. együtt ki-be pakolunk a mósogépből, vagy szeret port törölni, sepregetni a kis takarító készletével. Testvérével egész jól elvannak a szerepjátékokat is szereti. (indiános, rendőrös, kirándulósakat szoktak leginkább). Szeret táncolni, szeret pörögni, ha zene megy. Igényli a meseolvasást, egész hosszú történeteket képes megjegyezni, ha visszakérdezek emlékszik. Egyedül tud többnyire öltözni-vetkőzni, óvodában nem panaszkodnak rá, pl. karácsonyi műsornál sztem teljesen olyan volt mint a többi. Későn tanult meg beszélni, 2 éves már elmúlt, de szinte egyik-napról a másikra beszélt. Szineket is későn tanulta meg, már-már azt hittem színtévesztő lett, de végül azt is megtanulta. Szobatiszta 3 éves kora előtt valamivel, de egyik napról a másikra az is, és éjszakára is.

Szerintetek ezek normális tulajdonságok a gyerekemnél?

Csak azért gondolkoztam ma el, mert csak a bátyából tudok kiindulni, aki a fent említett dolgokat, ilyenkor már régen tudta. Tapasztaltabb szülők véleményét kérném, he lehet..

2016. febr. 6. 18:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Előző válaszoló vagyok ismét: a férjem pedig másfél éves korában kezdett el járni (!), aztán csak mérnök lett belőle (szintén).
2016. febr. 7. 21:30
 12/15 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező, szerintem benned van a hiba, de elég vastagon. Az is sokat elmond Rólad, hogy a "problémás gyerekek" kategóriába írod ki ezt a kérdést..Sokat elmond, hogy mit gondolsz a saját gyerekedről.

Hülyeség két testvért összehasonlítani, minden gyereknek más a fejlődési üteme. Az meg, hogy három évesen azon problémázol, hogy nem rendesen fogja a ceruzát meg hibásan mondja vissza a verset?! Holnap meg arról fogsz kérdést kiírni, hogy miért nincs még diplomája?!

Szerintem szállja le a gyerekedről, hagyd élni!

2016. febr. 14. 16:41
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem értem mi a francért kell neki esni a kérdezőnek. Teljesen normális ha aggódik, hisz úgy látja, hogy valami nem stimmel a gyerekével. Sokkal jobb, mintha nek foglalkozna a gyerekével.
2016. febr. 21. 17:05
 14/15 anonim ***** válasza:
Én meg olyan gyereket ismerek aki nyolc éves, nem beszél, nem rajzol és még sorolhatnám..az ő szülei is ilyen nagyokoa fejlesztés ellenesek..
2016. febr. 21. 17:07
 15/15 anonim ***** válasza:
*nagyokos
2016. febr. 21. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!