Autizmuson kívül lehet még más oka, hogy nem lehet beszélgetni a gyerekkel?
Az autizmus 3 területet érint, nem csak a kommunikációt, beszédet. Beszéd nélkül is lehet megosztani az élményeket, beszéd nélkül is lehet kölcsönösség a kommunikációban, már egy pár hónapos babánál is!
A harmadik területe az autinak a rugalmatlan viselkedésszerveződés. Pl a változások zavarják, képes belemerülni monoton tevékenységekbe, amiből nehéz kimozgatni, túlzottan ragaszkodik a rutinokhoz stb.
Az autizmus vizsgálata komoly munka, akár több alkalmas is. Provokált helyzetekben a tünetek előjönnek. (pl közös játékhelyzetben, szabad játékhelyzetben)
Amit írtál, ez még nagyon kevés. A nyelvi zavar esetén a beszédértés sérül, ez okozza a kommunikációs nehézséget. Ebben az esetben összetett 3 tagú utasítást nem hajt végre a gyermek. (sokszor 1 tagút sem)
Ne gondolkozz most ezen, mert így neten ezt nem lehet kideríteni.
Hát, ne várj eredményt.
Én 3 éve hordom a fiamat mindenhova. Beszédpercepciós zavart állapítottak meg, ennyi. Még logopédust sem kaptunk.
3 év után, most akartak autista diagnózist adni, de én nem kértem belőle. De még az országos hírű prof is azt mondta, hogy lehet hogy az, lehet, hogy nem az. Ez nem egy egzakt tudomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!