Mit lehet tenni egy 6-7 éves fiúval, aki ok nélkul üti
vigyorogva a társait?
Figyelt kérdés
Egy neki intezett szoert, de neha ok nelkul meguti tarsait.Ha a tanito neni pl. azt mondja, hogy ezen a szuneten nem mehetsz le , akkor a szemebe nez, bolint, mondja, hogy jo, de ahogy a tanci nem nez oda, mar szalad is le.Nem figyel a felnottekre es tarsaival minden(nem tulzas!)szuneten osszeverekedik.
Ja es nem vagyok az anyja vagy az apja, csak a fiam vele egy osztalyba jar.A szulei, ha szoba hozza valaki a fiu viselkedeset, csak hihihihi, tenyleg, ejnye-bejnye, ennyit mond.A fiam testi epsege erdekeben a segitseguket kerem!
beszélj a szüleivel de sürgősen, hogy nem szeretnd ha a gyereked lila-zöld foltokkal menne haza!
Plusz az osztályfőnökkel is beszélj...
2010. márc. 10. 17:50
2/11 anonim válasza:
Szerintem beszélj az iskola igazgatójával.
2010. márc. 11. 05:54
3/11 anonim válasza:
Egyetértek z előttem szólóval, az alsó tagozatra felügyelő igazgatóhelyettessel vagy az igazgatóval kellene beszélni, mert a leírás alapján a tanítónéni nem kezeli elég hatékonyan a problémát. Elfogadhatatlan, hogy a gyerekedet az iskolában üsse egy másik és ne tudj tenni ez ellen semmit.
2010. márc. 11. 17:34
4/11 anonim válasza:
Így van ahogy előttem írták, feltétlenül beszélj akár az igazgatóval is. Az iskola gondjaira van bízva napközben a gyermeked, felelnek azért ami ott vele történik. Ha többen összeálltok szülők és együtt mentek az igazgatóhoz még hatásosabb. Gondolom más gyerekeket is megver ez az agresszív kisfiú. A tanerőnek pedig komolyan rapportra kellene hívni a gyerek szüleit. Tartok tőle hogy valami komoly gond lehet otthon amit a szülők takargatni próbálnak a "hihihi"-vel. Visszaemlékezve a hasonló osztálytársaimra, akik ilyenek voltak azoknál mindig komoly zűr volt otthon. Mellesleg ezt is a tanár dolga lenne kideríteni...
2010. márc. 12. 21:57
5/11 anonim válasza:
Azért mielőtt itt a tanárt keresztbe lenyelnétek: mégis mivel fegyelmezze a gyereket? Komolyan kérdem. Amit tenni tud: beírhat neki vagy rászólhat. Láthatólag ezt a szülők és a gyerek egyaránt letojja. Másra a tanár nincs felhatalmazva. Nem küldheti ki az óráról, ah pofátlan, nem tarthatja óra után a teremben, stb. mert akár ki is rúgathatják érte. Az igazgató sem tehet többet. Az iskolából csak akkor lehet kitenni, ha egy másik intézmény befogadja, amit meg miért tennének meg? A tanárok kezében semmi nincs. A szülei letojják. Szóval ilyen irányban semmit nem tehetsz igazából. Én pár szülővel összebeszélnék és bevárnám a gyereket az egyik szünetben, közvetlen óra után, amikor nincsenek ott a szülei, hogy babusgassák és elbeszélnék a fejével. (Mielőtt félre értené valaki: BESZÉLNÉK, semmi durvább.) Kemény, határozott és rideg modorban, de semmi kiabálás, ütés meg aztán végképp nem. Szerintem hatna. Meg más lehetősége az embernek ilyen esetben nem nagyon van.
2010. márc. 12. 23:30
6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és teljesen egyetértek az utolsóval, a tanár semmit nem tehet ilyenkor.Legfeljebb megszidja, de ezt a gyerek számba se veszi.Az a baj, hogy a szülőt se.Valahogy meg kéne értenie, hogy rosszul viselkedik, hogy ezt NEM SZABAD.Csak vajon hogy lehetne ezt elérni...
2010. márc. 13. 14:12
7/11 anonim válasza:
Előző válaszoló ismét.
A szülő feladata lenne ez. Te nem tehetsz igazából semmit. Ha szülei letojják, akkor ez van. Szülőktől gyereket még verések után se mindig vesznek el, ilyenért biztos nem fognak, neked nincs beleszólásod, a tanár tehetetlen. Éljen az új nemzedék és a magyar oktatás. Megfenyegetheted más szülőkkel összebeszélve, talán hat. Persze ez a jellemén nem javít, de azzal semmit nem tehetsz, annak örülj inkább (ha ugyan sikerül, a mai gyerekek nagyon ki vannak okosítva már, lehet hogy tudja, hogy valójában fenyegetésen kívül semmit nem tehetsz), hogy a te gyermekedről legalább leszállt.
2010. márc. 13. 21:31
8/11 StephanieXx válasza:
Felháborító,hogy a gyerek szülei nem kezeleik a problémát..Egyáltalán milyen érték rendje van annak a gyereknek?!Vigyék speciális iskolába,ha már a nevelésével nem törödtek!
Remélem minnél hamarabb meg fog oldodni a probléma..Nekem nincs gyerekem,de tuti egyből mennék az igazgatóhoz reklamálni.Fogjatok össze pár szülővel.szerintem.
Vagy megváltozik,vagy el kell mennie az iskolából.
2010. márc. 19. 00:36
9/11 anonim válasza:
Túl sok InuYashát nézett a gyerek. xDDDDDDD
És végül makrancos hófehérke lett belőle. XDD
2010. márc. 20. 23:37
10/11 anonim válasza:
Az osztályfőnökkel kell kezdeni a beszélgetést, aki fel tudja venni a kapcsolatot a helyi családsegítővel. Ők ki tudják deríteni a probléma okát, mert a tanár nem szólhat bele a család életébe. Ezek után manapság már minden iskolának, vagy körzetnek van pszichológusa és ahhoz el szokták küldeni. Természetesen a családsegítősök, mert a tanárnak ehhez nincs felhatalmazása. Általában a pszichológus sokat javít rajtuk. (Tapasztalat)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!