A kisfiam most lesz 21én 1 éves és nagyon durva (csip, harapdál ütöget hajat tép. )! Mit tegyek hogy abba hagyja?
Ültesd le, hogy egy helyben legyen és csak rád figyeljen és magyarázd el neki, hogy ezt miért nem szabad.
Aztán üljetek, amíg meg nem nyugszik. Utána mehet tovább játszani. Ha megint csinálja, akkor megint félrementek és leülteted.
"Hiába ütünk a szájára, nem hagyja abba az ütögetést." Uramatyám!
Ez a gyerek agresszív. Mi lehet az oka?
Komolyan szájon vered a nem egészen egy éves gyereked? És akkor csodálkozol, hogy agresszív? De hát Te is az vagy...
Az én fiam 11 hónapos, ő is harap, hajat tép, ütöget stb. Nálunk ennek 3 oka szokott lenni:
- azért csapkod, mert dühös, ilyenkor odaadom neki az egyik plüssjátékot, párnát, azt csapkodhatja. de ez a legritkább
- testkontaktus akar teremteni, de nem tudja, hogyan kell finoman közeledni, ilyenkor megfogom a kezét, és irányítom, hogyan kell cirógatni, ill. a puszi harapás formában ölt testet, olyankor próbálom megmutatni, hogy csak nyomja oda a száját az arcomhoz, és ennyi
- néha meg csak a határokat próbálgatja, és azért tépi a hajam, vagy ütöget, ilyenkor leteszem a szőnyegre, és ottmaradok vele, de a szoros testközelséget megszüntetem, amíg észbe nem kap
Ezen felül mindhárom esetben határozottan rászólok, hogy nem szabad, ha épp üt, akkor határozottan megfogom a kezét, de véletlen sem úgy, hogy fájjon.
Szájára ütsz? Aztán csodálkozol, hogy veri a másikat... gratulálok. Idióta.
Mondjuk vidd el a helyszínről (erősebb vagy), szólj rá, mielőtt durvulna (pl. tudod, simogatunk), és büntesd ésszerűen (NE pofozással).
Egyébként ezt addig fogja csinálni míg a másik gyerek helyre nem teszi. Hidd el, lesz olyan társa, aki visszakézből elkeni. :D
A legjobb, hogy itt csupa olyan anyuka osztja az észt, aki még szintén nem ért el érdemi eredményt a nevelési módszerével, csak gyakorolja. Akkor meg?
Annak idején az öcsém csoportjában volt egy kisfiú, mindenkit harapdált, egészen addig, amíg anyum egyszer arra nem ment be, hogy a három éves öcsémnek konkrétan fekete a fél arca és szivárog belőle a vér, úgy beleharapott a kis majom. 26 éves felnőtt férfi már, és a mai napig ott a heg a szeme alatt... Rohanás a sürgősségire, másnap pedig anyum megvárta az anyját, aki mondta, hogy nem tud mit kezdeni vele, hiába mondja neki, hogy nem szabad, a húgát is harapdálja. Anyum meg amilyen ideges volt, közölte vele, hogy ha még egyszer erre megy be, elveri őt is a gyerekkel együtt... Lényeg a lényeg, hogy végül abbamaradtak a harapdálások, de ott a végén már testi fenyítés is volt. Én sem pártolom egyébként, de ti is addig tudtok gyakorolni a gyerekkel, amíg titeket harap, nem másokat. A lányom jövőre megy oviba, és ha arra mennék be, mint annak idején anyum, nem tudom, mennyire tudnám tűrtőztetni magam. Nem kellene így leszólni a kérdezőt, amiért a szájára üt. A legjobb, hogy itt írja egy válaszadó, hogy nem csoda, hogy agresszív a gyerek, aztán meg leírja, hogy az ő gyereke is ezt csinálja. :D Vicc.
1 évesnek ráütsz a szájára? WTF??? És csodálkozol, ha továbbra is csinálja?
Magyarázni, magyarázni és magyarázni kell egy gyereknek (hiszen még csak most fedezi fel a világot és kezdi megtanulni a határokat), illetve megmutatni, hogy harapás helyett pl. simogatni szabad csak. Ha kell ezerszer. Ütés helyett pedig lehet más módon is büntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!