Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » A kisfiam most lesz 21én 1...

A kisfiam most lesz 21én 1 éves és nagyon durva (csip, harapdál ütöget hajat tép. )! Mit tegyek hogy abba hagyja?

Figyelt kérdés
Sokszor van olyan hogy csak ugy oda megy más gyerekekhez és meg akarja harapi őket! Hiába ütünk a szájára és mondjuk hogy nem szabad meg se hallja!
2015. szept. 15. 10:05
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Mindenki irja hogy idiota vagyok meg h nem normális de nem ugy ütöm meg a kis száját hogy fájjon neki,nem vagyok egy vadállat!És szoktam neki mondani hogy ezt nem szabad mert fáj és magyarázni is szoktam miért nem szabad bántani másokat!Csak egyszerűen nem vesz minket komolyan vagy nem tudom...és azért kértem itt tanácsot mert nem tudom hogy mit tehetnék hogy ezt abbahagyja!
2015. szept. 15. 12:45
 12/25 anonim ***** válasza:
23%

Akkor sem ütünk a szájára. Ugyanis megalázod vele.

Te hogy éreznéd magad, ha a munkahelyeden valami nem tetszene a főnöködnek és a szádra ütne? Nem erősen, de mégis ráütne?

Na, ugyanezért ne csináld a gyerekkel se. Ráadásul így azt tanítod meg neki, hogy szabad ütni.

Bizony kitartóan mondani kell neki, egyik napról a másikra nem fogja megérteni, ehhez idő kell és türelem.

Legyél határozott, de ez nem kiabálást és ütögetést jelent, hanem határozott hangsúlyt.

2015. szept. 15. 13:01
 13/25 anonim ***** válasza:
24%

2.válaszadó ismét

Jelentem,tapasztalatom van elegendő és a 7 éves kisfiam barátságos,szelíd kisfiú.Talán annak köszönhető,hogy olyan "rosszul" csinálom,amit csinálok.

Változatlanul úgy gondolom,hogy nem vezet eredményre a szájra csapás módszere,csak összezavarodik.(még ha nem erősen történik,akkor sem) Már az 1 éves kisgyermek is nagyszerűen érti a körülötte zajló dolgokat.Türelem,szerintem ennyi.

2015. szept. 15. 13:19
 14/25 anonim ***** válasza:
57%

10-es vagyok

Határozottnak és következetesnek kell lenni, de bármilyen ütéssel szerintem csak azt éred el, hogy valóban összezavarodik: ha Te üthetsz, akkor ő miért nem?

Nálunk a kaspókban lévő virágföldre kattant rá a gyerkőc és állandóan belemarkolt, majd kiszórta. Az első alkalmakkor elmondtam, hogy miért nem szabad, majd elhúztam a karját, elvittem onnan, mindezt mindig határozottan tettem. Aztán következett az, hogy abban a pillanatban, ahogy kiszórta, beraktam a járókába és mondtam neki, hogy addig nem veszem ki onnan, míg fel nem takarítom, amit ő kiszórt. Néhány alkalommal hangtalanul végignézte, máskor sírt, mert nem tetszett neki a bünti, de azóta egyszer sem szórta ki. Ha közelít a virág felé és rászólok, hogy nem szabad, már megy is tovább.

2015. szept. 15. 13:31
 15/25 anonim ***** válasza:
56%

Mióta baj egy tényleg kicsi pofon?

Én is kaptam - és a korosztályom jelentős részét szerintem hasonlóan nevelték - és nem lettem én sem tömeggyilkos.

Ha megnézem a mai tiniket, hááát bizony azt gondolom, hogy egy pár atyai pofon elcsattanhatott volna.

Nem azt mondom, hogy agyon kell ütni a gyerekeket, de azért az sem állapot, ami mostanában dívik.

30N

2015. szept. 15. 14:34
 16/25 anonim ***** válasza:
24%
15-ös, itt egy alig 1 éves gyerekről van szó, nem ettől a szájra ütéstől lesz belőle normális tini...
2015. szept. 15. 14:39
 17/25 anonim ***** válasza:
75%
De nem is ettől lesz tömeggyilkos, viszont az anyukáját már mindennek elhordták itt...
2015. szept. 15. 14:44
 18/25 anonim ***** válasza:
36%

Engem meg nem ütöttek szájon, aztán én sem lettem tömeggyilkos.

Maga a kérdező írja, hogy sokszor előfordul, hogy odamegy máshoz, és harap. Na most akkor ha a kérdező erre úgy reagál, hogy mindig szájba csapja, az nem ókor-ókor egy legyintés, hanem rendszeresen. Ha meg nem üti meg mindig, akkor meg össze-vissza reagál, nincs benne következetesség, és a gyerek nem érti, hogy időnként szájra verés jár a harapásért, időnként meg semmi.

Egyébként annak ellenére, hogy erősen ellenzem a testi fenyítést, igenis el tudok képzelni olyan szituációt, amikor mondjuk egy fenékre ütést meg tudok érteni, de ez egyrészről nem lehet rendszeres, másrészről nem egy egy év alatti vagy a körüli gyereknél, harmadrészt nem olyanért, ami teljesen életkori sajátosság.

2015. szept. 15. 15:44
 19/25 anonim ***** válasza:
73%

Én mindig annak az elvét követtem, hogy a gyerekem tapasztalja meg az árnyoldalát annak, amit csinál. Nálunk is volt, hogy nekiállt harapdálni, erre megharaptam a kezét (egy kicsit!), aztán elmagyaráztam neki, hogy látod, másnak is így fáj, ha ezt csinálod. Volt, hogy direkt taposta a kutya lábát, akkor ráléptem a lábára, és elmondtam neki, hogy látod, neki is így fáj!

Nem kellett ezerszer elmagyarázni a dolgokat, rendszeresen ütni sem kellett. Tudom, hogy sok ember zsebében már ettől is kinyílik a bicska, de én nem vagyok híve a "leültetem a két éves gyereket, és öt percig magyarázok neki, amiből 80%-ra a végén már nem is emlékszik" módszernek.

Én is kaptam gyerekkoromban, nem okozott lelki törést egy-egy pofon, de nem is igazán értek vele egyet. Ennek ellenére nem ítéllek el, kérdező, de nem hiszem, hogy a szájraütés lenne a célravezető módszer, holott biztos vagyok benne, hogy nem ököllel vered a gyereket.:D Egyszerűen szerintem ez nem hatásos, meg tudom én, hogy az ember lelkének sem tesz jót, ha oda kell ütnie a gyerekének.

Nálunk ez a módszer bevált, amit leírtam, bár a férjem morog miatta, ő a "rosszat csinált a gyerek? kit érdekel, ő a tündérem!" típusú apuka, ami miatt viszont én morgok.:)

2015. szept. 15. 15:56
 20/25 anonim ***** válasza:
A leültetésnél maga a leültetés a büntetés, és szerintem egy egy-két éves is megérti, hogy neki unalmas egy helyben ülni és most azért kell, mert nem fogadott szót. Nem az öt perces magyarázat a lényeg, a magyarázat legyen két rövid mondat.
2015. szept. 16. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!