Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mióta hazahoztuk a tesót a 2...

Mióta hazahoztuk a tesót a 2 évesem alig eszik,3x hányt de nem beteg, passzív, nem mosolyog stb. Más is járt így?

Figyelt kérdés
Nem dühös. Nem akarja bántani. Segít pelusozni,ha sír a pici odaszalad és nyugtatja. Látszólag nem féltékeny. De a jó evő, nem válogatós gyerekünk 3.napja alig eszik. Egyik este hányt is. De betegnek nem beteg. Korábban néha dacos volt, most akármit mondok,jó,csinálja. Passzív , csendes, beletörődő. Minden amit a tesóféltékenységről olvastam hogy hasznos, azt alkalmazzuk. De erre nem szamítottam. Nagyon aggódom. Mit tegyek??
2015. nov. 28. 11:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A miénk meg dacos lett! Előtte sem volt ez a "lerakom a sarokba és elvan" gyerek, de amikor hazajöttünk meg volt kergülve. Most, így 7 hét után már javult a helyzet, de ha jön valaki, bárki, akár nagyszülő, vagy más vendég rettentő mód produkálja magát. Képes összevissza törni magát, pedig alapból is sok figyelmet kap.

Azt hiszem,hogy ez normális. Majd elmúlik. És tényleg ahhoz képest, amilyen volt, amikor hazahoztuk a kicsit, már jóval jobb a helyzet.

Szerintem nálatok is fog javulni, csak szoknia kell még. Főleg,hogy nálatok még tényleg kicsi a nagy is. Neki még nehéz megérteni. Nálunk 4 éves a nagy, ő vele már kicsit könnyebb megbeszélni.

2015. nov. 28. 11:31
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Ha 3szor hányt,akkor valami baja mégis van!
2015. nov. 28. 11:32
 3/12 A kérdező kommentje:
Felkészültem a rosszaságra,hisztire, hogy majd bántani akarja vagy ilyesmi. De erre a szomorúságra nem. Megszakad érte a szívem. Nem tudom mivel kompenzáljam. Játszom vele amennyit tudok. Elfogadja de semmi lelkesedés. Mindketten az apukájával sokat mosolygunk,lelkesítjük, játszunk,de csak néz és elfogadja. Az evés tragédia lett. 3 főre főzök már rég, most meg már csoki sem kér. A kedvenceiből 3 falatot eszik és ennyi.
2015. nov. 28. 11:34
 4/12 A kérdező kommentje:
A hányás 2 napja volt. Azóta nem ismétlődött. Láza, hasmenése nincs. Látom, hogy fizikailag nem beteg. Akkor este hányt 2x egymas után, amikor hazahoztuk a tesót. És egyszer még aznap éjjel. Azóta semmi.
2015. nov. 28. 11:36
 5/12 anonim ***** válasza:
Amikor alszik a kicsi, menj el vele egy fél órára a játszótérre vagy boltba egy csokit venni vagy bármi, ami a közelben gyorsan megvan és kettesben tudtok csinálni. Addig apa is vigyázhat a kicsire. Vagy már ezt is próbáltátok? Apa is volt vele egy kicsit kettesben valahol? Szerintem fontos lenne, h érezze, h ő is számít még. De nagyon rendes gyerek, ha nem agresszióval fejezi ki a bánatát, el ne felejtsétek megdicsérni, hogy milyen ügyes és okos nagy tesó, hogy megérti a helyzetet.
2015. nov. 28. 11:40
 6/12 A kérdező kommentje:
Én még nem tudok vele menni mert császáros voltam. Még labadozom..egyedül megemelni sem merem még. Egy hete volt a műtét ő pedig 15kg. Apukájával nagyon változatos programjaik voltak es agybafőbe dicsérem, hogy milyen ügyes nagy tesó. De úgy érzem nem találja a feszültséglevezetés módját.
2015. nov. 28. 11:50
 7/12 anonim ***** válasza:

Az én 2 évesem, mikor hazahoztuk a tesót, nem állt velem szóba. A kicsit nem bántotta, nem volt hisztis, csak nem jött oda hozzám és nem szólt hozzám. De túllettünk rajta.

Szerintem is fontos lenne, hogy amint képes vagy rá, Ti ketten legyetek együtt úgy, hogy a pici nincs is a közelben. Hogy érezze, a Ti viszonyotok nem változott.

2015. nov. 28. 13:45
 8/12 anonim ***** válasza:

Ha nincs étvágya és az elmúlt 3 napban hányt, akkor szerintem ez teljesen független a kis testvértől és inkább valamilyen vírust nyelt be és attól van mindez.

Adj neki probiotikumot, kapjon sok folyadékot és kicsit diétásabb ételeket és ha lehet, akkor most kerülje a kis tesót, nehogy átadja neki a betegséget. Persze, ha már nem történt meg...

2015. nov. 28. 15:11
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen ügyes Nagytesó" - Ő anya egyetlen kislánya volt eddig, ráadásul napokig nem voltál, most látja, hogy nem vagy jól... - És az hogy Nagytesó csak neked jelent valamit...

Lehet fél is, nem feltétlenül elsősorban féltékeny.

PL félhet, hogy megint eltűnsz... próbálj meg minél többet mesélni neki Őróla, hogy vele hogy volt, mint volt.

És legyen sok testi kontaktus köztetek, hiszen azt látja, hogy most a kicsi ebből sokat kap. Pl üllve is összekucoroghattok az ágyon, ha nem is emeled fel...

Neki természetes volt, hogy eddig ezek csak az övék voltak

És jó ha hallja mennyire fontos Ő neked, azért mert Ő a kislányod, az egyetlen "Noncsi"-kád, - vagy ahogy szólítod, - hogy megismételhetetlen, és rendkívüli. Jó ha más dolgok kapcsán van elsődlegesen dícsérve. Az hogy nagytestvér érdemes most másodlagosan kezelni szerintem.

Ja, és még egy dolog, érdemes pozitívan megfogalmazni a dolgokat.

Pl amikor szeretné hogy felvedd; a "Most nem emelhetlek fel, mert fáj anya pocija" helyett azt mondani, "Gyere ide az ágyra Kincsem, úgy szeretnék én is hozzád bújni"

Sok erőt és bátorságot nektek! - Menni fog... :)

2015. nov. 29. 15:26
 10/12 anonim ***** válasza:

Mi újság?

Történt valami? Van esetleg változás?

2015. dec. 2. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!