Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tételezzük fel, hogy a fiatalk...

Tételezzük fel, hogy a fiatalkorú (16 éves) lányod, már a 2. abortuszára készül, te mit tennél?

Figyelt kérdés

2016. febr. 4. 17:40
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
51%
Nyilván elgondolkodnék azon,hogy hogyan is neveltem őt.Ha tiszta lelkiismerettel kijelenthetem,hogy jól,akkor elborzadnék,hogy mi lehet az agyában,hogy ezt már másodjára is meg merte tenni.Legtöbbször a szülő a hibás,de van,hogy nem.Mindenképpen segíteném.És megpróbálnám vele feltárni azokat az,érzelmi,gondolati dolgokat,tehát,hogy mi van a fejében,hogy idáig jutott,akár orvosi segítséggel,mert az mégsem normális dolog,hogy 16 évesen 2!!!abortusza is legyen valakinek!!!
2016. febr. 5. 12:15
 12/41 anonim ***** válasza:
75%

Most komolyan, ne legyünk ennyire álszentek...

Igen, az első abortusznál még hibás a szülő is, mert valami kimaradhatott, valamit nem tudott, mert lehet mégis kellett volna adni pénzt gumira, vagy ki kellett volna váltani a fogamzásgátlóját. És az ember magába száll, hogy te úristen, hát milyen szülő vagyok én...

A második terhességre nincs mentség, mert már neki is pontosan kell tudni, hogy a fogamzásgátlás nem játék, mert igenis, vele is megesik, hogy teherben marad.

Az nem védekezés, hogy "velem ilyen nem történhet meg".

És valamiért mégsem rázta meg annyira az abortusz, hogy innentől a gumira is gumit húzzon, tehát ott már baj van a leányzóval is.

Amennyiben az apuka ugyanaz mindkét esetben, azért én az ő farkára is kötnék egy csomót, biztos ami biztos alapon, mert ő se tanult az esetből. Ha már a második pasijától esett teherbe, akkor inkább meg se szólalnék... lehet, nem csak a fogamzásgátlást illetően vannak hiányosság a felvilágosításában.

2016. febr. 5. 14:21
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
Elbeszélgetnék vele a védekezésről és az abortusz lehetséges következményeiről, majd kézen-fognám és elmennék vele egy nőgyógyászhoz.
2016. febr. 6. 06:58
 14/41 anonim ***** válasza:
4%
Nem engedném, hogy elvetetné! Akármilyen fiatal, egy gyermek megölése bűn! (az embrió is gyereknek számít, szerintem)
2016. febr. 6. 08:07
 15/41 aries 2 ***** válasza:
0%
Mindenképpen lebeszélném róla. Az abortusz Isten szemében emberölésnek számít. Imádkozni kell...
2016. febr. 6. 08:38
 16/41 anonim ***** válasza:
95%
Gondolkozzatok már el egy kicsit. Egy gyerek nem egy üres fehér lap, amire azt rajzolsz, amit akarsz. Egyéniség. Formálható, de mivel nem egy burokban él és 3 éves kora után a legtöbb időt a szülei nélkül tölti, bizony a környezete is formálja. Nyilván egyszerűbb rakenni mindent a szulore, hogy ő nevelte, vagy nem nevelte, azért ilyen. Ha a szülő hibája lenne, akkor minden sorozatgyilkos anyja, apja, gyereke is sorozatgyilkos lenne.
2016. febr. 6. 08:46
 17/41 anonim ***** válasza:
93%

Szerencsétlen kérdező valószínűleg konstruktív hozzászólásokat várna, itt meg (majdnem) mindenki ledorongolja. Az, hogy a gyerek felelőtlen, nem feltétlenül az ő hibája, sőt lehet, hogy a lány felől is sokkal összetettebb a helyzet, mint bárki gondolná. Most komolyan, azért jártok ide, hogy ítélkezzetek???

Kedves kérdező, egyetértek az egyik hozzászólóval, miszerint el kellene vinned nőgyógyászhoz, hogy beszéljetek a másodszori abortusz lehetséges későbbi hatásairól, a fogamzásgátlás egyéb módjairól, és javasolnám, hogy ne kiabálj éjjel-nappal a lányoddal, inkább állj mellette, és add tudtára, hogy bár nagy baj van, és rettenetesen elkeseredtél tőle, de vele leszel és támogatni fogod. Ha elmarod magad mellől ennyi idősen, csak rosszabb lesz a helyzet. Ha abortuszra kerül a sor, akkor meg pláne légy mellette. Elkövetheti valaki másodszor is ugyanazt a hibát, ami először traumatizálta. És nem hinném, hogy egy ilyen beavatkozáson bárki könnyen túllépne. De hát ki tudja, én mindenesetre szorítok nektek, hogy minden a lehető legjobban alakuljon.

2016. febr. 6. 09:11
 18/41 anonim ***** válasza:
42%
Etnikumtól függ. A fehér ember agyonütné a másik fajta meg megdorgálná hogy miért nem szülte meg...
2016. febr. 6. 10:36
 19/41 anonim ***** válasza:
3%
Megakadályoznám, bevállalnám a gyereket, és elvinném pszichológushoz - önmagammal együtt,mert valószínűleg nekem is szükségem van rá, vagy közös terápiára. De a gyerek,ha már megfogant, életet ne oltsunk ki
2016. febr. 6. 11:41
 20/41 anonim ***** válasza:
43%

Regebben ebbol nem csinaltak ekkora ugyet. A volt anyosomnak 4 elo gyereke volt es legalabb 6 abortusza.

Ha terhes maradt elment es elvetette, masnap meg ment dolgozni.

Egyebkent en 15 evesen mar aktiv sexualis eletet eltem de nem vedekeztem, nem erdekelt hogy ha terhes maradok tudtam hogy el fogom vetetni.

csak a szerencsemen mult hogy nem lettem terhes, pedig volt nehany partnerem amig ferjhez nem mentem.

Az abortusz meg mindig jobb egy nemkivant gyereknel. az istent meg hagyjuk ki ebbol ures szoveg az egesz. ha lenne isten akkor mondjuk Afrikaban nem halnanak meg naponta 10 ezer szamra a csecsemok gyerekek oregek.

istennek ehhez semmi koze, en amugy sem vagyok hivo szoval nalam ez a szoveg sehova nem vezetett volna regen se meg kesobb se.Amikor kozepiskolaba jartunk es en egy elit suliba jartam a 2. evfolyamban az osztalyunkban 20 bol 4 lanynak mar volt abortusza.

2016. febr. 6. 11:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!