Óvónő kollégák, kedves szülők! Mit csinálnátok egy ilyen gyerekkel?
Szeptemberben jött hozzànk, nagycsoportosként. Próbàl beilleszkedni, de nem játszanak vele a gyerekek, mert megveri őket. (Felhívtuk többször is a figyelmét erre, hogy így nem lesznek baràtai) Rendszeresen, naponta többször. Figyelünk rà természetesen, de egész nap nem foghatom a kezét. Emellett nem fogad szót, csúnyán beszél, szemtelen. Tönkreteszi a többiek jàtékàt.
Ha ezt az édesanyjànak elmondjuk, akkor ő azt mondja erre, állítsuk sarokba. (Minden sarok tele van játékkal, ez nem akkora büntetés). Anyuka egyébként nem partner, szülőire nem jàr, nem kérdez a gyerekről, elszalad vele, úgy kell elkapni, ha valqmit mondani akarunk neki.
Meg nem verhetem, nem is tenném soha. Ki nem küldhetem, akàr mennyire is lehetetlenné teszi a foglalkozàst.
A családi körülményeikben làtom az okot, ideiglenes szàllason élnek az anyukàval és 2 idősebb testvérrel.
A tapasztaltabb kolléganők szerint ez a hely is hozzájárul, azt mondjàk, aki eddig talpra àllt, és onnan eljött, annak röviddel ezutàn megvàltozott a gyereke.
Kérlek, adjatok tanàcsot, hogy hogyan lehet bànni egy ilyen gyermekkel.
én csináltam olyat,hogy rábiztam egy levelet,hogy vigye át a másik csoportba.(egy hatalmas dühkitörés-rombolás közben,után-hirtelen egy mozdulattal tarolt le órákig épitett házat)
a levélben az volt,hogy tartsák ott a másik csoportban pár percig,amig lenyugszik,beszélgessenek vele ők is kicsit-hátha idegen óvónénitől jobban elfogadja.
aztán elmentem érte,megnyugodott-és visszaállt a játékba.
ezt mondjuk sokszor nem lehet eljátszani,de egy esetben nagyon jól jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!