Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan kezelitek azt, ha a 8...

Hogyan kezelitek azt, ha a 8 éves fiatok a szemetekbe hazudik?

Figyelt kérdés

Nem vertem meg sosem ezért és másért is már nagyon régen kapott a seggére..Nem akarok lekeverni neki, totál fölöslegesnek tartom a szentbeszédeket is.. a tévétől való eltiltás sem számít szerintem, ezt látom rajta...

Van- valakinek jó ötlete, vagy hogy mi vált be?

2016. jan. 15. 19:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
75%
Régen rossz a magolást beleverni a gyerekbe, annak semmi gyakorlati haszna nincsen. Azt hiszem, ez elnézhető "bűn", a verset lényegében megtanulta, az meg teljesen lényegtelen ebben a korban, hogy milyen jegyei vannak a naplóban.
2016. jan. 15. 22:09
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Eleve miért hazudik? Mert tudja, hogy büntetést kap... ezzel csak azt éred el, hogy legközelebb is hazudni fog.

És ezzel nem azt mondom, hogy dicsérni kell, de egy 8 évesben már kialakítható egyfajta belső motiváció, hogy ne a büntetéstől való félelem miatt csináljon valamit, hanem az elismerésért és hogy a saját elvárásainak megfeleljen.

Az én lányom is kapott már egyest, és el merte mondani. Ugyanis akkor leültünk megbeszélni, elmondtam neki, hogy bizony, én is kaptam egyest annak idején az iskolában, a saját felelőtlen mulasztásaim miatt, és utólag nagyon bántam, mert könnyen elkerülhető lett volna.

Emlékeztettem, hogy tavaly mennyire csalódott volt, mert nem lett kitűnő, volt egy négyese, és pont ilyen beszedett egyesekkel akadályozza meg, hogy elérje a vágyát, hogy kitűnő lehessen és kihívják az egész iskola elé. Ráadásul a kedvenc tárgyából kapta az egyest, és milyen szomorú lenne, ha pont abból a tárgyból lenne négyes, amiből egyébként kimagaslóan tehetséges.

A következő héten önként jelentkezett a tanító néninél szorgalmi feladatra, amivel kijavíthatja az egyesét, és meg is csinálta rendesen.

2016. jan. 16. 00:41
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem értelek... Utálja a verstanulást és te verstanulással "bünteted", így még jobban utálni fogja, bocs, de ez a lehető legrosszabb megoldás.

Nekem is ekkora az egyik fiam és ő is kezd kamuzgatni mostanában. Szerintem ez egy természetes folyamat, azt mondja, amiről azt gondolja, hogy én hallani szeretném (azért gondolj bele mióta megszületett a gyerek mennyit hazudtál összesen neki :S ). Leülünk és megbeszéljük, hogy miért mondta ezt és együtt kitatáljuk, hogy mi vezetett idáig és hogyan változtassunk. Nekünk eddig ez mindig bejött.

2016. jan. 16. 21:48
 14/17 anonim ***** válasza:
57%

Van egy bölcs mondás, mi szerint nem annak kell szégyellnie magát, aki hazudik, hanem az akinek hazudnak?

Kérdező, talán ha nem a büntetés lenne az egyetlen "pedagógia" eszköz a tarsolyodban, meg esetleg emberszáma vennéd a saját gyerekedet, akkor talán nem hazudna Neked! Lényegében azért hazudik, mert Neked nem lehet igazat mondani.

2016. jan. 18. 22:49
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig,csak egy óvónő szavait tudnám idézni:

"A gyereknek a legnagyobb büntetés ha nem játszhat"...

2016. jan. 31. 15:52
 16/17 anonim válasza:

"odáig fajult most a dolog, hogy büntetésből mondtam neki, hogy még egyet meg kell tanulnia- és azt is fel kell mondania a tanítónak."

Hogy te mekkora idiota vagy, te edes istenem.... Van neked fogalmad hogy egy 8 eves gyereknek mekkora megalazkodast jelent önkent odamenni a tanarhoz es önszorgalombol felmondani neki egy verset amit a tanar ki sem adott? Szegeny gyerek egesz nap felt az irodalom oratol. A versmondassal, feleltetessel jaro felelem mar önmagaban megterheli lelkileg a gyereket, erre te kepes vagy raeröltetni....

Az amugy fel se merült benned hogy leülsz vele verset tanulni? Mi az hogy "erre szarik"? ö dönti el hogy mit tanul meg es mit nem? Hogy engeded el az iskolaba amig nincs kesz minden tanulnivalo, majd önmegalazkodasra kenyszerited ha nem csinalja magatol amit utal?

2016. máj. 18. 16:35
 17/17 anonim válasza:

"büntetésnek minden napra egy-egy verset jelöltem ki, amit hétfőn fel kell mondania a tanítónak"

A legjobb modja hogy utaltasd meg magad a gyerekeddel. Gratulalni tudok.

2016. máj. 18. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!