Egyfolytában üvölt. Mit tegyek még?
Nem eszel olyasmit, amitől fájhat a hasa?
Babakocsiban tologatva sem nyugszik meg?
Fázik, melege van?
De most akkor sír, üvölt vagx kiabál amivel magát szórakoztatja esetleg?
Hason, hanyatt?
Izomzata rendben van, kalimpál kézzel lábbal nagyjából szimmetrikusan? Feszes, kötött izomzat miatt is lehet.
Próbálj meg lehiggadni, ne mond ilyet hogy eleged van, hanem ha kell vidd el szakorvosokhoz akik kiderítik hogy mi a baj. Valószínűleg nem jó kedvében sír hetek óta, hanem igy kér tőled segítséget, és ezt tartsd szem előtt!!!
"A doki azt mondja semmi baja"
Az én babám dokija is ezt mondta.. mivel nem volt láza, volt étvágya és gyarapodott is. Elküldött UH-ra minket az gázos beleket igazolt. Majd írt fel laktózmentes tápszert azt mondta majd ez megoldja. Tévedett erre azt mondta majd kinövi.. aha kórházban kiderült azért annyira mégsem egészséges, húgyúti fertőzés okozta a hasfájást. Szóval nagyon egészséges volt szegény. 1 hét múlva sokkal jobb lett a helyzet, de nem tökéletes. Ismét azt mondta majd 3-4 hónaposan kinövi. Bukás miatt elküldött gasztroenterológiára ahol az orvos tejfehérjére gyanakodott, hiába kapott HA tápszert előtte is a babám, igaza is lett. Szóval ezután én egy kicsit gyanakvó vagyok a "semmi baja" kijelentéssel tőlük. Én azt mondom rendesen járjatok utána mert gyakran feleslegen szenved a baba is meg a szülők is a "minden baba hasfájós" meg "az idő megoldja" kommentek miatt. Én 3 hónapja itt mindenkinek azt tanácsolom, hogy érdemes rendesen utánajárni a hasfájásnak. Sajnos van amikor tényleg semmi sem segít de ezt nem tudhatod nálatok mi a helyzet. Hiába pukizik a baba rendesen, attól még lehet gázos. Egyébként az enyémnek alig volt puki az első hetekben szóval nem ugyanaz a helyzet de azért gondoltam leírom az orvosról a véleményem.
Családunkban is volt hasonló eset, a gyerekorvos reakciója is hasonlóan hangzott. Fizikailag nem is volt beteg a gyerek, azóta is egészséges. Idegileg azonban nem. Kicsi korában is azért üvöltött (most már tudjuk), mert nem volt képes kialudni magát. Az alvásigény csökkenésével (egyéves kor körül) a sírás mennyisége csökkent, a magatartási zavaroké pedig nőtt.
Javaslom, hogy erre is figyeljenek!
Szia!
Szeparációs szorongás, néz utána:
Nagyon fontos, hogy megnyugodj, mert érzi ha ideges vagy. Ajánlom figyelmedbe a Kangaroo Care-t. Ami tulajdonképpen arról szól, hogy a "bőr kapcsolatba" léptek a babáddal meztelenül. Ragd a mellkasodra, hogy hallja a szívdobogásod, dölj hátra a fotelba,pokróccal takarózzatok be. Megnyugszik tőle a baba.
Egy kis zenét is küldök hozzá nektek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!